به گزارش رویترز، دادگاه لاهه امروز (۵ شهریور) اولین جلسه رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا را به منظور لغو تحریمهای یکجانبه واشنگتن علیه کشورمان برگزار میکند.
دادگاه لاهه، عالیترین مرجع حقوقی سازمان ملل برای حل مناقشات بینالمللی به شمار میرود که احکام آن الزامآور هستند اما قدرتی برای اجرای آنها ندارد و به همین دلیل در گذشته برخی احکام آن از سوی برخی کشورها از جمله آمریکا نادیده گرفته شدهاند.
طبق گزارش رویترز، روند استماع اولیه نظرات نمایندگان دو طرف درباره تحریمها تا چهار روز ادامه خواهد داشت و ایران در این جلسات از دادگاه لاهه خواهد خواست که تحریمهای اعمال شده از سوی دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، علیه کشورمان را ملغی اعلام کند.
بر اساس، زمانبندی اعلام شده، امروز (دوشنبه) نوبت نماینده ایران است که شکایت کشورمان از آمریکا را در دادگاه لاهه اعلام کند و فردا (سهشنبه) نیز نماینده آمریکا رسما و به صورت شفاهی مواضع واشنگتن را در این باره بیان خواهد کرد. در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (هفتم و هشتم شهریور) نیز این روند تکرار خواهد شد.
رویترز میگوید انتظار میرود وکلای دولت آمریکا در جلسه روز سهشنبه اعلام کنند که رسیدگی به مسئله تحریمهای واشنگتن علیه ایران در صلاحیت دادگاه لاهه نیست و این اقدام آمریکا نیز منافاتی با قراردادی که در سال ۱۹۵۵ میان دو کشور امضا شده و از نظر واشنگتن اکنون دیگر فاقد اعتبار است، ندارد.
این در حالیست که دادگاه لاهه همچنان قرارداد ۱۹۵۵ میان ایران و آمریکا را با وجود آنکه دهها سال پیش از انقلاب اسلامی ایران به امضا رسیده است، معتبر میداند.
دادگاه لاهه همچنین قرار است جلسات استماع شکایت ایران از آمریکا درباره مصادره حدود دو میلیارد دلار از داراییهای کشورمان را از ۱۶ مهر امسال به مدت ۵ روز برگزار کند.
52310
نظر شما