از سال 1376 که پای کارگردانان سینما به تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری در ایران باز شد، چهره‌های سینمایی زیادی بخت خود را در این حوزه آزموده‌اند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ساخت فیلم تبلیغاتی نامزدهای ریاست جهوری برای برخی از کارگردانان سینمای ایران شگون داشته و به خضور آنها در راس هرم مدیریتی سینمای ایران انجامیده و برای برخی دیگر فقط حاشیه‌هایی را به همراه داشته که تا مدت‌ها گریبانگیرشان بوده است.


زنده‌یاد سیف‌الله داد و جواد شمقدری دو کارگردانی هستند که پس از ساخت فیلم های انتخاباتی برای نامزد پیروز رقابت‌ها راهی ساختمان معاونت سینمایی شدند و سکان هدایت  سینمای ایران را به دست گرفتند.
 

با این حال اما  تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری هفتم (سال 1376) خبری از حضور کارگردانان سینما  در کنار نامزد‌های ریاست جمهوری نبود. اما از دوره هفتم به بعد این رویه به یکی از بخش‌های جذاب و جدایی‌ناپذیر انتخابات ریاست جمهوری در ایران تبدیل شد و هر 4 سال یکبار همزمان با اوج گیری رقابت نامزدها، کارگردانان سینما هم برای قرار گرفتن پشت دوربین فیلم‌های تبلیغاتی چهره‌های سیاسی رقابت داغی را با هم دارند.
 

سال 1376، چهار نامزد با هم به رقابت پرداختند که هر کدام ساخت فیلم تبلیغاتی خود را به سینماگرانی سپردند که از لحاظ فکر به آن‌ها و برنامه‌هایی که در سر داشتند نزدیک تر بودند.
 

سیدمحمد خاتمی به عنوان کاندیدای اصلاح‌طلبان از تیمی سه نفره برای ساخت فیلمش بهره برد، تیمی که مدیریت آن را سیف‌الله داد به عهده داشت و سینماگرانی چون بهروز افخمی و احمد مرادپور در آن حضور داشتند.
 

ناطق نوری که کاندیدای اصولگرایان بود، به سراغ بهزاد بهزاد‌پور رفت. محمد محمدی ری‌شهری دیگر کاندیدای این دوره از تیمی سه نفره برای ساخت فیلم تبلیغاتی‌اش استفاده کرد و مرحوم سیدرضا زواره‌ای هم به سراغ رسول صدرعاملی رفت.
 

پیروز انتخابات سید محمد خاتمی بود و سر تیم سازندگان فیلم تبلیغاتی او هم چند ماه بعد بر صندلی معاونت سینمایی وزارت ارشاد تکیه زد.
 

در انتخابات دوره هشتم  اما 9 نامزد با سید محمد خاتمی به عنوان رئیس دولت هفتم به رقابت پرداختند. در این سال هم همه نامزدها به سراغ کارگردانانی رفتند که برخی شناخته شده بودند و برخی چندان نام و آوازه‌ای نداشتند.
 

احمدرضا درویش سینماگری بود که در این دوره فیلم تبلیغاتی نامزد پیروز یعنی سیدمحمد خاتمی را ساخت، اما ترجیح داد پس از این کار همچنان به فعالیت‌هایش در عرصه سینما ادامه دهد.
 

در انتخابات نهم ریاست جمهوری اما رقابت کارگردانان شناخته شده سینما داغ‌تر شد. در این دوره 8 چهره سیاسی با هم به رقابت پرداختند و پای کارگردانانی چون کمال تبریزی، رسول ملاقلی‌پور، مهدی فخیم‌زاده و جواد شمقدری به ساخت فیلم‌های تبلیغاتی باز شد.
 

نامزد پیروز این دوره محمود احمدی‌نژاد بود و سینماگر همراهش یعنی جواد شمقدری به عنوان مشاور هنری او همراهش شد. 4 سال بعد و پس از پیروزی مجدد احمدی‌نژاد شمقدری هم راهی ساختمان وزارت ارشاد و معاونت سینمایی این وزارتخانه شد.


امسال اما هنوز مشخص نیست که از بین نامزد‌هایی که ثبت نام کرده‌اند کدامیک پس از تایید شورای نگهبان پا به عرصه رقابت‌ها می‌گذارند و چه سینماگرانی آن‌ها را همراهی خواهند کرد.

 

کارگردان‌هایی که ساخت فیلم انتخاباتی را در دوره‌های پیشین عهده‌دار بودند:

 

نام کاندیدهای ریاست جمهوری
سال برگزاری انتخابات
کارگردان
سیدمحمد خاتمی
76
سیف‌الله داد، بهروز افخمی، احمد مرادپور
علی‌اکبر ناطق نوری
76
بهزاد بهزادپور
محمدمهدی ری‌شهری
76
یوسف مناجاتی، حسین فردرو، اسدالله ایمن
رضا زواره‌ای
76
رسول صدرعاملی
سیدمحمد خاتمی
80
احمدرضا درویش
احمد توکلی
80
ضیاء‌الدین دری -اکبر نبوی
علی شمخانی
80
کارگروهی با مشاوره مجید مجیدی و سیف‌الله داد
عبدالله جاسبی
80
فرجاد
حسن غفوری فرد
80
سعید ابوطالب
سیدمنصور رضوی
80
سعید جلیلوند
شهاب‌الدین صدر
80
جمال شورجه
علی فلاحیان
80
ضیاءالدین دری
مصطفی هاشمی‌طبا
80
فرزین رضائیان
محمود کاشانی
80
سازنده: مراتی با مدیریت محمود کاشانی
محمد‌باقر قالیباف
84
احمدرضا درویش
مصطفی معین
84
ایرج تقی‌پور، بیژن میرباقری
‌اکبر هاشمی رفسنجانی
84
کمال تبریزی
علی لاریجانی
84
مهدی فخیم‌زاده
محسن رضایی
84
رسول ملاقلی‌پور
مهدی کروبی
84
بهروز افخمی
محمود احمدی‌نژاد
84
جواد شمقدری
محسن مهرعلیزاده
84
محرم زینال‌زاده
میرحسین موسوی
88
مجید مجیدی، احمدرضا درویش
مهدی کروبی
88
علی معلم، سیدضیاء‌الدین دری، بهروز افخمی
محمود احمدی‌نژاد
88
جواد شمقدری
محسن رضایی
88
محمدعلی فارسی


57247

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 3 =