بخشی از نظرات من درباره پرخاشگری در فضای رسانه که در ایسنا منعکس شده است. گمان می کنم به خاطر تمرین کم ما در عرصه گفتمان های اجتماعی، سیاسی و رسانه ای است که ظرفیت ها و آستانه تحمل در فرهنگ عمومی ما ایرانیان رشد نکرده و شاید به همین دلیل است که شاهد پرخاشگری در فضای رسانه ای و خصوصا فضای مجازی هستیم.
گفتگو با ایسنا:
گسترش فضای گفتمان اجتماعی در فضای رسانه و افزایش تعداد و طرفهای گفتمان تمرینی برای بالا بردن ظرفیت افراد است.
محمدرضا نوروزپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه در همه کشورهای دنیا اخلاق حرفهای روزنامهنگاری وجود دارد، عنوان کرد: قاعدتا کسی که اخلاق حرفهای را در فضای مجازی رعایت نکند با سازوکارهای قانونی با او برخورد میشود. در کشورهای پیشرفته به جهت قدمت رسانه و همچنین آزمون و خطاهایی که انجام دادهاند، بسیاری از مسائل مربوط به اخلاق رسانه ای در آن کشورها حل شده است.
وی با اشاره به اینکه رسانه در ایران و فضای مجازی در کل دنیا پدیدههای نوظهوری هستند، عنوان کرد: رعایت اخلاق حرفهای در فضای مجازی به تمرینی برمیگردد که در فضاهای روزنامهنگاری سنتی انجام دادهایم. به دلیل اینکه تمرین ما در این بخش کم بوده است در حال حاضر در فضای مجازی هم دچار مشکل شدهایم.
این کارشناس وبلاگ ادامه داد: یکی از دلایلی که اخلاق روزنامهنگاری را نمیشناسیم به سابقه کم رسانه مربوط میشود که فرصت تمرین کافی و انجام آزمون و خطا را به ما نداده است. فرصتهایی هم که داشتهایم محدوده بوده است.
نوروزپور کم بودن ظرفیت ایرانیان در گفتمان را دلیل دیگر رعایت نکردن اخلاق در وبلاگنویسی دانست و تصریح کرد: فضای گفتمان چه در رسانه و چه در فضای اجتماعی ما رشد نکرده است. به همین دلیل از رسانه به عنوان وسیلهای برای پرخاشگری استفاده میکنیم. باید ظرفیتهای اجتماعی خودمان را برای گفتمان بالا ببریم.
وی در پایان با اشاره به اینکه داشتن ساز و کار برای رعایت مسائل اخلاقی بسیار خوب است، افزود: به نظر من مشکلات باید ریشهای حل شوند و باید فضای گفتمان، تعداد و طرفهای گفتمان را افزایش دهیم. تا زمانی که فرهنگ خودمان را درست نکنیم نوشتن منشور و قواعد اخلاقی به خصوص در فضای مجازی بیفایده است.
نظر شما