براساس اظهارات رستم قاسمی در همایش مدیریت و بهینهسازی مصرف انرژی ، در شرایط رکود بر مصرف بیشتر تأکید میشود تا چرخ کارخانهها بچرخد و تولید افزایش یابد اما در مورد انرژی وضعیت متفاوت است.
وی اضافه کرد: منشأ انرژی در کشور ما خدادادی است و ما درباره انرژیهای نو نیز ظرفیتهای بالقوه زیادی داریم.
وی با تأکید بر اینکه نفت و گاز باید بهینه استحصال شود، گفت: عمر بسیاری از چاههای کشور بالا و فشار آنها پایین است و ما باید از تکنولوژیهای پیشرفتهتر برای استحصال نفت و گاز در این چاهها استفاده کنیم که وزارت نفت برنامههایی در این زمینه دارد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء تأکید کرد: باید با ساخت 150 سد دیگر میزان استفاده از برق آبی را از 10 درصد سهم فعلی آن از برق به میزان قابل توجهی افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: انرژیهای بادی و خورشیدی نیز میتواند سهم قابل توجهی در سبد انرژی کشور داشته باشد و انرژی باید تبدیل به زیر ساخت و سرمایهگذاری پایدار شود.
قاسمی در ادامه گفت: حمل و نقل نیز بخش قابل توجهی از انرژی کشور را مصرف میکند چنان چه براساس آمارها بیش از 2 برابر متوسط جهانی انرژی مصرف میکنیم.
وی افزود: تغییر ساختار تولید و فنآوری در کارخانجات موجود میتواند برای بهینهسازی مصرف انرژی بسیار سودمند باشد.
قاسمی با بیان اینکه در صنعت ساختمان 35 درصد از انرژی اتلاف میشود باید به سمت صنعتیسازی برای مهار این اصلاح حرکت کنیم چرا که بیش از 16 میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد که عموماً سنتیساز هستند و از اتلاف با انرژی بالایی برخوردار است.
وی اظهار داشت: یک متر مربع ساختمان در کشور ما بیش از 9 برابر متوسط جهانی انرژی مصرف میکند و مصرف انرژی خانگی ما هم از مصرف انرژی جهانی بسیار بالاتر است اما هدفمند کردن یارانهها میتواند تأثیر جدی در این زمینه داشته باشد.
نظر شما