سن بازنشستگی در بسیاری از کشورهای جهان بیانگر وضعیت اجتماعی آن کشور و همچنین وضعیت اشتغال است.

هادی معیری نژاد- بر خلاف تصور غالب در کشورهای ثروتمند اروپایی اتفاقا برای رسیدن به بازنشستگی شاغلان باید بسیار منتظر بمانند . البته بالا بودن سن امید به زندگی و بالا بودن استاندارد های سلامت در این کشورها بسیاری از مردان و زنان را بر آن می دارد که تا سنین بالاتر نیز به کار بپردازند
در این جا دو اصطلاح وجود دارد که یکی اصطلاح سن بازنشستگی ، به صورت سنی قانونی تعریف می شود که کارگر اجبارا می بایست بازار کار را ترک کند.
دیگری اصطلاح سن مستمری بگیری سنی قانونی است که یک کارگر حائز دریافت مستمری سن پیری می شود.
عموماً سن مستمری بگیری را مترادف با سن بازنشستگی در نظر گرفته اند که برای مردان در حدود 65 سالگی است.
در حال حاضردر بسیاری از کشورها، تمایز بیشتری بین دو اصطلاح فوق قائل می شوند. سن مستمری بگیری (سنی که در آن فرد، حائز شرایط دریافت مستمری می شود )رو به افزایش است که اغلب جدای از بازنشستگی به معنای کناره گیری از فعالیت اقتصادی قلمداد می شود. به منظور کمک برای به جریان انداختن این تغییرات ، فشارهای مالی روی سیستمهای مستمری قرار دارند ( ناشی از محدودیتهای کوتاه مدت مالی و الگوی جمعیتی بلند مدت ) که به بررسی بیشتری در زمینه میزان تامین مالی مزایای سالخوردگی منجر خواهند شد.
بالا رفتن سنی که در آن فرد حائز دریافت مزایا می شود (سن مستمری بگیری)، اثر مثبت معناداری روی ثبات مالی سیستمها و جنبشهایی پیشنهادی دارد که در حال حاضردر تعداد زیادی از کشورها در دل مباحثات مربوط به اصلاحات مستمری در جریان است. تحقیقات انجمن بین المللی تامین اجتماعی (issa ) تعدادی از کشورها را معرفی می کند که سن بازنشستگی را در خلال 5 سال گذشته افزایش داده اند. هر چند تصمیم به افزایش سن بازنشستگی از لحاظ سیاسی، حساسیت برانگیز و اغلب نامحبوب است.
بازنشستگی دیرهنگام اغلب شامل مولفه هایی همچون سن بازنشستگی انعطاف پذیر و بازنشستگی پاره وقت است. برای موفقیت در این زمینه ، شاخصهای مطرح شده نیاز به مداخلات سیاسی حمایت کننده دارند، مثل هماهنگی بیشتر با اهداف سیاسی اشتغال، قوانین وضع شده در لایه دوم مستمریها و طراحی برنامه های مربوط به سلامت و از کارافتادگی که کارگران پیرتر را سالم حفظ کند .
همچنین پیشرفتهایی در سطوح دانش مالی و کیفیت ارائه اطلاعات مستمری فردی به کارگران پیرتر، به آنها کمک می کند که انتخاب درستی در مورد تعیین زمان بازنشستگی و مزایایی داشته باشند که انتظار دریافت آن را دارند.
تصویر زیر نشاندهنده درصد جمعیت بالای 65 سال کشورهای جهان است.

سالمند

برای تصویر بزرگتر روی آن کلیک کنید

در ایران
در حال حاضر مردان با سه نوع سن و سابقه بازنشست می شوند بطوریکه در نوع اول با داشتن 35 سال سابقه بدون شرط سنی، دوم 50 سال سن و 30 سال سابقه با حقوق کامل و نوع سوم داشتن 60 سال سن و 20 سال سابقه که براساس میزان سابقه حقوق دریافت می کنند.
