به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از وزارت بهداشت، دکتر بهرام عین اللهی در دیدار جمعی از نمایندگان اتحادیههای دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی اظهار داشت: بنده از ۷ ماه پیش تا کنون ۴۱ سفر استانی داشته ام و از قبل هم با محرومیتهای کشور، آشنایی دارم. رئیس جمهور و اعضای دولت نیز تا کنون ۱۹ سفر استانی داشته اند و حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان، اعتبار برای حل مشکلات و محرومیت زدایی اختصاص داده که بخشی از این اعتبارات برای پروژههای درمانی و بهداشتی است.
وی افزود: حجم مشکلات و محرومیتها در کشور بسیار زیاد است و باید برای حل آنها، اولویت بندی کنیم. از دانشجویان به ویژه آنهایی که در مناطق محروم تحصیل میکنند میخواهیم که به ما کمک کنند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: اردوهای جهادی دانشجویی باید تقویت شود. گروههای جهادی از چند بُعد مهم است یکی خدمتگزاری به مردم است که خدمت به مردم در مناطق محروم، برای دانشجویان همانند دانشگاه است. از طرفی آشنایی دانشجویان با مشکلات مناطق محروم باتوجه به اینکه این دانشجویان در آینده در گروه پزشکی یا ردههای مدیریتی فعالیت خواهند کرد، مهم است. یکی از ابتکارات مهم و مؤثر امام خمینی (ره) تشکیل وزارت جهاد سازندگی بود و حضور دانشجویان در مناطق محروم در آن زمان، از کلاسهای دانشگاه، مفیدتر و مؤثرتر بود.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: یکی از نقاط ضعف ما، عدم پوشش ۱۰۰ درصدی بیمه برای مردم است اما خوشبختانه امسال، اعتباراتی برای پوشش افراد فاقد پوشش بیمه در نظر گرفته و کار هم شروع شده است. در بحث اتباع بیگانه از نظر قوانین مشکلاتی داریم اما نشستهایی داشته ایم که مشکلات آنها نیز برطرف شود.
عین اللهی یادآور شد: در واکسیناسیون عمومی علیه کرونا، تمام اتباع بیگانه دارای کارت یا بدون کارت را واکسینه کردیم و از نظر سازمانهای بین المللی، مورد تقدیر قرار گرفتیم.
وی گفت: در موضوع افزایش ظرفیت پزشکی، جلسات مفصلی با شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیونهای مختلف مجلس داشتیم و منجر به قانون شد و ما موظف به اجرای این قانون هستیم. از امسال ظرفیت پزشکی با تمرکز بر نقاط محروم و بومیگزینی، افزایش پیدا میکند.
وزیر بهداشت افزود: ۶۰ درصد از توزیع پزشکان طرحی در مناطق محروم و کمتر برخوردار بوده است اما این نیروها، ماندگاری ندارند. طرحهایی برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم از جمله حذف مالیات و افزایش حقوق داشتیم که مصوب نشد اما پیگیری میکنیم که امتیازاتی را برای افزایش انگیزه ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، ایجاد کنیم.
وی گفت: با توجه به سوابقی که دارم معتقدم که فقط بومی گزینی راهکار حل مشکل نیروی انسانی حوزه پزشکی و ماندگاری آنها در مناطق محروم است. در پذیرش دستیاری طرحی را داریم که پذیرش دستیاران در مناطق محروم توسط دانشگاههای علوم پزشکی انجام شود. در دوره دستیاری، قوانینی بود که موجب میشد تمام ظرفیتها تکمیل نشود و امسال با تغییراتی که دادیم، حق ۱۰۰ انتخاب رشته برای متقاضیان ایجاد کردیم.
عین اللهی خاطرنشان کرد: تعرفههای پزشکی را شورای عالی بیمه سلامت تعیین میکند که این کار در دی ماه سال گذشته انجام و مصوبه آن به سازمان برنامه و بودجه ارسال میشود و پس از آن در هیأت دولت مصوب و ابلاغ میشود. در جلسه روز گذشته نیز در هیأت دولت پیگیر تصویب آن بودم که رئیس جمهور نیز بر تسریع در تصویب تعرفهها تاکید کرد و به احتمال زیاد، هفته آینده در دولت مطرح میشود.
وی گفت: نظام پزشکی یکی از اعضای شورای عالی بیمه سلامت است و تعرفه پیشنهادی این شورا را در دی ماه امضا و تأیید کرده است و تعرفه جدید پیشنهادی و منتشر شده اخیر از سوی نظام پزشکی، مورد تأیید وزارت بهداشت نیست.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: مشکلاتی در حوزه خوابگاههای دانشجویی و به ویژه خوابگاههای متاهلی داریم اما یکی از برنامههای اصلی وزارت بهداشت، تقویت، بهسازی و گسترش خوابگاههای دانشجویی است. ارتقای شأن و جایگاه دانشجویان برای ما خیلی مهم است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: شکایت از فعالان دانشجویی، یکی از خطوط قرمز ما است و دانشجو باید حرف خود را آزادانه و انتقادات خود را بیان کند.
بیشتر بخوانید:
نظر وزیر بهداشت درباره تعرفههای پیشنهادی نظام پزشکی برای درمان
کنکور برای کدام رشتهها حذف نمیشود؟
47231
نظر شما