در این گزارش تصویری، بهترین عکسهای فضایی چند روز اخیر را به انتخاب سایت نشنال جئوگرافیک با هم مرور میکنیم: از فانوس زمردی و آذینبندی سماوی گرفته، تا جعبه جواهرات آسمانی و ستاره مافوق صوت.
فانوس زمردی: این نمای باشکوه و ضدنور از سیاره زحل و حلقههای زیبایش که به تازگی منتشر شده است، توسط فضاپیمای کاسینی ناسا گرفته شده است. در تاریخ 17 اکتبر / 26 مهرماه، فضاپیمای کاسینی طی صد و هفتاد و چهارمین گردش خود به دور این غول عظیم گازی، عمدا خود را در سایه زحل قرار داد؛ موقعیتی عالی که از آن میتوانست به سمت خورشید نگاه کند و این نمای ضدنور از حلقهها و سمت تاریک سیاره را تهیه کند.
شب پر ستاره: در این تصویر از آسمان شب که در سایت اختصاصی پروژه آموزشی نجومی «جهان در شب» بارگذاری شده است، درخشش کهکشان راه شیری در آسمان پارک یوسمیت کالیفرنیا زیبایی دلنشینی به این چشمانداز بخشیده است. کهکشان ما تنها یکی از بسیار کهکشانهای دیگری است که در این جهان وجود دارند. از یک انتها تا انتهای دیگر آن، صفحه ستارهای راه شیری که با چشم غیرمسلح نیز قابل مشاهده است، حدود 120 هزار سال نوری پهنا دارد.
آذینبندی سماوی: در این تصویر زیبا، تلسکوپ فضایی هابل نگاه خود را بر روی سحابی سیارهنمای همسایه ما، سحابی NGC 5189 متمرکز ساخته است. ظاهر این سحابی همچون یک آذینبندی مخصوص جشنها است که روبانی نارنجیرنگ به دور آن پیچیده شده است. سحابیهای سیارهنما آخرین مرحله در زندگی یک ستاره اندازه متوسط همچون خورشید هستند.
نه پرنده، نه هواپیما: این عکس، کپسول فضایی روسی سایوز را در حال رفتن به سوی ایستگاه فضایی بینالمللی در روز 19 دسامبر / 29 آذر نشان میدهد. طی این ماموریت، فضانورد آمریکایی توماس مارشبورن، فضانورد روسی رومن روماننکف، و فضانور کانادایی کریس هادفیلد به خدمه مستقر در این ایستگاه منتقل شدند. ایستگاه فضایی بینالمللی از نوامبر 2000 / آبان 1379 و در ارتفاع 390 کیلومتری، در حال گردش به دور زمین است.
خطر مریخی: مریخنورد کیوریاسیتی ناسا کماکان مشغول تقلا بر روی سطح سیاره سرخ است. در این تصویر، دوربین خطریاب مریخنورد مشغول بررسی هدف خود به نام Onaping است، عارضهای که در بستر دیواره Copper در دهانه ایندیور قرار دارد. اگرچه مریخ هنوز برای زندگی مناسب نیست، اما حداقل کیوریاسیتی میتواند آنجا را خانه خود بداند.
جعبه جواهرات: در این تصویر زیبا، خوشه ستارهای موسوم به «جعبه جواهرات» در حال درخشش و چشمک زدن در آسمان دیده میشود. این خوشه ستارهای که در یک آسمان تاریک به صورت لکه محوی با چشم غیرمسلح نیز قابل مشاهده است، در فاصله 6440 سال نوری از زمین و در صورت فلکی صلیب جنوبی قرار دارد. ستاره نارنجی پرنور مرکز این خوشه به عنوان ستاره کاپا-صلیب جنوبی شناخته میشود.
ستاره مافوق صوت: در این تصویر که توسط تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا گرفته شده است، تاثیرات شدید ستاره غولپیکر زتا-مارافسای بر ابرهای غبار پیرامون خود به خوبی به تصویر کشیده شده است. بادهای ستارهای که از این ستاره سریع به بیرون جریان دارند، موجهایی را در غبار اطراف خود ایجاد میکنند که به صورت یک موج ضربهای کمانمانند، و تنها در نور فروسرخ دیده میشود.
منبع: نشنال جئوگرافیک – ترجمه: محمود حاجزمان
53275
نظر شما