گروه اقتصاد: "بحرانهای مالی آمریکا، بورسها و بازارهای مالی جهان تاثیری بر بازار سرمایه ایران نداردو در حال حاضر هیچ یک از شرکتهای بورسی ایران، اوراق بهادار سایر شرکتهای خارجی را در پرتفوی خود ندارند."
این اولین سخنان رییس سازمان بورس پس از بروز بحران های جهانی و تاثیر آن بر بورس تهران بود و ایشان در پایان اولین سخنان خود از عدم تاثیر پذیری از بحرانها اعلام کرد که:" سازمان بورس و اوراق بهادار برای شرایط مختلف بازار برنامهریزیهای لازم را انجام داده است به طوریکه در موقع لزوم برنامههای خود را اجرا خواهد کرد."
امروز در حالی شاخص بورس تهران به پایین تر از مرز روانی 9 هزار واحد سقوط کرد که احتمالا مسولان محترم سازمان بورس نه تنها باوری بر تاثیر بحران های جهانی بر رکود بورس ندارند،بلکه لزومی هم برای اجرای برنامه های خود ندادند.
به هر رو تمامی کارشناسان و فعالان بازار امروز را از قبل پیش بینی می کردند و از همان ابتدا نیز یقین داشتند که طوفان بحران مالی به بورس جزیره ای تهران نیز خواهد رسید.
روند 5 سال اخیر شاخص کل بورس نشان می دهد که سیر صعودی شاخص از اوایل سال 82 آغاز شده بود ودر 30 مهر 82 برای اولین بار ارقام این متغیر از مرز 9هزار واحد نیز عبور کرد تا زمینه عبور اعداد شاخص از مرز 10هزار واحدی نیز فراهم شود.
سیر صعودی دماسنج بازار سهام تا 17 مرداد 83 و با ثبت رکورد تاریخی 13هزار و 809 واحد ادامه یافت، اما از این تاریخ تاکنون نه تنها خط مقاومت 14هزار واحدی شاخص کل بورس شکسته نشده بلکه به دلایل متعدد درون و برون سازمانی، سال به سال از اعداد شاخص کل بورس کاسته شد.
مسولان نیز در این میان صلاح کار را در این دیدند که بدون دخالت در ریزش شاخص ها نظاره گر به کف رسیدن بازار باشند. این درحالی است که طی 5 سال اخیر ابتدا از طریق توقف و بازگشایی نمادهای معاملاتی، حمایتهایی از شاخص کل بورس شد تا مانع از ترسیم نمودار نزولی بیشتر این متغیر شود.
امروز حدود 66 میلیارد ریال در بورس تهران سهم خرید و فروش شد که 45.6 میلیارد ریال آن مربوط به معامله سهام فولاد مبارکه بود.شاخص کل با 50 واحد کاهش به رقم 8 هزار و 973 واحد رسد که بیشترین تاثیر منفی توسط فولاد مبارکه صورت گرفت.
نظر شما