دولت جدید قرقیزستان در انتخابات پارلمانی شکست خورد.

به گزارش واحد مرکزی خبر روزنامه اینترنتی روسی نیزاویسیمایا گازیه‌تا در مقاله ای به قلم گریگوری میخاییلف با اشاره به اینکه شمارش آرای انتخابات پارلمانی قرقیزستان عملا پایان یافته و تحلیلگران با کمال تعجب به پیروزی حزب آتا ژورت پی برده‌اند می‌نویسد: کشور پس از تبلیغات انتخاباتی دو ماهه کم کم به خودش می‌آید و احزابی که پنج درصد آرا را به دست آورده‌اند گفتگوهای پشت پرده‌ای به منظور ایجاد ائتلاف پارلمانی انجام می دهند و احزاب شکست خورده در حال محاسبه خسارتها هستند.
احزاب آتا مکن، آک شومکار، آتا ژورت و حزب سوسیال دمکرات توانسته‌اند بیش از پنج درصد ‌آرا را به خود اختصاص دهند.حزب آتا ژورت که بارها حزب ملی و اعضای ان طرفداران باقییف نامیده شده‌اند. هشت و هفت دهم درصد آرا را به دست اورده و در مکان نخست ایستاده است.
باید گفت علاوه بر نتایج جنجالی برای حزب آتا ژورت نتایج انتخابات به منزله شکست قابل توجهی برای دولت فعلی قرقیزستان است که بیش از شش ماه است کشور را اداره می کند و با وجود در اختیارداشتن تمامی منابع دولتی در برابر مخالفان ایدئولوژیک خود کم آورده است.به نوشته تحلیلگر روزنامه شکست انقلابیون قرقیزستانی چند دلیل دارد.اعضای دولت موقت با در دست داشتن اهرمهایی کنترل کشور و با برخورداری از اعتماد مردم نه تنها نتوانستند از امکانات موجود برای تحکیم مواضع خود استفاده کنند بلکه در نتیجه عملکرد غیر مدبرانه خود بخش اعظم حمایت مردم را از دست دادند.
نور عثمانف کارشناس مسائل سیاسی در قرقیزستان با این نظر موافق و معتقد است که موفقیت حزب آتا ژورت با ناامیدی مردم از عملکرد دولت موقت و تفکیک کشور براساس مناطق در ارتباط است.
پس از تغییرات ماه آوریل و امید به فرارسیدن فوری آینده روشن بلوک انقلابی توانست روی پیروزی آسان حساب کند ولی از ماه ژوییه یعنی پس از کشته شدن صدها نفر در اوش احزابی که روی کار آمده بودند محبوبیت خود را در حد قابل توجهی از دست دادند.
البته نمی توان گفت که انتخابات روز یکشنبه شرافتمدانه بوده ولی مساله این است که این بار فقط یک حزب حامی دولت نبوده که توانسته تقلب کند و چند حزب از جمله مخالفان همزمان نتایج را دستکاری کرده‌اند.قادر مالیکف کارشناس مسائل سیاسی معتقد است با توجه به سیاست ضعیف دولت موقت بخصوص پس از حوادث فاجعه آمیز جنوب کشور مردم به یاد دولت قوی قبلی افتادند و از لحن دمکراتیک دولت فعلی که موجب خونریزی و کشتار شده خسته شدند.
میتوان گفت حال و هوای انقلاب صد سال پیش این بار در قرقیزستان تاثیری نداشته و شعارهای مربوط به دمکراتیزه کردن کشور درهمان حد شعار باقی مانده‌اند و مردم عملا علیه انقلاب رای داده اند.
در واقع همه چیز خیلی ساده است: مردم از بی نظمی خسته و خواهان ثبات و امنیت هستند.

 

کد خبر 99803

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =