معاون وزیر بهداشت می گوید برای استخدام پرستاران نیاز به مجوز مجلس نداریم. پرستاران می گویند دولت نمی خواهد دستور رئیس جمهور را برای استخدام اجرا کند

امید سلیمی‌بنی: فصل سلامت و بهداشت برنامه توسعه پنجم در صحن علنی مجلس آمد و رفت و کار استخدام پرستاران بیکار به تعویق  افتاد، ولی باز هم برخی از چهره های وزارت بهداشت و مسئولان مرتبط با پرستاران می گویند نمی توانند قبول کنند دستور رئیس جمهور برای استخدام 23 هزار پرستار، زمین مانده. برای همین دانشگاه های علوم پزشکی استانها می توانند برای رفع نیازشان، پرستارها را استخدام کنند.

معاون وزیر بهداشت می گوید هیچ‌کس حق سرپیچی از دستور رییس جمهور مبنی بر استخدام پرستاران را ندارد، ولی معلوم نیست مخاطب او، وزارت بهداشت است یا نماینده دولت که در جلسات مجلس، بودجه استخدام پرستاران را تقبل نکرده یا با این سخنان، قصد دارد مجلس در موضع انفعال قرار گیرد.

قصد امامی رضوی هر چه باشد، او اکنون معتقد است استخدام در دانشگاه های علوم پزشکی بر اساس نیاز مراکز بهداشتی و درمانی نیاز به مجوز مجلس ندارد و همه مراکز استانها می توانند راسا هر تعداد از پیراپزشکان مورد نیازشان را به استخدام درآورند.

این در حالی است که فراگیرترین تشکل صنفی پرستاران درست بعد از رد شدن طرح استخدام هم صنفی های بیکار خود در مجلس، اطلاعیه داده بود که فقط 2 ماه به دولت وقت می دهند برنامه استخدام 23 هزار پرستار را اجرا کند.

هر چند در ظاهر این تهدید به نظر بی ارتباط با تهدید تجمع پرستاران در مردادماه امسال از سوی غضنفر میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری می آمد، ولی در قسمتی از اطلاعیه سازمان نظام پرستاری، از احمدی نژاد درخواست شده بود تا وقت ملاقاتی را تعیین کند و به حرفهای نمایندگان پرستاران گوش دهد. شاید پرستاران می خواهند در ملاقات خود با رئیس جمهور، قول قبلی و دستور کتبی اش را به یاد عالی ترین مقام قوه مجریه بیاورند که برای استخدام "آنی" پرستاران بیکار به وزارت بهداشت دستور داده بود.

توقف زمان در ایستگاه استخدام

از سوی دیگر، دیگر تشکل صنفی موازی سازمان نظام پرستاری، یعنی خانه پرستار اعلام کرده اجازه نمی دهد اجرای دستور رئیس جمهور برای استخدام پرستاران، مشمول مرور زمان شود.
به گفته دبیر کل این نهاد صنفی، مواضع انتقادی پرستاران در قبال اجرایی نشدن قانون ارتقای بهره وری نیروهای بالینی نظام سلامت همچنان پابرجاست. محمد شریفی مقدم در این باره می گوید: "استخدام 23 هزار پرستار مصوبه دولت و مجلس را دارد و بنابراین از پشتوانه کامل قانونی برخوردار است."

این مقام مسئول می افزاید: "دلیلی برای اجرا نشدن این مصوبه که استخدام 23 هزار پرستار قسمتی از آن است، وجود ندارد و تنها مسئله ای که در این بین مانع است، عدم اراده و عزم بر اجرای قانون از طریق مسیر دولت است که شامل وزارت بهداشت و معاونتهای نظارت راهبردی و برنامه ریزی و نیروی انسانی ریاست جمهوری می شود."

وی با انتقاد از عملکرد نماینده دولت و وزارت بهداشت موضوع عدم استخدام را چنین تحلیل می کند: "هم اکنون توپ در زمین دولت است و بهانه ای وجود ندارد که بخواهد این استخدام را به تاخیر بیندازد مگر اینکه تفکری در دولت بخواهد فراتر از نظر رئیس جمهوری تصمیم بگیرد."

اکنون معلوم نیست اراده هایی که به تعبیر شریفی مقدم، فراتر از نظر محمود احمدی نژاد تصمیم می گیرد، مانع استخدام پرستاران خواهد شد یا دانشگاه های علوم پزشکی استانها، بدون مجوز مجلس، پرستاران بیکار را کنار تخت بیماران خواهد نشاند؟

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 109377

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =