ایلنا نوشت:
رئیس هیات جذب وزارت علوم با اشاره به اینکه بحث بازنشستگی اساتید مجموعه قوانینی است که حتی در برنامه سوم بوده و اجرا شده و قبل آن هم اساتید بازنشسته میشدند گفت: مجموعه قوانینی که در این رابطه وجود دارد دال بر این است که اساتیدی که سنشان به 60 سال برسد و عمر کاریشان از مرز 30 سال بگذرد بازنشسته میشوند و ما نیز در طول این چند سال براساس این قوانین اساتید را بازنشسته کردهایم.
محمدرضا مردانی افزود: به صورت میانگین هر سال 300 نفر از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاهها بازنشسته میشوند که قبل از سال 84 نیز اینچنین بوده و البته در سالهای قبل از 84 به طور میانگین 250 نفر بازنشسته میشدند و طبیعی است که هر سال که میگذرد ما تعداد زیادی از اساتید را باید بازنشسته کنیم.
وی با تاکید بر اینکه بحث رکود علمی در بازنشستگی اساتید صحت ندارد گفت: ما طبق قانون عمل میکنیم و قانون هم پیشبینی کرده است که بعد از بازنشستگی اعضا میتوانند به صورت قراردادی در دانشگاهها به فعالیت خود ادامه دهند و قانونی است که در همه جای دنیا وجود دارد.
وی تاکید کرد: اگر استادی در دانشگاه به دلیل رکود علمی نتواند ماموریتهای خود را انجام دهد رئیس دانشگاه باید او را اخراج کند و عذر آن را بخواهد و ما در این رابطه کسی را بازنشست نمیکنیم چراکه بازنشستگی و رکود علمی دو مقوله متفاوت است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 20 هزار دانشجوی دکترا در کشور آماده فعالیت در دانشگاهها به عنوان استاد و استادیار هستند گفت: باید اساتیدی که با رکود علمی مواجه هستند بازنشسته شوند و دانشجویان دکترایی که تازهنفس و با علم روز آشنایی بیشتری دارند به دانشگاهها اضافه شوند چراکه حضور اساتید از لحاظ فکری و عملی کارآرایی ندارند و قانون هم اجازه فعالیت به آنها نمیدهد در دانشگاهها به صلاح نیست.
وی با اشاره به رویکرد وزیر علوم در رابطه با بازنشستگی اساتید گفت: دکتر دانشجو بارها تاکید کرده است که هیچ فردی نباید به دلیل مسائل سیاسی و جهتگیریهای خود از دانشگاهها اخراج شود و جهتگیریهای سیاسی در جذب هیات علمی را سم مهلک در دانشگاهها عنوان کردهاند.
نظر شما