نویسندگان «تاریخ زیبایی» سعی کرده‌اند دیدگاه‌های خود را در مروری تاریخی برای یافتن تعریف‌ها و تأویل‌هایی از زیبایی با تکیه بر مدارک علمی و تاریخی، هنر و فلسفی غرب بیان کنند.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «تاریخ زیبایی» نوشته اومبرتو اکو، اسطوره‌شناس ایتالیایی، با ترجمه و گزینش هما بینا از سوی انتشارات متن به بازار کتاب عرضه شده است.


کتاب «تاریخ زیبایی» 17 فصل دارد و زیرنظر دانشمند ایتالیایی، اومبرتو اکو نوشته شده که 9 فصل آن را خود اکو و بقیه فصل‌ها به قلم جورلا مودومیکه به نگارش درآمده است. نویسندگان در این کتاب سعی کرده‌اند که دیدگاه‌های خود را در مروری تاریخی برای یافتن تعریف‌ها و تأویل‌هایی از زیبایی با تکیه بر مدارک علمی و تاریخی، هنر و فلسفی غرب بیان کنند. همچنین نظریه‌های خود را با تصویر و یا برگزیده‌ای از متن‌های نظری همراه کرده‌اند.

 

اکو در مقدمه این کتاب، اشاره می‌کند: «در بررسی نظریه‌های زیبایی طی سده‌های متمادی، نخست و مهم‌تر از هر چیز، کوشش خواهیم کرد مواردی را شناسایی کنیم که فارغ از اشتیاقی که ممکن است در خود ما برانگیزند، در فرهنگی خاص یا دوره خاصی از تاریخ به دلیل خوشایند بودنشان تأمل برانگیز تشخیص داده شده باشند. از این رو، با هیچ یک از مفاهیم پیش انگاشته زیبایی آغاز نمی‌کنیم، بلکه به بررسی چیزهایی خواهیم پرداخت که بشر (در فرهنگ غربی)، آنها را طی هزاران سال، به شمار آورده است.


مترجم این کتاب، درباره آن معتقد است: کتاب «تاریخ زیبایی» اومبرتو اکو ابتدا به صورت درس نوشته‌هایی به زبان ایتالیایی در سال 2002 چاپ شد و سپس زیرنظر خود او در سال 2004 به انگلیسی ترجمه شد. مقدمه و نه فصل از هفده فصلِ کتاب را اکو نوشته است و دیگر فصل‌ها به سرپرستی او به قلمِ «جورلامو دو میکله» استاد فلسفه و همکار او در دانشگاه بولونا در ایتالیا، نوشته شده‌ است. این هفده فصل، که هرکدام شامل بخش‌های متعدد است، بررسی زیبایی را به روال معمول پژوهش‌های غربی، از تمدن یونان کهن آغاز می‌کند و با گذشت از دوره‌های گوناگون تاریخ فرهنگ غرب به زمان حال می‌رسد. جستجوی او برای یافتن تعریفی از زیبایی در دوران کنونی به ویژه برای نسل امروزی جالب است.»

 

وی با بیان اینکه دو نکته کتاب «تاریخ زیبایی» را از آثار مشابه خود متمایز و خواندنی‌تر می‌کند،‌ می گوید: «گستردگی بررسی‌های مربوط به زیبایی در ژانرهای مختلف هنرهای تجسمی، ادبیات، هنرهای نمایشی، فلسفه، اسطوره، الهیات و دوران‌های گوناگون از یونان کهن تا به امروز بعلاوه بیان سهل و ممتنع نوشتن و تاویل‌های این کتاب که آن را با کتاب‌های تاریخ هنر، یا تاریخ ادبیات، یا فلسفه هنر و مشابه آنها متفاوت می کند.»

 

«رابطه زشتی با زیبایی و زیبایی هیولاها، گسیختگی نظام زیبایی غربی همراه با ناپدید شدن دستگاه‌های فلسفی گذشته آن فرهنگ، ابداع نظام‌های جدید زیبایی و اشاره به آنها در هر دوران فکری در غرب و تداخل برداشت‌های شخصی و فردی هنرمندان دوران معاصر در نگرش فرهنگ‌های دنیا نسبت به زیبایی» عناوین برخی فصل های این کتاب خواندنی و آموزشی است.

 

 

تصویر بالا با نام «بانویی با قاقُم» اثر لئوناردو داوینچی است؛ در توضیح این تصویر در کتاب ذکر شده است: «در آثار داوینچی، چهره زنان به طور ویژه ای اسرار آمیز و دست نایافتنی اند. این ویژگی را می توان به وضوح در تابلوی بانویی با قاقُم دید. در این اثر نمادپردازی سنجیده مبهمی در انگشتان بیش از حد بلند زن در حال نوازش حیوان بیان شده است...شخصیت اسرارآمیز و دست نایافتنی سرشت و نهاد این زن، که با مفهوم ملاحت بیان شده، بار دیگر به مساله نظری خاص نقاشی مکتب منریسم و شرایط ترسیم تصویری در درون یک فضا اشاره می کند. زن رنسانس برای آراستن خود لوازم آرایش به کار می برد و به آرایش گیسوانش توجه خاصی داشت(هنری پیراسته به ویژه در ونیز) و آنها را اندکی به رنگ طلایی با تلالویی از قرمز در می آورد...»

 

کتاب «تاریخ زیبایی» از سوی موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) وابسته به فرهنگستان هنر با قیمت 7500 تومان در بازار نشر کشور توزیع شده است.
 

ساکنان پایتخت برای تهیه این کتاب ‌ کافیست با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و کتاب را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. هموطنان سایر شهر‌ها نیز با پرداخت هزینه پستی ارسال، می‌توانند تلفنی سفارش خرید بدهند.

 

6060

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 193725

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =