۱۴ نفر
۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۰
سیاه بختی تازه عروس، فرجام سفته سفید امضاء

چند دقیقه حضور در دفتر خدمات قضایی کافی است تا با انواع مصائب و مشکلات مردمی آشنا شوی که غالبا از سر اعتماد، بی احتیاطی یا عدم اطلاع از مقررات، گرفتار محکمه و دادگاه شده اند.

وکیلِ پیشکسوتی در این باب می گوید: پس از سال ها وکالت کردن دریافتم عمده علت بروز مسائل قضایی اعتماد آدم هاست به یکدیگر.... لابه لای همهمه ی حاضران،ناله های مادری با گونه های بارانی توجه ام را جلب کرد که می گفت: چندماه پیش، دخترم خیلی اتفاقی، متوجه ی رابطه ی شوهرش با دو خانم جوان می شود و بابت پیدا کردن راه حل با پدرشوهرش مسئله را مطرح می کند که پدرشوهر می گوید:پسرم حلال و حرام می داند ومطمئنم خانم ها را صیغه کرده،جای نگرانی نیست!! انگار نگرانی دخترِ من صیغه کردن ونکردن بوده،جالب تر اینکه دامادم در جواب دخترم ،همون حرف پدرش را تکرار می کند.

مادر همینطور که اشک می ریخت گفت:دختر ساده دلم برای تنبیه شوهرش،مهریه اش را اجرا گذاشت بلکه آقا دست از این کارها برداره که...

شوهر پس از ابلاغ اجراییه ی مهریه،همسرش را تهدید می کند ؛ اگر ظرف۷۲در دفتر اسناد رسمی کل مهریه را بذل* و پرونده ی مهریه را مختومه نکند،طلاقش می دهد،مخالفت زن با این تهدید، موجب کشف خیانتِ دیگری از سوی شوهر شده؛

چندماه پس از ازدواج،شوهر به بهانه ی تضمین وام ازدواج*،تعدادی سفته به همسرش می دهد و از وی می خواهد تا تمام سفته را جهت ارائه به بانک امضاء کند،زن نیز بدون توجه به مبلغ ریالی سفته* ها،همه را امضاء و تحویل شوهرش می دهد،غافل از اینکه با امضاء سفته چند میلیارد بدهکار می شود!حال به موازات مطرح شدن پرونده ی مهریه،شوهر سفته ها را در بازار خرج کرده،اشخاص متعددی علیه زن طرح دعوی کرده اند! شرط شوهر برای حل کردن مسئله ی سفته ها،طرح دادخواست طلاق توافقی* و بذل کلیه حقوق مالی از سوی زوجه است!

ذهنم درگیر این پرسش بود که چطور ممکن است یک نفر تا این حد در حق ناموسش نامردی کند که صدای آه و نفرین پیرمردی خمیده از آن سوی سالن بلندشد:

آقا من از کجا بدونم این پیام تقلبی است وجعلی،مقصر شما و دادگستری هستید که جلوی این کلاش ها را نمی گیرید... پیرمرد چند روز پیش، پیامکی حاوی لینک دریافت کرده، بدون توجه به هشدارهای مکرر دادگستری و...وارد لینک شده ، تمام موجودی حسابش را خالی کرده بودند...

متصدی دفتر خدمات شماره ام را صدا زد تا به باجه ی۲مراجعه کنم ،پشت باجه که نشستم ،اوراق به جا مانده از نوبت قبلی سبب شد تا متوجه مشکل و گرفتاری زوج بازنشسته ای شوم که در قرارداد مشارکت در ساخت،حاصل یک عمر معلمی و پس اندازشان را از دست داده بودند؛سازنده ی کلاهبردار پس از اخذ وکالت بلاعزل از زوجِ فرهنگی، تمام آپارتمان های آتی الاحداث را پیش فروش کرده بود!

مواجهه با مشکلات متنوع مراجعین دفتر خدمات قضایی سبب شد تا مطلب این هفته ی خاطرات وکیل را به تذکر چند نکته ی حقوقی اختصاص بدهم بلکه از بروز برخی مشکلات برای هموطنان عزیزم پیشگیری شود:

۱-هیچگاه اوراق سفید اعم از چک،سفته،کاغذهای عادی (A۴ ) و..را امضاء نکرده،حتی برای امضاء ذیل اسناد اعم از بیع نامه،اجاره نامه و...یا هر نوشته ای با وکلای کانون وکلا مشورت کنید( وکلای کانون وکلا در اداره معاضدت کانون مستقر در دادگاه ها و کانون وکلا هر روز در ساعات اداری آماده ی ارائه مشاوره به شهروندان هستند).در شرایط خاص و رودربایستی از آنچه امضاء می کنید به هر شکلی که شده عکس بگیرید تا به این طریق خیالتان از بابت الحاق نوشته یا تغییر نکته ای در سند راحت باشد.

حضور دو شاهد در چنین مواردی از هر حیث قابل اهمیت است.

سیاه بختی تازه عروس، فرجام سفته سفید امضاء

تذکر مهم:

الف)برخی افراد با این ترفند ،مقدمات کلاهبرداری وفریب مردم را فراهم می کنند که:ابتدا سند و نوشته ای که محتوای آن مورد قبول و دلخواه شماست ارائه می دهند،اما به بهانه ای امضاء و نهایی شدن توافق را به یک روز دیگر یا ساعات آتی موکول می کنند در این فاصله شبیه به همان سند را تنظیم می کنند اما اینبار آنطور که به نفع خودشان و به ضرر شماست برخی نکات ظریف در متن را تغییر می دهند و بابت امضاء به شما ارائه کرده،شما نیز به تصور اینکه قبلا سند را خوانده اید امضاء می کنید در حالیکه محتوای سند تغییر کرده،لذا در هر حالتی حتما هنگام امضاء چند مرتبه سند را مطالعه کنید.

ب)برخی افراد حرفه ای،ذیل نوشته ای که قرار است شما امضاء کنید ورقه ای سفید جاساز می کنند طوری که امضاء شما ذیل برگه ی سفید درج می شود در حالیکه تصور می کنید نوشته را امضاء کرده اید،لذا حتما زمان امضاء،ذیل و ظَهر(پشت)سند را بررسی از تک برگ بودن آنچه امضاء می کنید مطمئن شوید.

۲- در پیام های ارسالی از سوی دستگاه قضایی وسایر ارگان های شبه قضایی مانند شورای حل اختلاف،هیات های حل اختلاف کارگر و کارفرما،کمسیون های شهرداری ودارایی و...هیچگونه لینک دسترسی وجود ندارد لذا چنانچه پیامی دریافت کردید که در آن از شما خواسته شده تا وارد لینک شوید ، مطمئن باشید پیام مورد اشاره از سوی هکرها و اشخاصی است که قصد سوء استفاده و کلاهبرداری دارند.(اکثر پیام هایی که لینک دارند بابت اخذ وجه و برداشت از حساب بانکی شماست=مراقب باشید)

۳-به هیچ وجه قرارداد مشارکت در ساخت را با شرط تنظیم وکالت به نام سازنده نپذیرید و حتما قید کنید ،سازنده حق پیش فروش آپارتمان ها را ندارد=بهتر است چنین قراردادهایی در دفتر وکلا ثبت شود و مطمئن باشید هزینه ی این اقدام به مراتب کمتر از تبعات منفی و هزینه های دادرسی و دعاوی احتمالی است.مراقب باشید با امضاء قرارداد مشارکت در ساخت،سازنده در ملک و منزل شما شریک می شود،واگر مراقب شرایط قرارداد نباشید،با یک امضاء ساده ،بخشی از ملک خود را به دیگری داده اید بدون آنکه چیزی دریافت کرده باشید.

چند توضیح:

*برای بذل مهریه و توافق در چنین موضوع مهمی اولا حتما با خانواده ی خویش مشورت کنید ثانیا:در تنظیم چنین سندی که موضوع و هدف زوجین توافق بر طلاق یا منتفی شدن حقوق زن بر مهریه است،هر کلمه و عبارتی مانند ابراء،صلح،بذل و..بارحقوقی مشخصی دارد که در غالب موارد موجب تضییع حقوق زن یا مرد می شود لذا حتما پیش از چنین توافقی با وکلا مشورت کنید.

*بر روی سفته دو عدد درج شده،یکی مربوط به قیمت سفته است که زمان خرید سفته به بانک می دهیم وهیچ ربطی به مبلغ و تعهد مالی ناشی از سفته ندارد.در تصویر ضمیمه دقت کنید.

*بانک ها برای گرفتن ضمانت،حضور شخص ضامن را الزامی می دانند لذا مراقب باشید.علاوه بر این هرگاه چک یا سفته ای را بابت ضمانت به کسی می دهید در متن سند قید کنید بابت ضمانت و حتما از طرف رسید بگیرید که این سند بابت ضمانت است و حتی الامکان موضوع ضمانت را هم قید کنید=ضمانت تخلیه،تحویل ملک،حسن انجام کار و...

* وکیل دادگستری- شیراز

کد خبر 1624509

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۱:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۴
    10 1
    ممنون از مطالب مفید
  • خیلی جالب و اموزنده بود IR ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
    3 0
    ممنون از شما،جناب وکیل.بازهم پست بگذارید.