در مورد بازنشستگی زنان نیز با همان سه شرط عنوان شده و در هر کدام 5 سال کمتر و البته در مورد زنان یک استثنا نیز وجود دارد و آن این است که زنان با 42 سال سن و 20 سال سابقه در بیمه های اجباری بازنشسته می شوند.
سنین بازنشستگی منعطف و شرایط آن
برخی کشورها از یک سن بازنشستگی استاندارد گذر کرده و طیفی از سنین بازنشستگی را در نظر می گیرند. در انگلستان، سن بازنشستگی خاص و پایان اتوماتیک واری به قراردادهای کاری در سن مشخصی وجود ندارد.توقف کارکردن قبل از دریافت یک مستمری ،دیگر به عنوان یک پیش شرط مطرح نیست. در نروژ، سن مستمری 67 سال است اما افراد می توانند کارکردن را ادامه دهند.
برخی کشورها مستقیماً قوانین مربوط به سن بازنشستگی را با طول عمر ارتباط داده اند. این موارد اغلب به قوانینی نیاز دارند که پایان اتوماتیک وار به قراردادهای کاری در یک سن خاص را می شکنند و اغلب نیازمند هماهنگی با قوانین وضع شده در لایه دوم مستمریها است.
جدول زیر نشانگر بالاترین سن بازنشستگی در بین کشورهای جهان است.

ردیف کشور سن بازنشستگی مردان سن بازنشستگی زنان درصد شاغلین بالای 65 سال
1 نروژ 67 67 7%
2 ایسلند 67 67 6%
3 آلمان 67 67 9%
4 ایتالیا 66 66 1%
5 اسپانیا 65-67 65-67 0
6 دانمارک 65-67 65-67 9%
7 ایرلند 65- 66 65-66 8%
8 سوئیس 65 64 7%
9 آمریکا 62-67 62-67 20%
10 انگلیس 65 60 10%

اصلاح قوانین مستمری در سوئد و سن بازنشستگی انعطاف پذیر
در سوئد، سن بازنشستگی متعارفی وجود ندارد. افراد این حق را دارند تا بین سنین 61 و 70 سال بازنشسته شوند. آنها اطلاعات مشخصی در این زمینه دریافت می کنند، توضیحی که میزان درامد مستمری را در طیفی از سنین 61، 65 و 70 نشان میدهد. این مثال، اهمیت ارائه اطلاعات ساده و شفاف را بیان می کند . اطلاعاتی که فرایند تصمیم گیری را در این زمینه حمایت می کند. گرچه در واقع، تعداد زیادی از مستخدمان، هنوز در سن 65 سالگی بازنشسته می شوند، عادتی که ناشی از بازنشستگی معمولی در بیشتر قوانین موجود در حوزه مستمری تکمیلی می باشد.

نقشه زیر بیانگر سن بازنشستگی در کشورهای اروپایی است که بالاترین سن بازنشستگی را دارا هستند
توضیح اینکه بعضی از همین کشورها مثل آلمان سن بازنشستگی را بالاتر هم برده اند

بازنشستگی

برای تصویر بزرگتر روی آن کلیک کنید

در فنلاند دو نوع سیستم بازنشستگی قانونی وجود دارد که مکمل هم می باشند:
بازنشستگی کاری نوعی از بازنشستگی است که هر کسی آن را با شغل اداری و یا آزاد خود برای خویش کسب می کند . اشخاص حقوق بگیر و اشخاص دارای شغل آزاد تحت پوشش سیستم بازنشستگی کاری هستند . کارفرما موظف است که برای تمام کارمندان و کارگران خود بیمه بازنشستگی تهیه کرده و مبالغ این بیمه را بپردازد. اشخاص دارای شغل آزاد خودشان این مبالغ بیمه را پرداخت میکنند .
بازنشستگی ملی نوعی بازنشستگی است که حداقل سطح معیشت را برای روزهای بازنشستگی تضمین می کند
هر دو این بازنشستگی ها در بر گیرنده بازنشستگی سالمندی و بازنشستگی از کار افتادگی است .بازنشستگی سالمندی می تواند ازسنین مختلفی شروع شود، بین سنین 63 الی 68 سالگی. بازنشستگی ملی از سن 65 سالگی شروع میشود.
چنانکه حقوق بازنشستگی شما کم می باشد، می توانید علاوه بر دیگر بازنشستگی هایی که دریافت می کنید، بازنشستگی تضمینی نیز بگیرید. این نوع از بازنشستگی حقوق بازنشستگی فردی را که ساکن فنلاند می باشد، به 688 یورو در ماه می رساند. در شرایطی می توانید بازنشستگی تضمینی دریافت کنید که پس از رسیدن به سن 16 سالگی، حداقل 3 سال در فنلاند زندگی کرده باشید.
آلمان هم 67 سال
در آلمان نیز مجلس آن کشورتصویب کرد سن بازنشستگی در این کشور 67 سالگی باشد.
اکثریت اتحاد دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات‌ها به لایحه‌ای که فرانتس مونتفرینگ، وزیر امور اجتماعی آلمان ارایه کرده بود، رای مثبت دادند.
در همین حال برخی فراکسیون‌های دولتی نیز به این لایحه رای مخالف دادند. مخالفان خواستار ساماندهی دوباره این طرح شده‌اند.
این قانون افزایش سن قانونی بازنشستگی را میان سال‌های میان 2012 و 2029 با گام‌های کوچکی از 65 سال امروز به 67 سال می‌رساند. متولدین سال 1947 مشمول این قانون خواهند شد.
زمانی که نوبت به متولدین 1964 برسد، این ساماندهی دوباره تکمیل خواهد شد.

45301

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 45
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناصر A1 ۰۳:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    217 8
    آنها بدنبال شغل دوم و سوم نیستند زندگی شان تامین هستند 5 روز هفته کار میکنند 2 روز را اجبارا" به تفریح میفرستند تا اول هفته کار را با آرامش کار کنند ولی ما 7 روز هفته را با 2 و یا 3 شغل کار می کنیم باز هم با این گرانی ها و پایین آمدن ارزش پول ما به یک سوم , نمیتوانیم زندگی را بچرخانیم / در آنجا در یک خانواده 3نفر کار میکنند ولی ما , یک نفر کار میکند 4 نفر از آن میخورند. عملا" ما در سن 45 سالگی بیش از 2 برابر آنان کار میکنیم و زود فرسوده میشویم
    • اشكان NL ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
      آيا شما خارج از كشور بوديد كه اينطور نظر ميديد؟ يك سرى دروغهايى در ايران در رابطه با اروپا و آمريكا شنيديد در همين اروپا و آمريكا خيليها دو شغل دارند تا بتونن زندگى كنند اين مقايسه ها كار اشتباه است شما داريد ايران در حال توسعه را با كشورهاى توسعه يافته مقايسه ميكنيد اروپائيها دنبال فرصت نيستند بلكه فرصت را بوجود مياورند بر عكس ايرانيها كه اگر فرصتى يافتند آنرا راحت از دست ميدهند
    • بی نام A1 ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
      139 5
      اشکان جان شما اینقدر بهت سخت میگذره تو هلند، خب برگرد بیا تو ایران ِ در حال ِ توسعه. چه کاریه؟
    • mehdi NL ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
      47 5
      اشکان جان منم هلندم، کجای هلند می‌شه ۲ جا کار کرد؟ من تا الان ندیدم ۲ جا کار کنند که هیچ بعداز ۵-۶ هم کار نمی‌کنن
    • صدای جوانان IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
      36 3
      ميدانيد چرا سن بازنشستگي تو اروپا بالاست چون كه جمعيت كم و نياز به تعداد نيروي كار زياد است و شغل هم به وفور يافت ميشود ولي در ايران نيروي كار بيكار به وفور يافت ميشود و جمعيت هم بالا و كار هم به سختي پيدا ميشود.
  • A1 ۰۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    42 15
    لطفاً بنويسيد شاغلان مظلوم شركت ملي نفت ايران با چه شرايط سني و سابقه بازنشسته ميشوند. باتشكر
    • بی نام IR ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
      86 12
      کاش من با فوق لیسانسم آبدارچی شرکت نفت بودم. هر کسی میره به این شرکت یکساله صاحب خانه و ماشین و زندگی میشه. خوش به حالشون
    • شفاف A1 ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
      14 64
      مدرك بدون پشتوانه ارزشي نداره ! براي كار در صنعت نفت بايد سواد داشته باشي و بتوني خوب كار كني
  • بهروز امید A1 ۰۴:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    85 2
    واقعا یک فرد با سن60سال در ایران رو با یک اروپایی قابل مقایسه میدونیداست؟؟!! امید به زندگی در ایران سن 60 سالگیه ولی باور کنید اگه به منه جوان 30 ساله باشه همین قدر کافیه خدا راضی بشه من دیگه بستمه...بابا با این وضعیت فشارهای اقتصادی کمبود امکانات رفاهی چه مقایسه ها می کنید...؟؟؟؟!!! آخه با این طرز زندگی که همین حالاشم ما بریدیم چه برسه به 60سالگیی..... هرچند مردم ایران هم تو هر سنی اگه بازنشسته بشن بازم برای تامین زندگی از عرصه کار کنار نمیرن تا جان دربدن باشد
  • بی نام IR ۰۴:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    98 3
    من یک خانم لیسانسه بیکارم . 32 سالم هست . جوانی و بهترین سالهای عمرم بیکار بودم و هستم . خیلی دلم میسوزه . میگید کار جوانان موتور رشد اقتصادی هست ولی امثال ما می خواستیم کار کنیم کار نبود عمرمون هدر رفت . هی رفتیم مدرک پشت مدرک دورهای تکمیلی مثل کامپیوتر گرفتیم تا شاید کار پیدا کنیم نشد . من دیگه کی کار کنم ؟؟؟؟؟؟؟؟پیر شدم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۰۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    55 2
    من را که در 49 سالگی بدون موافقت و در خواست خودم بازنشسته کردند!!!
  • حقگو IR ۰۴:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    70 3
    خدا نيامرزه دستهايي را كه ميخواهند همين دلخوشي چنر غازحقوق بازنشستگي رو قطع كنن. آقاي نويسنده انصافا شما حقوق و رفاه و اميد به زندگي و..... كشورهاي بالا را با حقوق بازنشستگي اينجا يكي ميكني؟ اونها كه بازنشست ميشن با پولي كه ماهيانه ميگيرن ميرن سراغ يك زندگي آروم و مسافرت و توريست و... بازنشسته بدبخت ما اگه تا اون سن زنده بمونه اگه خوش شانس باشه يك كار ديگه پيدا ميكنه كه بتونه بخشي از چاله چوله هاي زندگيشو پر كنه و يا بايد با مريضي و دوا دكتر و دارو و هزينه هاي سرسام آورش(بديل نبود بيمه مناسب - حتي تكميلي مناسب) دست و پنجه نرم كنه. خدا رو خوش نمياد هر مطلبي (اميد وارم غير عمد باشه) بنويسيد بعضي ها سوء استفاده كنن سر آخر اينكه عزيز من تو هم يه روز بازنشست ميشي. اميدوارم شرمنده نزديكانت نشي
  • محمد-شین IR ۰۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    77 2
    اگه می خواهید وطنمون رو با دیگر کشور ها مقایسه کنید ، از موضع برابر این کار رو انجام بدید .هر وقت خیلی چیزا داخل کشور ما مث اروپا و آمریکا بود میشه این مقایسه رو انجام داد مثلا حد اقل حقوق کارگری مث من با حداقل حقوق یک کارگر آلمانی مساوی باشه .
