دبیر کل جشنواره کارنامه 100 سال شعر زنان پارسی‌گو از بررسی انتقادی اشعار پروین اعتصامی در دومین دوره این جشنواره خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، دومین دوره جشنواره کارنامه 100 سال شعر زنان پارسی‌گو آذرماه سال جاری با محوریت بررسی انتقادی اشعار پروین اعتصامی برگزار می شود. مقالات برگزیده این بخش جشنواره در کنار سایر مقالات ارائه شده در کتابی با عنوان جشنواره منتشر خواهد شد.

فاطمه راکعی، دبیر کل جشنواره کارنامه 100 سال شعر زنان پارسی‌گو در‌این‌باره به «خبرآنلاین» گفت: «همان‌گونه که زنان در تمام حوزه‌های زندگی و فعالیت اجتماعی با مشکلات عدیده روبرو هستند شعر آنها نیز از این موضوع مستثنی نیست و کمتر روی شعر آنها کار کارشناسی شده است.»

دبیر کل جشنواره کارنامه 100 سال شعر زنان پارسی‌گو درباره محورهای این جشنواره گفت: «با توجه به اینکه روی شعر زنان پارسی‌گو کمتر نقد حرفه‌ای و علمی نوشته شده، برگزارکنندگان جشنواره قصد دارند در دومین دوره جشنواره نیز به مقالاتی که به طور انتقادی بر روی شعر زنان پارسی‌گو در 100 سال اخیر نوشته شده‌ بپردازند و در کنار این مقالات بخش ویژه جشنواره به بررسی انتقادی اشعار پروین اعتصامی اختصاص دارد.»

با اینکه از پنج ساله گذشته جایزه ادبی با عنوان جایزه ادبی پروین اعتصامی از سوی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه‌اندازی شده و به آثار برگزیده ادبی در حوزه‌های مختلف شعر، داستان کوتاه، رمان، نمایشنامه و آثار تحقیقی جوایز تعلق می‌گیرد، به گفته دبیر کل جشنواره کارنامه 100 سال شعر زنان پارسی‌گو، این جشنواره و انتخاب شعر پروین اعتصامی به عنوان محور جشنواره، به هیچ عنوان موازی‌کاری محسوب نمی‌شود و در این جشنواره که بیشتر جنبه همایش و ارانه مقاله دارد، تنها فرصت ارائه مقالات برجسته درباره شعر پروین اعتصامی فراهم خواهد شد و به نوعی قرار است کار کارشناسی انجام دهد.

برگزارکنندگان این جشنواره همچون دوره‌های قبل قصد ندارند با نگاه جنسیتی از ارزش و اعتبار این جشنواره بکاهند و مولفان مرد نیز می‌توانند مقالاتی را که درباره شعر زنان به رشته تحریر درآورند برای ارائه در جشنواره ارائه کنند.

همچنین قرار است در دو روز برگزاری جشنواره که در نشست‌های تخصصی آن 30 مقاله ارائه خواهد شد، نماشگاهی با عنوان کتاب شعر زنان برپا شود. در صورت فراهم شدن امکانات، نمایشگاهی نیز در قالب فروش در کنار این نمایشگاه برگزار خواهد شد.

راکعی گفت: «این جشنواره تنها به زنان پارسی‌سرای ایرانی اختصاص نخواهد داشت و همانند دوره قبل اگر اثر ارزشمندی برای جشنواره از سایر کشورهای پارسی سرای جهان ارسال شود، بی شک میزبان آنها نیز خواهیم بود.»

وی همچنین شرایط نشر و پخش کتاب به ویژه کتاب شعر در ایران را بیمار توصیف کرد و گفت: «بسیاری از مجموعه‌های شعر هرگز به دست صاحبان اندیشه و منتقدان نمی‌رسد. از این رو برگزاری نمایشگاه کتاب در حاشیه این جشنواره فرصت مغتنمی است تا کتاب‌های شاعران در فضایی دانشگاهی به علاقه‌مندان معرفی و زمینه نقد و بررسی آنها فراهم شود. همچنین شب شعری برای ارائه شعر شاعران زن در این جشنواره برگزار خواهد شد.»

راکعی معتقد است به دلیل شرایط زیستی زنان ایرانی و مشکلات متعددی که در دهه‌های اخیر با آنها مواجه بودند، زنان ایرانی حرکتی برای دفاع از حقوق خودشان و اعتراض به برخی رویکردهای اجتماعی و سیاسی آغاز کرده‌اند که این حرکت نه تنها در زندگی آنها نمود داشته بلکه در شعر و هنر آنها نیز نمود پیدا کرده است، از این رو جشنواره کارنامه 100 سال شعر زنان پارسی‌گو فرصت مغتنمی است تا از این حرکت که در شعر معاصر ایران نمود داشته، حمایت معنوی شود.

شایان ذکر است اعضای هیئت علمی و سیاست‌گذاری این جشنواره هنوز اعلام نشده که با اعلام اسامی هیئت علمی، فراخوان جشنواره و زمان و مکان دقیق برگزاری جشنواره نیز اعلام خواهد شد. 

کد خبر 93673

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =