یوسف ثبوتی

 امید سلیمی بنی: پروفسور یوسف ثبوتی، رئیس سابق دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان، دل پری از برکناری خود دارد. او در اولین مصاحبه اختصاصی اش با رسانه ها، به "خبرآنلاین" گفت تاکنون هیچ حکمی به جز حکم برکناری اش دریافت نکرده است و در صورت دریافت نیز "وقت" همکاری در مشاغل جدید را ندارد. با این وجود طبق اعلام وزارت علوم، این دانش آموخته دکترای اختر فیزیک از دانشگاه شیکاگوی ایالات متحده به عضویت در هیات امنای زنجان، هیات ممیزه مرکزی علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی و دامپزشکی وهیات ممیزه دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه منصوب شده است.

از سویی به دلیل  اعتراضات دانشجوهایش ، پرفسور ثبوتی در مراسم معارفه رئیس جدید دانشگاه حاضر نشد و اکنون نیز در خانه به سر می برد. وی درباره برنامه های آینده اش به "خبر آنلاین" می گوید که تا زمانی که وقت زندگی دارد، تدریس خواهد کرد. وی همچنین از کسانی که اخباری را درباره نحوه مدیریت وی منتشر کرده اند انتقاد کرد و به صراحت، معاون وزیر علوم را به چالش  کشید. گفتگوی حضوری ما را با این استادتمام دانشگاه در منزل ایشان واقع در زنجان می خوانید.

 جناب پروفسور! ظاهرا برکناری شما حرف و حدیثهای زیادی را در پی داشته است . خودتان در این باره چه می گویید؟

دلم می خواهم هر چه زودتر این موضوعها جمع شود. من از این حرفها دل خوشی ندارم.

 شما که خودتان استعفا ندادید؟

از دانشگاه علوم تکمیلی زنجان؟

 بله، اینطور که وزیر علوم اعلام کرده است تعدادی از روسای دانشگاه ها که اخیرا عوض شده اند ، خودشان استعفا داده اند

من استعفا ندادم و کنار گذاشته شدم.

برای این برکناریها دلیلی مانند ارتقاء سطح علمی دانشگاه ها بیان شده، آیا برکناری روسا چقدر در روند ارتقای سطح علمی کشور موثر است؟

والله! ببینید فکر می کنم اقلا در دانشگاهی که من مسئولش بودم اگر چه افرادی نخواهند اوضاع را وارونه نشان بدهند، استادان و دانشجویان به قدری بالغ هستند که کار علمی خودشان را بکنند.

یعنی می فرمایید این برکناری در دانشگاه ها تاثیری ندارد و دانشجو کار خودش را ادامه می دهد؟

از طرف دانشگاهی که مسئولش بودم این حرفها را می زنم. بقیه جاها را خبر ندارم. تا به حال جز معلمی کار دیگری نکرده ام. این که سیاست کلی وزارتخانه چه بوده را نه در بندش بوده ام و نه علاقه ای داشتم که ببینم در وزارتخانه چه می گذرد.

 پس دلیلی اصلی این برکناریها که در یک ماه، 20 و چند رئیس دانشگاه و مرکز پژوهشی را ناگهان عوض می کنند، چیست؟

یک مقداری از این تغییرات طبیعی است و یک مقدار هم به ذوق و تفکر مسئول بالاتر برمی گردد که به آنها کاری ندارم. مخصوصا در این روزها حوصله این حرفها را ندارم و می خواهم موضوع جمع بشود.

ترجیح می دهید بعد از برکناری، در مناصبی که وزیر علوم برای شما در نظر گرفته است، کار کنید؟

حکمی دست من نرسیده است و اگر هم برسد، باید بگویم اینها کارهایی بود که 20 سال پیش انجام می دادم و فکر نمی کنم وقتش را داشته باشم که دوباره کارهای سابق را بخواهم از سر بگیرم.

 پس با این حساب برای بازنشستگی چه طرحی دارید؟

بازنشستگی یک چیز است که حقوق دولت را بگیری و در خانه بمانی و این که ایامت را چگونه بخواهی بگذرانی، یک چیز دیگر. ببینید! من یک ماشین خودکارم که تنظیم شده ام فقط معلمی کنم. این را ادامه خواهم داد تا زمانی که وقتم تمام شود.

گویا در مراسم معارفه رئیس جدید، اعتراضاتی شده شما در جریان هستید؟

من در هیچ کدام از جلسات نبوده ام و نپرسید چه چیزی در آن جلسات گذشته است. آنهایی که بودند هم تا می توانستند هر چه دلشان خواست گفتند. از آنها بپرسید که هر کس یک چیزی می گوید. در حال حاضر نیز باید بگویم رئیس فعلی دانشگاه تحصیلات تکمیلی از لحاظ علمی، اخلاقی، تعهد کاری و مدیریت آدم بسیار موجهی است و من او را از هر لحاظی قبول دارم.

یکی از انتقادات اساسی به مدیریت شما، تعداد دانشجوی 600 نفر دانشگاه بود. منتقدان می گفتند این دانشگاه ظرفیت بسیار بیشتری دارد. چرا این تعداد دانشجو را تربیت می کردید؟

ببینید! اساسنامه دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان بر مبنای کیفیت در آموزش نوشته شده است و به علاوه دانشجوی دکترا و کارشناس ارشد تربیت کردن فرق می کند با اینکه یک کلاسی را باز کنی و 50 نفر دانشجو را در آن رها کنی تا آخر ترم، به هر کدام از آنها مدرک دانشگاهی بدهی و بگویی به جامعه برگردند. افرادی که این حرفها را می زنند، از زیر و بم مسایل تربیت دانشجوی دکترا و فوق لیسانس خبر ندارند.

ولی کسانی که این حرفها را می زنند در بالاترین سطوح تصمیم گیری وزارت خانه مدیریت می کنند؟

خب، چه کار کنم؟

یعنی می گویید آنها از نحوه تربیت دانشجو خبر ندارند؟

آن کسی که این حرف را زده که باید در دانشگاه تحصیلات تکمیلی هزاران نفر را پذیرش کرد، از آموزش و تربیت دانشجوی دکترا  خبر ندارد، حالا هر کس می خواهد باشد.

 با این وجود فکر نمی کنید بعد از شما به تعداد دانشجویان دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان اضافه شود و به همان حدی که می خواهند برسد؟

این را که باید از رئیس جدید بپرسید.

آقای دکتر، بهتر است از مسایلی بپرسیم که می گویند در زمان تصدی شما در دانشگاه وجود داشت.

منظورتان کدام مسایل است؟

مثلا موضوع نداشتن حراست و دفتر نمایندگی رهبری در دانشگاه؟

اینها هم اطلاعات غلطی است که در این روزها خیلی می گویند. حراست ما در سال اول تاسیس دانشگاه، زیر نظر دانشگاه زنجان، اداره می شد. در سال دوم به ما گفتند یک نفر را به عنوان حراست مستقل خود معرفی کنید. شخصی معرفی شد و بعد، ایشان مراجعه کرد و از ما اتاق و دفتر و امکانات خواست و ما در اختیار ایشان قرار دادیم. یک نفر را هم به عنوان کارمند و نیروی انسانی خواست که آن را هم به ایشان دادیم. این شخص دو ماه ماند و چون خانم کم سن و سالی بود و سنش از تمام دانشجویان دانشگاه کمتر بود، دید کسی موردی ندارد که بخواهد تذکر بدهد، این بود که گذاشت و رفت. دو سال ایشان نبود و بعد هم هر چه ماندیم هیچ خبری نشد. دفتر و امکاناتش را همانطور نگه داشته بودیم و ایشان خودش مراجعه نکرد. این مسئله حراست ما بود. درباره موضوع نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز شخصا حداقل دو بار به حجه الاسلام محمدیان رئیس دفاتر نمایندگی مقام معظم رهبری در تمام دانشگاه ها که با همدیگر آشنا و دوست هستیم، گفتگو کردم. با ایشان دو بار در فرصتهایی که در گردهمایی روسای دانشگاه های سراسر کشور تشکیل شده بود، ملاقات کردم و خواهش کردم نمایندگی به دانشگاه ما اختصاص بدهد. ایشان فرمودند چون تعداد دانشجوی شما اندک است و ما هم نیرو نداریم، نمی توانیم شخصی را مستقلا به شما بدهیم، خودتان از طرف ما نماینده باشید. ولی این روزها در بوق و کرنا کرده اند که ثبوتی نگذاشته نهاد مقام معظم رهبری و حراست در دانشگاه باز شود. لابد می خواهید درباره نمازخانه و مسجد هم بپرسید؟

