سودان جنوبی، کشوری است که در پی یک سلسله منازعات داخلی و مداخلات خارجی در ژوئیه 2011 از سودان جدا شد و استقلال خود را اعلام کرد.
به گزارش مشرق نیوز، این کشور نزدیک به 11 میلیون نفر جمعیت دارد و با اینکه سرشار از منابع نفتی است و مهمترین صادرات آن نیز نفت خام است، 90 درصد مردمش زیرخط فقر زندگی میکنند. سودان جنوبی، خطرناکترین کشور قاره آفریقا و شاید یکی از بدترین کشورها از لحاظ وضعیت بهداشت در جهان نیز محسوب میشود.
این کشور بهدلیل سالها نزاع، تبعیض و درگیریهای قبیلهای با دولت مرکزی سودان به ویرانی کشیده شده است و از زمان دستیابی به استقلال نیز یکی از بیثباتترین کشورهای جهان بهشمار میرود. سودان جنوبی نیز مانند هر کشور تازه استقلال یافتهای با مشکلات امنیتی، اقتصادی و اجتماعی زیادی دستوپنجه نرم میکند.
فقدان زیرساختهای لازم برای توسعه، ناکارآمدی سامانه اداری بهدلیل کمبود نیروی انسانی تحصیلکرده، ادامه اختلافات با سودان در مورد مرزها بهویژه در مناطق نفتی، وجود گروههای مسلّح شورشی از جمله مشکلاتی است که سودان جنوبی با آن روبرو است. نزاعهای قبیلهای، گروههای مسلح و میدانهای مین نیز ازجمله خطراتی هستند که هنوز در بسیاری از مناطق سودان جنوبی راهحلی برای آنها پیدا نشده است.
61282
نظر شما