تلسکوپ فضایی جیمز وب از برخورد دو کهکشان عکاسی کرد که باعث نمایان شدن شکلگیری گروهی از ستارهها شد که برای سایر تلسکوپها نامرئی بودند.
موج تشکیل ستارهها از برخورد دو کهکشان با نام مشترک "IC ۱۶۲۳" آغاز شده است. دانشمندان میگویند که این دو کهکشان در حال ادغام با سرعتی ۲۰ برابر سریعتر از کهکشان راهشیری در حال ایجاد ستاره هستند.
این برخورد کهکشانی پیش از این توسط تلسکوپهای دیگر، از جمله تلسکوپ فضایی هابل که برای تشخیص نور مرئی برای چشم انسان طراحی شده است، مشاهده شده بود. اما از آنجایی که کهکشان "IC ۱۶۲۳" پشت یک سپر ضخیم از غبار پنهان شده است، اخترشناسان قادر نبودند به اعماق این کهکشانها نگاهی بیاندازند تا ستارههای در حال شکلگیری را ببینند.
تلسکوپ فضایی جیمز وب، با رصد خود در طیف مادون قرمز به راحتی در غبار نفوذ کرد و مرکز درخشانی را آشکار کرد که به شدت نور مادون قرمز یا همان گرما منتشر میکرد. انسان قادر به نگاه کردن به طیف مادون قرمز با چشم غیر مسلح نیست اما این طیف را به صورت گرما احساس میکند.
هنگامی که تصویر جدید وب با تصویر قبلی هابل مقایسه شد، آنچه وب ثبت کرده بود یک لایه کاملاً جدید را در ساختار کهکشانهای در حال ادغام، نشان میداد که به عنوان تودهای مرکزی از مواد قرمز و نارنجی روشن در تصویر دیده میشوند.
دو کهکشانی که در این تصویر قرار دارند در فاصله ۲۷۰ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی نهنگ(Cetus) قرار گرفتهاند. اخترشناسان بر این باورند که این ادغام ممکن است یک سیاهچاله بسیار پرجرم نیز تولید کند، که در این تصویر قابل مشاهده نیست.
این تصویر از ترکیب دادههای ثبت شده توسط سه ابزار از چهار ابزار وب یعنی ابزار مادون قرمز میانی(MIRI) و دوربین فروسرخ نزدیک(NIRCam) و طیفسنج مادون قرمز نزدیک(NIRSpec) استفاده شده است.
۵۸۳۲۱
نظر شما