نیو صدر: چندی پیش خبرآنلاین در مجموعه گزارشهای مختلفی با استفاده از اطلاعات بررسیهای علمی و بینالمللی هشدار داده بود که امکان به زیر آب رفتن جزایر ایران با ادامه گرمایش جهانی، آب شدن یخهای قطبی و در نتیجه افزایش سطح آب اقیانوسها وجود دارد حالا به نظر میرسد سازمان محیطزیست هم این موضوع را تایید کرده است.
علیرضا مساح دانشیار پردیس ابوریحان دانشگاه تهران و مسئول بخش آسیبپذیری و انطباق تغییراقلیم در گزارش سوم ایران به سازمان ملل در این رابطه به خبرآنلاین گفته بود: خلیجفارس و دریای عمان به آبهای آزاد متصل هستند و به همین دلیل افزایش سطح آنها با افزایش سطح آب دریاها همخوانی دارد، یعنی اگر میزان افزایش آب دریاها در سال در جهان ۲ تا ۳ میلیمتر باشد، میتوانیم بگوییم خلیجفارس همچنین وضعیتی دارد.
در قسمت دیگری از این گزارشها هم به تحقیقاتی اشاره شده بود که در آن نشان میداد در بخش شمالی اقیانوس هند یعنی در قسمتی که دریای عمان به این اقیانوس متصل میشود به دلیل تغییر شرایط اقلیمی سرعت افزایش ارتفاع آب بیشتر هم خواهد بود.
بر اساس تحقیق ویکینگ هان که در سال ۲۰۱۰ در مجله نیچر منتشر شد، تغییر الگوهای دریای هند به علت تغییراقلیم به شکلی خواهد بود که ارتفاع همه قسمتهای آن به جز بخش جنوبی آن افزایش پیدا میکند.
از سویی تحقیق دیگری که توسط دانشگاه هاوایی در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، نشان میدهد که در ۱۰ سال گذشته سطح اقیانوس هند ۳ برابر میانگین جهانی افزایش پیدا کرده.
نمودار یک؛ افزایش ارتفاع آب در مناطق مختلف اقیانوس هند و تاثیری که میتواند بر جزایر جنوبی ایران داشته باشد.
در همین کشورهای دیگر هم اقدامات مختلفی انجام دادهاند.، پاییز سال گذشته در اجلاس «آینده شهرهای عرب» در دبی، مسئولان امارات هشدار دادند که شهرهای اطراف خلیجفارس که ارتفاع بسیار کمی دارند تحت خطر هستند. در این اجلاس محیطزیست این کشور سناریوهای مختلف را برای افزایش ارتفاع آبها در خلیجفارس را ارائه کرد که بر اساس بدبینانهترین سناریو و عدم جلوگیری از انتشار گازهای گلخانهای امکان افزایش ۹ متری سطح آب در سواحل ابوظبی وجود دارد.
نمودار شماره دو؛ افزایش ارتفاع آب، در سواحل امارات طبق سناریوهای مختلف
کریم برگویی دانشمند مدلسازی اقلیمی و آب در امارات در این رابطه گفت: «اینکه ببینیم با افزایش سطح دریاها چقدر به زیرآب میرود نگران کننده است، اما هنوز این فرصت برای انسانها باقی مانده که چنین سناریویی در طول زندگیشان اتفاق نیافتد.»
اکنون ۲ ماه بعد از انتشار اولین گزارش خبرآنلاین در رابطه، پروین فرشچی معاون محیطزیست دریایی سازمان محیطزیست این موضوع را تایید کرده.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تغییرات اقلیمی در چند دهه اخیر در این رابطه به خبرآنلاین گفت: ۴۲ درصد جزایر جنوبی کشور در ۵۰ سال آینده زیر آب میرود.
۴۲۲۳۷
نظر شما