اگر شما می فرمایید که ما گوش می دهیم؟

می گویند دانشگاه ما مسجد و نماز خانه ندارد. این گفته هم راست نیست. همین دو ماه پیش حاج آقا ابوترابی نایب رئیس مسجد شورای اسلامی در دیداری که از استان زنجان داشتند، تشریف آوردند دانشگاه و در نمازخانه دانشگاه ما نماز خواندند و ما هم به اتفاق 25 دانشجوی دختر و پسر و چند تن از اعضای هیات علمی پشت سر ایشان نماز خواندیم. مسجد ما از سال گذشته احداث شده و طبق دوم آن هم از شش ماه پیش شروع شده که کارش در شرف اتمام است.

حالا که صحبت به اینجا رسید، بد نیست درباره تعدادی از اعضای هیات امنایی که شما معرفی کردید و به دلیل سکولار بودن رد صلاحیت شدند نیز بپرسم. این نیز واقعیت ندارد؟

هیات امنای ما بین دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان و دانشگاه زنجان مشترک است. من یادم نمی آید چه کسانی را معرفی کردیه ایم. برای من اشخاص علی السویه هستند. یک موردی را دقیقا خاطرم هست با رئیس دانشگاه زنجان لیست را مشترکا تصویب کردیم و معرفی کردیم به وزارت علوم. دیگر نمی دانم برای سکولار بودن یا چیز دیگری بود که این مسایل اتفاق افتاد. خاطرم نیست.

فکر می کنید، چه دلیلی برای کنار گذاشتن شما وجود داشت؟

ببینید! آقای دکتر خواجه سوری، معاون محترم فرهنگی وزارت علوم امروز گفته که در 20 سال گذشته، هیچ وزیری جرات نکرده بود پایش را بگذارد در دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان و من می گویم اگر شهید هم بشود باید بروم و ثبوتی را از آنجا بردارم و رئیس دانشگاه را عوض کنم. حقیقت این است که در طول 20 سال گذشته، دوستان زیادی که بعضا وزیر هم بوده اند، تشریف آوردند و در دانشگاه خدمتشان بودیم. از جمله در ابتدای تاسیس دانشگاه در حدود 20 سال پیش، آقای دکتر معین وزیر اسبق علوم تشریف آوردند و در جشن 10 سالگی دانشگاه نیز ایشان مجددا به دانشگاه امدند. آقای دکتر توفیقی که مدتی سمت وزارت علوم را عهده دار بود، یکی از جلسات هیات امنای مشترک دانشگاه زنجان و ما را در محل دانشگاه ما برگزار کرد و ایشان رئیس بود. همچنین آقای دکتر زاهدی، وزیر سابق علوم در سفر دوم ریاست جمهوری به استان زنجان، ساعت 11 شب که وارد زنجان شد، مستقیما اول از همه تشریف آورد دانشگاه ما و شام خورد. ساعت 1 و نیم صبح، متوجه شد چراغهای دانشگاه روشن است و دانشجویان دکترا مشغول کار هستند، تشریف برد و با دانشجویانی که بیدار بودند صحبت کرد و از مشکلات دانشگاه پرسید. شب را در مهمانسرای دانشگاه ما خوابید و بعد از بیدار شدن و نماز صبح و صرف صبحانه برای تشکیل جلسات هیات دولت از دانشگاه ما تشریف بردند. فقط ما افتخار نداشتیم آقای دکتر دانشجو را در دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان زیارت کنیم. این روزها قرار نیست راستگویی مد روز باشد.

کد خبر 89445

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۲
    6 1
    من یکی از دانشجویان دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه هستم. این تنها خبری بود که تا حالا در مورد اتفاقاتی که در طی مدت اخیر در دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه افتاد حقیقت داشت.
  • بدون نام IR ۰۴:۲۳ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۳
    2 3
    چه عجب یه خبر راست راجع به این دانشگاه چاپ شد.... نه به این که پارسال از نظر رتیه علمی اون قدر به اعتراف آقایون رتبه این دانشگاه بالا بود نه به این که فارس نیوز در اوج بی شرمی و وقاحت اون همه اراجیف در مورد این دانشگاه چاپ کرد... کمی تفکر بد نیست کمی احترام بد نیست ... بچه نیستیم که تا از کسی لجمون گرفت داد بزنیم و قهر کنیم........... بابت این خبر واقعی ممنونم
  • يكي از دانشجويان اين دانشگاه IR ۰۵:۱۱ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۳
    4 1
    من نيز به عنوان يكي از دانشجويان اين دانشگاه فقط اين خبر را تاييد مي كنم. باقي اخبار دروغي بيش نبوده است. راستگويي را بايد از عالمان ياد گرفت .
  • یک شهروند زنجانی IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۳
    2 2
    کی به انداختن سنگ پیاپی در آب، ماه را می شود از حافظه آب گرفت!؟ زنده باد پرفسور ثبوتی
  • عضوی کوچک از خانواده بزرگ پروفسور IR ۰۷:۳۳ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۳
    1 2
    واقعا باید حقیقت ماجرا را از زبان خود استاد شنید امیدوارم بی انصافی هایی که در حق ایشان و دانشگاه شان شده بی جواب نماند تاسف می خورم به حال جامعه ای که طبق فرموده استاد راست گویی در آن مد نیست
  • ehsan IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۳
    5 0
    من از دیگر دانشجویان این دانشگاه هستم. پیام همه ما دانشجویان این است: مقام پدری کنار رفتنی نیست.
  • بي نام IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۳
    2 1
    سلام عزيزان در اين چند روز اين تنها خبر واقعي است كه از دانشگاه تحصيلات تكميلي زنجان منتشر شده است.... من 7 سال دانشجوي اين دانشگاه هستم از لحاظ پوشش هم موجه هستم. بنظرم تنها در اين دانشگاه است كه براحتي ميتوان از ظاهر آدمها به باطنشان پي برد. همه يكرنگند. همين. ..بايد بگويم آيا براي دينداري اين كافي نيست؟
  • lvdl IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۳
    0 2
    سلام واقعا مي بايستي از شما رسانه محترم كه وظيفه اخلاقي شغل خود را محترم دانسته و مطالب را با صحت و دقت بيان نموده ايد كمال تشكر را داشت. با اميد به موفقيت روز افزون شما
  • بدون نام IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۳
    2 1
    من یکی از دانشجویان دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه هستم.این دانشگاه با ریاست پروفسور ثبوتی به بهترین شکل علمی و اخلاقی اداره می شد. به تمام دانشجویان با هر عقیده و مذهبی که داشتند احترام گذاشته میشد. این دانشگاه تنها دانشگاهی بود که در آن مساوات و برابری را به چشم می دیدید. تنها کسانی از نحوه اداره این دانشگاه ناراضی هستند که می خواهند عقاید خود را به دیگران تحمیل کنند.
  • دانشجو تحصيلات تكميلي IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۳
    2 1
    دروود نشون داديد خبرگزاريه راسگتو و با وجدان هنوز وجود داره! كاش همه خبر گذاري ها مثل شما بدون غرض و مرض اخبار واقعيو به دست مردم ميرسوندن پاينده باشيد
  • بدون نام IR ۱۰:۳۸ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۳
    3 0
    ثبوتی پدری است که من هرگز نداشتم
  • اسحاقی IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۳
    1 2
    از قدیم می گن حرف راست رو باید از پروفسور شنید. دکتر ثبوتی هم گفت که دیگه خیلی چیزها مد روز نیس. نباید تعجب کرد. تا بوده همین بوده
  • دانشجو IR ۱۰:۵۰ - ۱۳۸۹/۰۸/۱۹
    5 0
    زنده باد دکتر ثبوتی
  • هادی IR ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۶
    2 2
    واقعا دکتر ثبوتی تنها فردی است که دانشجویان دانشگاه صوفی به بودنش افتخار می کنند و من خود نیز به عنوانی یکی از دانشجویان این دانشگاه دکتر ثبوتی را مانند پدر خودم می دانم و به بودن در کنار اون عشق می ورزم و از ته دل برای ایشان ارزوی سعادتمندی می نمایم .
  • لیلا IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۳
    2 1
    من تازه امسال وارد این دانشگاه میشم امیدوارماستاد ثبوتی دوباره برگردند.به قول استاد کارشناسیم به تعداد انگشتان دست استاد داریم که میدونند علم چیه.