دانشمندان با انجام تحقیقاتی روی بیش از 500 هزار اروپایی به شواهدی رسیدند که نشان میدهد نوشیدن روزانه چای و قهوه خطر ابتلا به تومورهای مغزی را در سنین بزرگسالی کاهش میدهد.
دکتر دومینیک میجاد از دانشگاه براون در این باره گفت: ما هنوز هم به طور قطع مطمئن نیستیم که این نوشیدنیها چه اثری در بدن دارند که خطر ابتلا به تومورهای مغزی را کاهش میدهند. اما به هر حال هر شخصی با خواندن این تحقیقات نباید تصمیم بگیرد مصرف چای و قهوه خود را بیش از حد افزایش دهد. به طور کلی تومورهای مغزی بیماریهای شایعی نیستند از هر 100 هزار زن فقط 4 تا 6 نفر و از هر 100 هزار مرد فقط 6 تا 8 نفر به این بیماریها دچار میشوند. به طور کلی احتمال این که شخصی در طول زندگی خودش دچار تومور مغزی شود کمتر از یک درصد است.
اما اگر واقعا نوشیدن قهوه و چای بتواند احتمال ابتلا به تومورهای مغزی را کاهش دهد دانشمندان میتوانند از این خاصیت برای تحقیق در مورد علل ابتلا به این تومورها استفاده کنند.
دانشمندان با انجام مطالعه در بیش از 10 کشور اروپایی به این نتایج رسیدند. بیش از 521 هزار و 488 زن و مرد بین 25 تا 70 سال پرسشنامهای را که به دقت تاریخچه پزشکی، رژیم غذایی، میزان فعالیت بدنی، سیگار کشیدن و بسیار موار دیگر را بررسی میکرد پر کردند.
این تحقیقات نشان داد افرادی که بیش از دیگران چای و قهوه مینوشند با احتمال یک سوم کمتر در خطر ابتلا به تومورهای مغزی قرار دارند.
به نظر میرسد کافئین موجود در این نوشیدنیها میتواند روی رشد تومورها تاثیر منفی بگذارد. همچنین هم چای و هم قهوه دارای آنتیاکسیدانهایی هستند که از بدن در برابر آسیبهای سلولی و ابتلا به برخی بیماریهای دیگر محافظت میکند.
ام.اس.ان، 3 اکتبر
دوستداران چای و قهوه با احتمال کمتری نسبت به دیگران ممکن است به تومورهای مغزی دچار شوند.
کد خبر 97285
نظر شما