ایلنا نوشت: مرتضی مبلغ گفت: نامه منتشر شده نظر کل اصلاح‌طلبان نیست و در جریان اصلاحات، عده‌‌ای تشخیص داده‌اند که چنین نامه‌ای را بنویسند.

وی تاکید کرد: اصلاح‌طلبانی که مشهور و شناخته شده هستند و عموما در مسائل مهم و ملی کشور ورود می‌کنند؛ در این نامه یا حضور ندارند و یا تعدادشان انگشت شمار است.


مهمترین بخش های سخنان وی به شرح زیر است:
* به طور کلی نفس مذاکره اگر در راستای منافع ملی هر کشور صورت گیرد، خوب و ضروری است، طبیعی است هر کشوری که منافع ملی برایش مهم باشد در شرایط مقتضی مذاکره می‌کند، نمونه بارز این نوع گفت‌وگو، برجام است.
*زمانی شرایط موجود یا طرف مذاکره و یا مورد مذاکره به گونه‌ای است که نفس مذاکره را زیر سؤال می‌برد و یا منتفی می‌سازد.
*ترامپ نشان داده است به هیچ تعهدی پایبند نیست و مشاهده کردید او بدون منطق و استدلال کاملا یک طرفه این معاهده را برهم زد.
* وزیر امور خارجه آمریکا برای ما دوازده شرط می‌گذارد و مثل یک ارباب تحکم می‌کند که این شروط را باید انجام دهید، قطعا با چنین جریانی طرح مذاکره موضوعیت پیدا نمی‌کند چه برسد به این که مطرح شود.
* زمانی است که طرفین آمادگی لازم را دارند؛ شروط خود را کنار می‌گذارند و موضوعات را مشخص و بررسی می‌کنند و به نتیجه هم ‌می‌رسند، اما وقتی یک طرف دیوانه‌وار عمل می‌کند و رفتارهای ارباب و رعیتی از خود نشان می‌دهد، مذاکره در چنین شرایطی فاقد موضوعیت می‌شود و طرح آن از این طرف می‌تواند پیام نقطه ضعف و عقب‌نشینی را به طرف مقابل منتقل کند و احیانا او را بر رفتارهای ارباب‌رعیتی خود تشجیع نماید.
* اتفاقا امروز باید تعمیق و گسترش مذاکرات سازنده و مؤثر با طرف‌های اروپایی و کشورهای عضو برجام را مورد توجه جدی قرار داد.
* البته در این شرایط اگر کسانی هم بخواهند برای برون رفت از مشکلات از مذاکره دم بزنند بهتر است از امریکا بخواهند از رفتارهای مخرب خود دست بردارد و با بازگشتن به برجام و جبران خسارت‌هایی که به مردم ایران وارد کرده است، شرایط منطقی و عادلانه مذاکره را فراهم کند.
* بدون تردید عمده مشکلات ما به چالش‌های داخلی باز‌می‌گردد؛ متاسفانه چون ما سامان سیاسی سازنده و مناسبی نداریم رقابت‌های مخربی شکل گرفته است، دلسوزان مردم و نظام باید بطور جدی و با اولویت اول در راستای اتحاد و انسجام داخلی گام بردارند.
* چالش‌های جدی بین جریان‌ها و گروه‌های سیاسی و در سطح حاکمیت بر سر مسائل اصلی کشور وجود دارد، متاسفانه تفکرها خلاف یک‌دیگر عمل می‌کنند و به فکر هم‌افزایی نیستند! باید این مسائل جدی گرفته شود.
* جریان‌های افراطی داخلی باید به بیرون رانده شوند، افکار واپس مانده‌ای که به اسم ارزش‌‌ها و دین و با اتهام‌افکنی و تخریب دیگران بیشترین آسیب را به کشور زده‌اند و بارها ناتوانی و ناکارآمدی و مخرب بودن خود را نشان داده‌اند باید روشن شوند و افکار جدید و سازنده و روزآمدی جایگزین آن‌ شود تا کشور به سمت پیشرفت و تعالی حرکت کند که اگر این اتفاق‌ها رخ دهد و انسجام داخلی صورت پذیرد قطعا دشمنان ما هم متوجه خواهند شد که نمی‌توانند هرگونه که دلشان خواست با ما رفتار کنند.

2929

کد خبر 786325

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =