این اولین باری است که مصرف آنتیبیوتیکها با ابتلا به سنگهای کلیه ارتباط دادهشده است و به نظر میرسد که بیشترین خطر متوجه کودکان و بیمارانی است که بهتازگی در معرض آنتیبیوتیکها قرارگرفتهاند.
محققان بیمارستان اطفال فیلادلفیا در آمریکا که این مطالعه را انجام دادهاند، میگویند: شیوع کلی ابتلا به سنگهای کلیه در 30 سال گذشته 70 درصد افزایشیافته است و بیشترین میزان این افزایش بهویژه در میان نوجوانان و زنان جوان دیده میشود. این درحالی است که پیشازاین ابتلا به سنگهای کلیه در میان کودکان نادر بود.
'مایکل دنبورگ' نفرولوژیست اطفال در بیمارستان اطفال فیلادلفیا و یکی از محققانی که در نوشتن مقالهای در رابطه با این تحقیق همکاری داشت میگوید، دلایل افزایش ابتلای کودکان به سنگهای کلیه مشخص نشده است اما یافتههای مطالعه ما نشان میدهد که مصرف آنتیبیوتیکهای خوارکی در ابتلا به سنگهای کلیه نقش دارند بهویژه با توجه به اینکه به کودکان در مقایسه با بزرگسالان به میزان بالاتری آنتیبیوتیک تجویز میشود.
محققان در این مطالعه، پروندههای الکترونیکی سلامتی 13 میلیون بزرگسال و کودک را در فاصله زمانی میانسالهای 1994 و 2015 بررسی کردند.
آنها وضعیت سلامتی حدود 26 هزار بیمار مبتلا به سنگ کلیه را قبل از قرار گرفتن در معرض آنتیبیوتیک تجزیهوتحلیل و آن را با وضعیت سلامتی 260 هزار فرد که در گروه کنترل قرار داشتند، مقایسه کردند.
محققان متوجه شدند که پنج طبقه از آنتیبیوتیکهای خوراکی با ابتلا به بیماری سنگ کلیه ارتباط داشت. این پنج طبقه آنتیبیوتیک عبارت از سولفا خوراکی، سفالوسپورینها، فلوروکینولونها، نیتروفورانتوئین و پنیسیلینها بودند.
محققان پس از در نظر گرفتن سایر فاکتورها از قبیل سن، جنس، نژاد، عفونت مجاری ادراری ،داروهای دیگر و سایر وضعیتهای پزشکی بیمارانی که داروهای سولفا دریافت کرده بودند، متوجه شدند که احتمال ابتلای این بیماران به سنگهای کلیه در قیاس با بیمارانی که در معرض آنتیبیوتیکها قرار نگرفته بودند، بیش از دو برابر بود. این مطالعه در مجله American Society of Nephrology منتشر شده است.
5656
نظر شما