۰ نفر
۴ تیر ۱۳۹۰ - ۰۷:۵۷

آیا آمریکا و ناتو در لیبی به دنبال کشتن معمر قذافی هستند؟

سارا معصومی 
این جمله ایست که آمریکایی ها و البته همتاهای آنها در قالب ناتو نه یک بار بلکه چندین بار تکذیب کرده اند. قریب به یک ماه و نیم پیش که شورای امنیت مجوز حمله به لیبی را صادر کرد همگان از کاخ سفید گرفته تا نیکولا سارکوزی نشسته در کاخ الیزه تاکید کردند که هدف کشتن معمر قذافی نیست بلکه کمک به انسان هایی است که آماج حملات قرار گرفته اند . در این فضا امریکایی ها تاکید داشتند که هواپیماهای خود را به لیبی فرستاده اند تا تاریخ ماجرای روآندا و قتل عام های دسته جمعی را به چشم نبیند. هیچ چیز آنگونه که اروپایی ها و آمریکایی ها تصور می کردند پیش نرفت و معمر قذافی همچنان در لیبی مرد شماره یک است . مردی که برخی از فرار وی از طرابلس سخن می گویند اما هیچ کس نمی داند که سرهنگ چه زمان کوتاه خواهد آمد و یا اصلا کوتاه آمدنی در کار است یا خیر؟ مج حملات ناتو و نیروهای آمریکایی به طرابلس هر روز بیشتر از دیروز می ود و البته اهداف هم با دقت بیشتری انتخاب می شوند. دقتی که شنان دهنده عزم متحدان برای کشتن قذافی است . باراک اوباما و دوستانش در الیزه پاریس با بریتاینا امیدوار هستند که یکی از این بمب ها سرانجام کار سرهنگ جنجالی این داستان را یکسره کند. امیدی که شاید چندان هم دور از ذهن نباشد . با این همه هیچ کس در ملاعام از هدف مشخص امریکایی ها در لیبی پرده برنداشته بود تا روزی که فرمانده ارشد امریکایی ها در این عملیات در توضیح خود برای یک نماینده کنگره امریکا سکوت را شکست و به نقشه پنتاگون در طرابلس اعتراف کرد.


جاش راگین نویسنده فارین پالیسی در تاره ترین گزارش خود به این افشاگری دریادار امریکایی اشاره کرده و می نویسد: دریادار ارشد ایالات متحده در عملیات لیبی در گفتگویی با یکی از اعضای کیته دفاعی کنگره این کشور تاکید کرد که نیروهای ناتو تمام تلاش خود را برای کشتن معمر قذافی به کار گرفته اند.ساموئل لاکلیر در ادامه سخنان خود در کنگره تعارف را به کناری نهاده و تاکید کرده است که پس از سقوط قذافی قطعا لیبی به حضور سربازان خارجی در این کشور برای تامین امنیت هم نیازمند است.


مایک ترنر جمهوری خواهی که در کمیته دفاعی کنگره عضویت دارد اخیرا در گفتگو با فارین پالیسی تاکیده کرده است که این دریادار امریکایی مستقر در ایتالیا ، ماه گذشته در گفتگو با وی اعتراف کرده است که نیروهای ناتو به دنبال کشتن قذافی هستند. این در حالیست که در کاخ های سفید و الیزه هر دو رئیس جمهور تاکید دارند که به دنبال تغییر رژیم در لیبی نیستند و تنها با نیت کمک به مخالفان معمر قذافی است که طرابلس را هدف قرار می دهند.


بر اساس مجوز شورای امنیت سه حرکت در لیبی از سوی نیروهای اتحاد و ائتلاف مجاز بود: سد کردن راه نیروهای قذافی ، اعمال منطقه ممنوع پرواز و حمایت از شهروندان غیرنظامی. این دریادار امریکایی اعتقاد دارد که در مسیر حمایت از شهروندان غیرنظامی برچیدن زنجیره های نظامی ارتش لیبی هم بخشی از ماموریت است و در این ماموریت برچیدن خود قذافی هم مشروع خواهد بود.
لاکلیر همچنین اعتقاد دارد که پس از برکناری یا براندازی قذافی نیروهای زمینی ناتو باید برای بقراری ثبات سیاسی و نظامی در این کشور مستقر شوند. این در حالیست که باراک اوبامای آمریکایی تاکنون بارها به صراحت تاکید کرده که دلیل عدم اطلاق نام جنگ به لیبی ، همین عدم دخالت نیروهای زمینی است.

لیبی پس از قذافی مهیاست!
همزمان با افشای این برنامه ، خبرگزاری آسوشییتدپرس هم در گزارشی اعلام کرد که مقام های بین المللی و مخالفان معمر قذافی در لیبی، پیش نویس طرح بازسازی اقتصادی و اجتماعی لیبی پس از برکناری قذافی را آماده کرده اند. در طول مذاکرات ماه گذشته مقام های بین المللی و مخالفان قذافی، رئوس اولیه طرح تفصیلی حفظ نظم و قانون، ازسرگیری تولید نفت و استقرار احتمالی صلحبانان سازمان ملل در مقام ناظر آتش بس و نحوه ادغام رژیم فعلی در یک دولت موقت پس از برکناری قذافی تهیه و آماده شده است.


گروهی متشکل از مقامات انگلیس، آمریکا، ایتالیا، دانمارک و دیگر کشورها، چند هفته در شرق لیبی حضور داشتند و با مخالفان قذافی درباره سناریوهای مختلف اداره امور کشور پس از سقوط قذافی، به طور جامع و دقیق گفت وگو کردند.


شورای انتقالی ملی لیبی تصمیم دارد تا برگزاری انتخابات مجلس و ریاست جمهوری که انتظار می رود چندین ماه به طول انجامد، زمام امور لیبی پس از قذافی را به عهده بگیرد. با وجود خودداری قذافی از کناره گیری قدرت، بسیاری از مقامات و دیپلمات ها در انگلیس در تلاش برای برکناری وی از قدرت هستند.

5151

کد خبر 159287

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =