۱ نفر
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۰
چرا محصولات پروتئینی گران شدند

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: کارشناس صنعت طیور کاهش ۱۰ درصدی تولید را علت اصلی نوسان قیمت جوجه یکروزه دانست و گفت: میزان قاچاق به حدی کم است که تاثیری در بازار ندارد.

برومند با اشاره به دلایل التهاب قیمت مرغ در بازار اظهار کرد: در شرایط فعلی مقداری عرضه کمتر از حد معمول است که علت اصلی این موضوع ناشی از افزایش تقاضاست.

وی افزود: با کاهش قدرت خرید خانوار و افزایش قیمت سایر محصولات پروتئینی طرف تقاضا تحریک شده است چرا که خانوارها به ناچار به خرید مرغ روی آورده اند.

چهار آیین با بیان اینکه در ماه های گرم سال وزن گیری و پرورش مرغ با مشکلاتی روبرو می شود، گفت: با افزایش نرخ مصوب نهاده های مرتبط با تولید گوشت مرغ انتظار می رود که قیمت ها اصلاح شود تا تولیدکننده ها انگیزه کافی برای ادامه تولید باشند چرا که در شرایط فعلی واسطه ها حداکثر سود را می برند، در حالیکه اصلاح قیمت مصوب، گرفتاری کنونی را مرتفع می کند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۵۰ درصد هزینه های یک واحد تولیدی به مصرف ذرت و کنجاله سویا اختصاص دارد، بیان کرد: با افزایش رسمی هزینه های تولید دلیلی برای ثابت نگه داشتن قیمت مرغ نیست.

وی در واکنش به عرضه جوجه بالاتر از نرخ مصوب در بازار بیان کرد: هم اکنون قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه حدود ۸ هزار و ۵۰۰ تومان است که به طور متوسط ۲ هزار و ۵۰۰ تومان از این رقم وارد جیب دلالان می شود، به رغم تلاش هایی که تاکنون برای عرضه جوجه با نرخ مصوب صورت گرفته، اما بازار جوجه همچنان ملتهب است.

چهارآیین درباره اینکه علت گرانی جوجه ارتباطی به قاچاق دارد یا خیر؟ گفت: میزان قاچاق جوجه به حدی کم است که نمی تواند تاثیر چندانی در بازار بگذارد و دلیل اصلی کاهش ۱۰ درصدی جوجه ریزی مرغ مادر نسبت به ماه های قبل است.

چرا محصولات پروتئینی گران شدند

رئیس هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی توسعه صنعت طیور با اشاره به اینکه جوجه ریزی واحدهای مرغ مادر به ۷۰ هزار قطعه رسیده است، بیان کرد: کاهش قدرت خرید مردم و اثر کالای جایگزین، همچنین ذخیره سازی مصرف یک ماه از سوی خانوارها منجر به گرفتاری فعلی بازار مرغ شده ، هر چند با افزایش سن مرغ مادر تا حدودی کاهش ۱۰ درصدی جوجه ریزی را جبران کردیم، اما نقصان در جوجه ریزی التهاباتی در بازار ایجاد کرده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه ماهانه ۲۳۰ تا ۲۷۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: برای تامین این میزان گوشت مرغ نیازمند ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی هستیم، اما به علت آنکه تقاضا بیش از نیاز معمول است، توزیع روزانه ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۷ هزار تن گوشت مرغ جوابگو نیست.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی توسعه صنعت طیور با بیان اینکه میزان جوجه ریزی نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی نداشته است، گفت: گرچه رقم جوجه ریزی با سال قبل تفاوتی ندارد، اما  عملکرد مشابه سال قبل نیست.

چهارآیین در پایان سن متداول و منطقی جوجه در واحدهای مرغداری را ۶۴ هفته اعلام کرد و گفت: نگه داری جوجه بالاتر از ۶۴ هفته در کاهش  عملکرد تاثیر گذار است.

۲۲۳۲۲۷

کد خبر 1516780

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =