مجله نوروزی: فیروز زنوزی جلالی از بهترین نویسندگان دفاع مقدس است که موفق به کسب جایزه ادبی جلال آلاحمد برای داستان «قاعده بازی» و جایزه قلم زرین شده است. پیشنهاد زنوزی جلالی به کاربران محترم خبرآنلاین برای مطالعه در تعطیلات نوروز 90 کتاب کمدی الهی دانته است. وی همچنین به کتاب جنگ و صلح و جنگ آخرالزمان اشاره کرد و آنها را مناسب برای مطالعه برشمرد.
این داستان نویس درخصوص فضای حاکم در حوزه نشر و کتاب گفت: »باید نویسندگان کمرهمت ببندند و مقداری جدی تر به تولید آثار فاخر بپردازند، گرچه اتفاقات خوبی در جشنواه های ادبی به همت نویسندگان ناآشنا می افتد اما گاهی لازم است برای رهایی از عقب گرد ادبیات دهه 40 را تجزیه و تحلیل کرد.«
زنوزی جلالی با اشاره به درخشش نویسندگان زن در چند سال اخیر گفت:» ادبیات امروز مقداری نکته بینی دارد و خانم ها به دلیل نگاه جزئی نگر خود توانسته اند با این نگاه در عرصه ادبیات آثار با ارزشی تولید کنند البته در این سبک ها هم رگه هایی وجود دارد که به مرور زمان تبدیل به کلیشه می شود.«
وی با ابراز تاسف از وضعیت نامطلوب نشر در کشور یادآورشد: »هنوز متاسفانه به رغم اینکه 75 میلیون جمعیت در ایران وجود دارد، چاپ کتاب از دو تا سه هزار نسخه بیشتر نمی شود. وقتی نویسنده برای یک اثر خوب دو سال زمان می گذارد و زحمت می کشد و بعد از گذشتن از فیلترهای وزارت فرهنگ و ارشاد به دست ناشر می افتد و ناشر نیز درصد ناچیزی به نویسنده می دهد که هیچ حساب عقلانی و منطقی در آن وجود ندارد باید انتظار داشت وضعیت نشر کتاب از این بهتر نشود.«
زنوزی جلالی خاطر نشان کرد: »تاوان تعلل و سیاست های فرهنگی در حوزه نشر و پخش کتاب را هم اکنون نویسنده می دهد تا ناشر و گاهی آثار در حد چاپ اول می ماند که باید این بیماری درمان شود.«
وی در گفت و گو با خبرآنلاین پیرامون جدیدترین رمانش گفت: «»خویشتن کشی» نام رمانی است که موضوع آن درباره آدم کوتوله ها است و فکر می کنم در نهایت رمانی 150 صفحه ای باشد که پس از اتمام آن درباره ناشر تصمیم گیری میکنم.«
وی ادامه داد: «خویشتن کشی» کتابی در حوزه اجتماعی و روانشناسی است. داستان این رمان درباره آدم کوتولههاست و شخصیت اصلی آن دختری به نام پریسا است. پریسا دختری 33 ساله است که قد بسیار کوتاهی دارد. دختری با دغدغه ها و مسائل خاص دنیای خودش که درگیر زندگی در دنیای آدمهایی متفاوت با قد و قامت خودش شده است.
زنوزی جلالی اذعان کرد: »بخش نخست داستان از زاویه دید و زبان پریسا است و بخش دوم از زبان شخصیتی با نام مستعار رومئو است که در انتهای داستان نام واقعی او فاش می شود و بخش آخر خویشتن کشی هم تلفیقی از زبان پریسا و رومئو است.«
از این نویسنده تاکنون آثاری چون «آیینه و مرداب»، «سیاه بمبک» و «اولی ها» به چاپ رسیده است. فیروز زنوزی جلالی هم اکنون اداره کارگاه داستان نویسی را به عهده دارد.
91/60
نظر شما