گودالی به قطر 70 متر که 40 سال پیش در هنگام حفاریها در ترکمنستان به وجود آمده و برای جلوگیری از نشت گازهای سمی شعلهور شده هنوز پس از 40 سال دارد میسوزد. مردم محلی به گودال شعلهور دروازه جهنم میگویند.
محبوبه عمیدی: این منظره که در نگاه اول بخشی از یک فیلم علمیتخیلی به نظر میرسد، از حمله بیگانگان به زمین ایجاد نشده بلکه دهانه گوالی است که 40 سال پیش توسط زمینشناسان در صحرای کرکوم در ترکمنستان ایجاد شده، آتش گرفته و به وسیله مردم محلی دروازه جهنم نامیده شده است.
به گزارش دیلی میل، زمینشناسان شوروی سابق در سال 1971/1350 به این منطقه آمدند تا حفاری برای کشف منابع گاز طبیعی را آغاز کنند. در هنگام حفاری زمین اطراف آن فروریخت و این گودال که قطر دهانه آن حدود 70 متر است، ایجاد شد.
تیم حفاری که نگران بود از این حفره گازهای سمی متصاعد شود، تصمیم گرفت با شعلهور کردن این گازها از خطر پیشگیری کند. کارشناسان حفاری این منطقه حدس میزدند آتش بعد از چند روز خاموش شود؛ اما هنوز این گودال با مصرف گاز طبیعی شعلهور است و دارد میسوزد.
روستائیان روستاهای اطراف میتوانند شرارههای طلایی این آتش را که در 260 کیلومتری شمال عشقآباد، پایتخت ترکمنستان روشن است از کیلومترها دورتر تماشا کنند.
رئیسجمهور این کشور در آوریل 2010/فروردین 1389 از این منطقه بازدید کرد و دستور داد که روند سوخت گاز طبیعی متوقف شود؛ اما هنوز این آتش ادامه دارد. گودال حاوی این آتش در صحرای کرکوم واقع شده که بخش گستردهای از کشور ترکمنستان را به خود اختصاص داده و در شرق دریای خزر واقع شده است. دریای آرال در شمال آن و آمودریا در شمالشرق این صحرا واقع شده که ذخایر باارزشی از نفت و گاز طبیعی را در خود جای داده است.
53273
نظر شما