    • مانا A1 ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
      81 4
      حداقل حقوق کارگر در المان بین ساعتی 3 تا 6 یورو است..یعنی روزی 8 ساعت کار میشه حداقل 24 یورو. که 20 روز در ما ه میشه 500 یورو تقریبا که این حداقل یه کارگر درس نخوندست...من یک پزشکم و روزی 8 ساعت واسه 28 روز ماهی 400 یورو میگیرم ! که تازه وضعم خوبه! میتونم بگم یه کارگر در المان مثل یه دکتر عمومی تو ایران سطح رفاه داره
  • بی نام IR ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    70 1
    منظورتان از اين گزارش چيست ؟ حالا كه دولت قبلي صندوق تامين اجتماعي را به ورشكستگي رسانده لابد بفكر بالا بردن سن بازنشستگي افتاده اند . حتما مي دانيد دريافتي بازنشسته اروپايي 50برابر دريافتي مستمري ناچيز بازنشسته ايراني است و در حاليكه بازنشته ايراني بزور نان و پنير تهيه ميكند بازنشسته اروپايي در تايلند و تركيه و...براحتي پول خرج مي كنند.دست برداريد از اين مقايسه هاي مضحك براي نيل به هدف .
    • بی نام A1 ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
      5 6
      این گزارش درباره سن بازنشستگیه چه ربطی به مواجب بازنشسته ها داره معلومه که وضع تو کشورهای اروپایی بهتره البته به شهادت کسایی که اونجا کار می کنن بازنشست شدن با شرایط خوب نیازمند یک عمر کار کردن خوبه و خیلی هم شرایط مشکلی داره
  • بی نام A1 ۰۴:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    22 36
    اینجا همه وقتی 40 ساله می شن دنبال بازنشستگی هستن یادمه پسرخاله ام که معلمه تو سن 38 سالگی می گفت اگه قانون جدید بیاد سه چهار سال دیگه بازنشسته می شم حیف که ازم بزرگتر بود وگرنه ........ حالا خوبه که کار مفیدشون در سال 2 ماه هم نیست .
    • فرهتگی IR ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
      14 6
      بی نام جان از خودت بگو چند سالته - شغلت چیه - کی بازنشست میشی- با پسر خالت چی کار داری با معلما چه کار داری. خوب نیست شما راجب مدت زمان کار معلمان نظر دهید. چون نیاز به دقت و برسی دارد و در یک کامنت نیشود کل کار ذهنی مشاغلی مانند معلمی را نقد کرد به هر حال معلمها در این چند سال تنها دلخوشی خود که همان شخصیت و احترام شغلی بوده را از دست داده اند.
  • بی نام IR ۰۵:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    25 0
    واسه کی حرف می زنی؟ اینجاها سن بازنشستگی ابزاریه دست اینا که بره بالا بگن ببین جمعیت کمه بعدشم قیاس مع الفارق به گوشت خورده؟ آلماننننننننننن؟! هلندددددددددد؟!! ببخشید؟
  • جواد یزدانپرست IR ۰۵:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    79 4
    ما دهه شصتی ها همیشه بدبختیم ، خیالتون راحت زمان ما بازنشستگی 70 سالگی میشه ، صندوق بازنشستگی هم خالیه.حاضرم شرط ببندم.
    • بی نام A1 ۰۶:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
      51 4
      راست میگی آقا جواد، ما دهه شصتیها واقعاً بد بختیم.
  • بهمن A1 ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    26 1
    خبرجان بابا شر درست نکن برای حل مشکل بیکاری جوانان که در حدود 40% جوانان می باشد بهتره سن بازنشستگی به 50 سال با سابقه 25 سال کار کاهش یابد.
  • بی نام IR ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    24 2
    تو ایران که همش بازنشسته ها سر کارند....؟؟!!
  • بی نام A1 ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    18 0
    همیشه همینطوری بوده -میخواید سن بازنشستگی رو زیاد کنید-دارید مقدماتشو فراهم میکنید-چرا فقط سن بازنشستگی رو میبینیییییییییی-برو ببین چند ساعت در هفته سرکارن-بعد بیا بگو اینطوریه و اونطوریه-الان تو این آلودگی ها تو این بدبختی که مردم گرفتارش اصلا سن به 60 یا 70 میرسه؟؟؟؟؟ به جای اینکه بری ببینی این گرفتاریای مردم از کجا آب میخوره میری سراغ اینکه سن بازنشستگی چقده؟ همه چی رو درس کردی که فکر سن بازنشستگی هستی؟ یه جوون اول به ازدواج میرسه بعد به بازنشستگی-برو مشکلات اونو حل کن-برو واسه اون مقاله بنویس.
  • بی نام IR ۰۶:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    17 2
    دولتمردان يازدهم بدانند بالابردن سن بازنشستگي خط قرمز شاغلان است اگر براي بهبود وضعيت راي دهندگان كاري نمي كنند لااقل بدتر از قبل نكنند.
  • مجيد IR ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    16 0
    براي افراديكه هيچ منبع درآمدي به جز حقوق ندارند ، حقوق دوران بازنشستگي كفاف زندگي را نميدهد. مگر اينكه در دوران اشتغال ، شغل دومي را شروع كرده باشنن. مثل كشاورزي ، شركت ، موسسه ، سرمايه گذاري ، مغازه ، آژانس ،
  • اپراتور پست برق! A1 ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    18 0
    اگه راست میگید در مورد مشاغل سخت و زیان آور هم بنویسید.که اروپا جطوریه و اینجا چطوری؟؟من یه تکنسین پست برق فشارقوی هستم.در ماه 240 ساعت کار میکنم.شیفت شب هم داریم که عملا هیچ مزیتی نسبت به کارمندان دیگه نداریم.شما ساعت کاری ما رو استاندارد کنید اگه زنده بمونیم تا 80 سالگی هم کار میکنیم.اینجا ما مظلوم هستیم. اقلا ساعت کاریمون مثل همین پرستارای کشور خودمون باشه .آقای چیت چیان وزیر نیرو میدونه ازش بپرسید یه اپراتور در ماه چقدر کار میکنه!پدرمون دراودرن بخدااااااا
  • نسل جوون پسر A1 ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    32 0
    ما دهه شصتيا تو ايران شانس كه نداريم يه روز پشت صف شلوغ كنكور ليسانس بوديم يه روز پشت صف شلوغ بيكارا ميترسيم وقتي هم كه ميخايم بازنشسته بشيم ميگند نيرو كارنيست ده سال سن بازنشستگي را زياد ميكنند همون كاري كه چند سال پيش فرانسه كرد
  • بی نام IR ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    23 1
    دولت جديد كاري نكند كه 4 سال بعد احمدي نژاد با شعار بازنشستگي (حتي )زودتر از موعد و اشتغال جوانان بجاي بازنشسته هاي زودتر ازموعد ،بتواند 30ميليون راي جمع كند
  • آرش A1 ۰۷:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    16 0
    اونجا كار زياده نيروي كاري كمه واسه همين سن بازنشستگي بالاست
  • بی نام A1 ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    32 2
    در کل ما دهه 60 ها به فنا رفتیم
  • حجت الله A1 ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    4 0
    در حال حاضر حقوق بازنشستگان ذوب آهن به دلیل نبود منابع اعتباری با تاخیر پرداخت می‌شود، و اکنون حقوق تیر و مرداد ماه بازنشستگان ذوب‌آهن اصفهان واریز نشده است.ضمن اینکه مطالبات بازنشستگان ذوب‌آهن اصفهان از سال 1388 تاکنون پرداخت نشده است
  • . IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    12 1
    توی اون کشورها سن بازنشستگی بالاست چون امید به زندگی بالاست!
  • علی IR ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    2 0
    کارخانه لاستیک دنا کارگرانش را در سن 40 سالگی با 20 سال سابقه کار بازنشست میکند.
  • اشكان NL ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    6 2
    اشكان به مهدى مهدى جان من خودم قبلآ در مركز سرطان شناسى رتردام هفته٣٦ ساعت كار ميكردم دانشگاه اراسموس و الان دو سال هست كه بخاطر بودجه كم دانشگاه فقط ٢٦ ساعت در مركز سرطان شناسى كار ميكنم و ١٠ ساعت ديگر را در بانك كار دفترى ميكنم اگر راهنمايى خواستيد من در خدمتم در ضمن من در دردرخت زندگى ميكنم كار كردن و با زور بازو نان خوردن عيب نيست بيكار گشتن و آويزون بودن عيب است
    • بی نام A1 ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
      2 2
      می بخشید. تو درخت زندگی می کنی؟یا اسم شهره
  • بی نام A1 ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
    8 0
    فقط شماها بلدید که هر چه به نفعتان هست بنویسید ودیگر از میزان بودجه سلامت وبهداشت ورفاه وبیمه بیکاری و.....آن کشورها صحبت نمی کنید.
    • بی نام IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۷
      9 2
      حق پدرت و بيامرزه گل گفتي كو گوش شنوا معلوم نيس چه خوابي واسه شاغلين بدبخت ديدن خدا بخير كنه
  • علی از ایران IR ۱۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۷
    2 0
    تو صنایع کارگران با 25 سال سایقه میتونن بازنشست بشن ولی حقوقها قابل مقایسه با غرب نیست من لیسانسه ام سالانه 4500 تا 5000 دلار درامد .تو امریکا یه لیسانسه درامد سالانش 50000 دلاره
  • عابد IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
    12 0
    شما اول ببینید چند درصد مردان ایرانی بالای 60 سال عمر میکنند بعدا در مورد کشورهای دیگه نظر بدید
  • سایان IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
    4 0
    تابی جان این مقاله فکر میکنم پیرو سخن جناب آقای ربیعی که میخواست خون تازه (افزایش سن بازنشستگی)به سازمان تامین اجتماعی شارژ بکنه نوشته شده و بطور عمدی جهت سنجش حساسیت پذیرش موضوع بود ! از جناب ربیعی میخواهم فعلا" بروند در تمام قلمرو فرمانروائی شان بگردند ببینند چند درصد از سازمان تحت امرشان ، هزینه هاشان با درآمدشان تطبیق میکنند ؟؟؟ به مردم چه ربطی داره که تمام مراکز بعلت عدم مدیریت ، راندمان پایین دارند و در عوض حقوق های حداکثری به کارکنانشان میدهند چرا نمیتوانند از کارخانه ها و موسسات خریداری شده شان سود بدست بیاورند !! نهایتا" به ما چه از سن بازنشستگی خارجی ها .! آیا شما برای مردم خدمات بیمه ای و مزایای آنچنانی برابر با خارجی ها فراهم کردید ؟؟
  • بی نام A1 ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۶
    0 1
    ووووو
  • بی نام A1 ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    1 0
    آفرین بر نفر اول از نظرات که بسیار پاسخ خوبی داده است علائه بر این مراتب میزان مدنیت مردم آن دیار هم در فرسایش کمتر حسمی و روحی موثر است
  • بی نام A1 ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    2 0
    نمی دونم چرا از اروپا فقط قسمت فشار به ضعفا را بلد میشیم
  • بی نام A1 ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    3 1
    کشورهای اروپایی فاقد در آمد نفتی هستند وتنها راه درآمدشان از تولیدات صنعتی است آیا نفت نمی تواند از سن بازنشستگی کم کند یا حداقل موجب ثابت نگهداشتن سن باز نشستگی تا همان 50 سالگی با سابقه 30 سال کار شود؟