در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای دولت انگلیس منشر شد آمده است: ما از مذاکرات راهبردی میان مشارکتکنندگان برجام و به صورت جداگانه با ایالات متحده برای بازگشت متقابل آمریکا و ایران به این توافق استقبال میکنیم، زیرا برجام همچنان بهترین روش برای اطمینان از ماهیت صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران به شمار میرود.
دیپلماتهای گروه هفت بدون اشاره به خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در تائید این توافق، از ایران خواستهاند تا فضای تداوم مذاکرات را حفظ کند و از گامهای جبرانی بیشتر در برجام پرهیز کند. آنها نسبت به اقدامات ایران برای کاهش تعهداتش تحت بند ۳۶ برجام ابراز نگرانی و ادعا کردهاند که این گامها توجیه غیر نظامی ندارند.
این در حالیست که ایران ۲ سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرفهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گامهایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش آغاز و همواره اعلام کرد که در صورت لغو تمام تحریمها و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرف های این توافق بین المللی، به گونه ای که از منافع خود تحت برجام بهره مند شود، گام های برداشته شده در مسیر کاهش تعهدات برجامی از سوی تهران به سرعت برگشت پذیر خواهد بود.
در این بیانیه وزرای امور خارجه گروه هفت گفتهاند: ما از فعالیتهای حیاتی آژانس بین المللی انرژی اتمی برای نظارت و راستی آزمایی پایبندی ایران به توافقنامههای پادمانی مرتبط با انپیتی و سایر تعهداتش قویا حمایت میکنیم.
311311
نظر شما