به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید حمید پورمحمدی در نشست خبری به گزارش عملکرد ۸ ساله دولت پرداخت و اظهار داشت: سال ۹۹ سال ویژهای برای کشور بود و تحریمهای حداکثری و بلای طبیعی کرونا کشور را درگیر کرد و اقتصاد با این دو تکانه روبرو شد.
وی افزود: تا اردیبهشت سال ۹۸ نفت صادر میکردیم که رقم آن ۲ میلیون و ۶۸۰ هزار بشکه بود، اما پس از آن کاملا حذف شد و تقریبا همه کشتیها و نفت تحریم شد و ماه ۱۱ سال ۹۸ نیز با بحران کرونا روبهرو شدیم که ارز تا ۳۰ هزار تومان بالا رفت.
پورمحمدی با اشاره به عملکرد بودجه سال ۹۹ عنوان کرد: با وجود همه مشقتها در بخش هزینهها رقم مصوب بودجه ۵۷۱ هزار میلیارد تومان بود که پرداختی ۵۶۳ هزار میلیارد تومان یعنی ۹۸.۶ درصد محقق شد. رقم مصوب عمرانی ۸۸ هزار میلیارد تومان بود که عملکرد آن به ۹۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسید.
سال ۹۹ پیشنهاد نفت ۵ دلاری داشتیم
معاون سازمان برنامه تصریح کرد: از سال ۱۳۹۴ نرخ ارز تا حدودی در مسیر باثبات حرکت کرده و قیمت تا ۵۰۰۰ تومان بود، اما در سال ۱۳۹۵ که ترامپ آمد و در سال ۱۳۹۷ که از برجام خارج شد و فشار تحریمها شدت گرفت، روند صعودی نرخ ارز آغاز شد و قیمت به اوج رسید و تا سال گذشته به ۳۰ هزار تومان هم افزایش یافت.
پورمحمدی متذکر شد: در حالی که ما در اردیبهشتماه ۱۳۹۸ تا ۲.۶ میلیون بشکه نفت میفروختیم اما به تدریج تمام نفت و کشتیهای ما تحریم شده و به طبع آن با عدم دسترسی به منابع ارزی نرخ ارز بالا رفت.وی یادآور شد: شرایط صادرات و فروش نفت به نحوی پیش رفته بود که حتی در مقاطعی گازوئیل ۴۶ سنتی به ۱۶ سنت کاهش یافته بود و پیشنهاد فروش نفت به پنج دلار هم رسیده بود.
حقوق حداقلی بگیران چقدر بود؟
معاون سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: متوسط افزایش حقوق کارمندان ۳۴ درصد بود اما در قانون بودجه مجوز افزایش ۱۵درصدی را داده بود. پورمحمدی گفت: دولت این اضافه پرداخت را سعی کرد عادلانه انجام دهد و افرادی که بالای ۱۰ میلیون تومان دریافتی داشتند، ۲۹درصد و حقوق بالای ۱۸ میلیون تومان مشمول ۲۲درصد افرایش دریافتی شدند.
معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: سال گذشته حقوق کارمندانی که کمتر از چهار میلیون تومان دریافت می کردند، ۵۳ درصد افزایش یافت. همچنین کارمندانی با دریافتی ۴ تا ۶ میلیون تومان شاهد افزایش ۴۵ درصدی حقوق خود بودند. او توضیح داد: به طور متوسط حدود ۳۴ درصد به حقوق کل کارمندان اضافه شد.
کرونا با بازار کار چه کرد؟
وی افزود: درآمدهای نفتی در سال ۹۹ دو درصد عملکرد داشت، به عبارت دیگر ۱۲ هزار میلیارد تومان وصول شد. تا چند ماه پیش گازوئیل را ۴۶ سنت میفروختیم اما اوایل سال ۹۹ به کمتر از ۱۶ سنت رسید.
پورمحمدی با اشاره به اثرات کرونا در بازار کار گفت: سال گذشته ۲.۳ میلیون نفر از بازار کار خارج شدند.به گفته وی، فشار ناشی از افزایش نرخ ارز و در ادامه کرونا بسیاری از مشاغل را تحت تاثیر قرار داد و برخی از آنها به سمت ورشکستگی و تعدیل نیروی کار پیش رفتند که خود موجب کاهش نرخ مشارکت و خروج ۲.۳ میلیون نفر از بازار کار شد که نوعی بیکاری پنهان ایجاد کرد.
پورمحمدی تصریح کرد: در این شرایط با افزایش نرخ تورم و ارز دیگر امکان مدیریت معیشت با دستمزد یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی وجود نداشت و هزینه سنگینی به دولت، کارمندان، بازنشستهها و تامین اجتماعی وارد میشد که باید آنها را حمایت میکردیم.معاون سازمان برنامه و بودجه در مورد پرداخت یارانهها نیز گفت: سال گذشته ۱۰۸ هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان یارانه نقدی پرداخت شد.
چطور بازار سرمایه متلاطم شد؟
معاون اقتصادی و امور هماهنگی سازمان برنامه و بودجه در ادامه به بازارها و محلهای تحت تاثیر قیمت ارز اشاره کرد و گفت: یکی از بازارهای موثر از افزایش قیمت ارز، بازار سرمایه بود و دچار مشکلاتی شد.
پورمحمدی افزود: به هرحال بازار سرمایه خود را با افزایش نرخ ارز هماهنگ کرد؛ به طوری که شاخص به شدت بالا رفت، چرا که فعالان بازار و صاحبان شرکتها با افزایش نرخ ارز ارزش شرکتهای خود را نیز بالا بردند.
وی عنوان کرد: از سوی دیگر، در بازار بین بانکی نرخ بهره حدود هفت تا هشت درصد بود که این منابع به سمت بازار سرمایه رفت. در عین حال که فروش اوراق مالی دولت که با نرخ حدود ۱۴ درصد انجام میشد در این جریان به بالای ۲۰ درصد رسید و در مجموع بازار سرمایه را متلاطم کرد.
۲۲۳۲۲۵
نظر شما