سوالی که وکلا درباره طرح پذیرش و آزمون وکالت مطرح می‌کنند این است که با وجود این حجم از فارغ‌التحصیل بیکار و نبودن امکانات و شرایط جذب، افزایش ظرفیت راه‌حل و پیشنهاد درستی است؟

فاطیما فردوس: ماه‌های پایانی سال گذشته پیشنهاد یک طرح در مجلس، صدای وکلا را درآورد؛ طرح جامع پذیرش و آزمون وکالت. طرحی که از بندها و تبصره‌های آن برمی‌آید که احتمالا نمایندگان مجلس در نظر دارند تا ظرفیت این آزمون را افزایش دهند یا این آزمون را حذف کنند تا هرکس بخواهد، بتواند وارد کانون وکلا شود.

طرحی که برخی حقوق‌خوانده‌‌ها می‌گویند به نفع گروهی از دانش‌آموختگان است که سال‌ها پشت درهای آزمون وکلا مانده‌اند و با امید تصویب این طرح می‌خواهند وارد گروه وکیل‌ها شوند. طرحی که پیشنهاد‌دهنده‌هایش احتمالا با تصویب آن می‌خواهند دریافت پروانه وکالت را مانند پروانه پزشکی و نظام پزشکی آسان کنند و به‌نوعی پا جای پزشکان بگذارند؛ اما سوالی که وکلا مطرح می‌کنند این است که با وجود این حجم از فارغ‌التحصیل بیکار و نبودن امکانات و شرایط جذب، افزایش ظرفیت راه‌حل و پیشنهاد درستی است؟

این طرح، بیکاری وکلا را تضمین می‌کند!

محمدعلی نجفی توانا، رئیس سابق هیئت‌مدیره کانون وکلا و وکیل دادگستری در نقد این طرح به خبرآنلاین می‌گوید: «این طرح با ارزیابی و بررسی در خانه ملت انجام نشده است. آنچه مسلم است، طراحان این طرح حسن نیت خود را برای حل معضل فارغ‌التحصیلان حقوق نشان نداده‌اند. واقعیت این است که بحث وکالت و پذیرش کارآموز وکیل، یک بحث پیچیده اجتماعی، حقوقی، صنفی و در عین حال سیاسی است. وکالت یک شغل است و متناسب با نیاز جامعه باید وکیل تربیت شود تا مردم با استفاده از خدمات مشورتی و وکالتی وکلا، نیازهای حقوقی خود را برطرف کنند؛ اما اگر بی‌توجه به نیازها و تقاضا بحث پرورش وکیل مطرح و انجام شود، بازاری که به حد فوق اشباع برسد با وکلایی مواجه می‌شود که عمدتا بیکار هستند و وکیل بیکار مانند دیگر بیکاران، چون نمی‌تواند نیاز خود را از طریق مشروع برطرف کند، مسلما دست به ناهنجاری حرفه‌ای و صنفی می‌زند.»

نسبت قضات دادگستری به وکلا یک‌دهم است

توانا معتقد است: «ایراد بزرگ این طرح و شیوه ارائه آن این است که بدون آسیب‌شناسی نیاز جامعه مطرح شده است و البته عمدتا با هدفمندی ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان، از بعد دیگر نباید منکر بود که تعداد فارغ‌التحصیلان در رشته‌های مختلف بیش از حد نیاز است و این تدبیر ناکارآمد و غیرمدبرانه دولت‌ها به‌ویژه بخش آموزش عالی، موجب ایجاد فارغ‌التحصیلان بیکار در بسیاری از رشته‌ها شده است. در رشته حقوق این قضیه از یک ویژگی خاص برخوردار است؛ یک لیسانس حقوق در چند نهاد می‌تواند مشغول به کار شود؛ قوه‌قضاییه، دولت، نهادهای خصوصی و به‌عنوان وکیل دادگستری. تعداد قضات کشور ما نسبت به وکلا نسبت یک به ده است؛ یعنی ما کمتر از ده‌هزار قاضی دادگستری داریم؛ در حالی که بین ۶۰ تا ۸۰ هزار وکیل در سطح کشور مشغول به کار هستند. نسبتی که یا باید برابر باشد یا نزدیک به ۵۰ درصد وکلا را قضات دادگستری تشکیل دهند. این امر نه تنها بخشی از مشکل اشتغال را حل می‌کند بلکه موجب تسریع در رسیدگی می‌شود که متاسفانه این تعداد به رقم یک‌دهم یا یک‌هشتم است.»

رئیس سابق هیئت‌مدیره کانون وکلا می‌گوید: «مهم‌تر از همه اینکه این افراد نمی‌دانند یک وکیل دادگستری چگونه حرفه وکالت را انجام می‌دهد و چگونه یک کارآموز وکیل می‌شود. نهاد وکالت نهاد خودگردانی است. هزینه اداره را با استفاده از حق عضویت و هدایای وکلا انجام می‌دهد. با این امکانات محدود در بعضی از کانون‌ها مثل کانون مرکز ما سالانه نزدیک به ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ کارآموز وکیل را وارد صنف وکالت می‌کنیم. مدیریت و آموزش همین عده با چالش‌‌های فراوانی انجام می‌شود. به‌گونه‌ای که ما برای برگزاری سخنرانی‌ها و کلاس‌ها مجبوریم با صرف هزینه از نهادهای عمومی و خصوصی اجاره کنیم. گذشته از این، این کارآموزان باید در دادگستری آموزش ببینند؛ یعنی در مراجع قضایی در مدت ۲ سال کار عملی کنند و در کنار وکلای سرپرست باشند. مراجع قضایی با اشکال مواجه هستند؛ یک شعبه که حداکثر ۵ تا ۱۰ صندلی دارد، چطور می‌تواند کارآموزان را جذب کند؟ براین اساس تعیین ظرفیت با کمیسیون متشکل از ۳ نفر انجام می‌شود و بر اساس نیازها تعداد محدودی ظرفیت اعلام می‌کند.»

پدیده سوءاستفاده از وکلای جوان

او همچنین درباره توجیهاتی که به ظرفیت اشاره دارد، می‌گوید: «اگر این حرف بدون مطالعه و غیرعلمی درباره حذف ظرفیت را مطرح کنند، در این شرایط سالانه به جای ۵ هزار نفر ۱۰ هزار نفر کارآموز در دفتر کدام وکیل و کدام مرجع قضایی می‌توانند آموزش ببینند؟ من از نمایندگان مجلس تعجب می‌کنم که گاهی مطالبی را بیان می‌کنند که شاید خوشایند چند خانواده باشد اما امکان‌سنجی، واقع بینی و دقت در مشکلات ناشی از چنین طرحی در صورت اجرا را مورد توجه قرار نمی‌دهند. اگر چنین کنند مسلما همچین پیشنهادی را مطرح نمی‌کنند. نکته مهم‌تر اینکه ساماندهی بحث وکالت مستلزم اقدامات جانبی و تکمیلی است. ما هم معتقدیم که قانون وکالت باید تدوین و استقلال آن پذیرفته شود و در عین حال سیستم پذیرش کارآموز و وکیل را مطرح کند و به موازات آن امکانات لازم را هم مانند بیمه وکالت پیش‌بینی کند تا شهروندان امکان استفاده از وکیل و پرداخت هزینه آن را داشته باشند.»

به گفته این وکیل، پیشهاد چنین طرحی مستلزم استفاده از متخصصین مربوطه است: «کانون وکلا چه در دوران مدیریت من چه قبل و بعد از آن با ارائه نقطه‌نظراتی در این زمینه سعی کرده و می‌کند که نگاه مسئولین محترم را با واقعیت‌های این حرفه مشخص کند. یک وکیل دادگستری امروز برای دایر کردن یک دفتر باید حداقل به صورت ماهانه ۵ تا ۱۰ میلیون تومان هزینه کند و چون دفتر وکلای ما چنین امکاناتی ندارد با مشکلات بسیاری مواجهیم. حتی سوءاستفاده از وکلای جوان امروز از مشکلات ماست. بسیاری از وکلای جوان چون جایی برای پذیرش موکل‌هایشان ندارند، مجبورند به وکلای قدیمی‌تری متوسل شوند و از طرفی وکلای قدیمی با دفتری با متراژ پایین‌تر، چند نفر را می‌توانند بپذیرند؟ در نهایت وکیل دادگستری باید در خیابان، کافه‌ها و ... دنبال مشتری بگردد. ارباب‌رجوعی که با وکیلی در رستوران و کافه و .. قرار بگذارد مسلما به او اعتماد نمی‌کند.»

طرحی به‌نفع دانشجویان پشت کنکوری

سهيل طاهری، وکیل دادگستری و هیئت‌علمی دانشگاه آزاد نیز با اشاره به اینکه این طرح برای مردم و جامعه مضر است، به «خبرآنلاین» می‌گوید: «خاستگاه اين طرح، يك كمپين مجازي متشكل از برخي دانش‌آموختگان حقوق پشت درهاي آزمون‌هاي حقوقي وكالت، قضاوت، سردفتري و غيره است. شناخت خاستگاه يك طرح و متوليان آن و ابزارهاي استفاده شده جهت پيشبرد آن، لازمه تحليل و ارزيابي آن طرح است. خصوصا كه متوليان طرح، تعدادي غيروكيل‌اند كه يك روز هم سابقه وكالت ندارند و دايه دلسوزتر از مادر شده و بدون دخالت و رضايت كانون‌هاي وكلا، در خصوص مسائل صنفي وكلا و براي قريب به صدهزار وكيل، فرياد وا اسلاما سرداده‌اند كه وكالت بايد درجه‌بندي و الزامي شود. اساسا اين امور، جز بحث جذب وكيل كه به دانش‌آموختگان حقوق مربوط مي‌شود، ارتباطي به غير وكلا ندارد تا در خصوص آن طرح پيشنهاد دهند.»

او در ادامه می‌گوید: «هدف اصلي اين طرح، حل معضل بيكاري فارغ‌التحصيلان رشته حقوق اعلام شده بود و ساير اهداف و موضوعات مطرح در طرح، عمدتا كپي از طرح‌هاي پيشنهادي سابق و پوششی براي گريز از ايراد تک‌بعدی بودن و جامع نبودن اين طرح، بر خلاف نام آن (طرح جامع) است. در مقدمه اين طرح، به جاي ذكر صادقانه هدف اصلي، كه پیش از این بارها توسط متوليان اين طرح اعلام شده است، به تلاش شده «فقدان وكيل به تعداد مورد نياز جامعه» و ساير موضوعات حاشيه‌اي، به عنوان معضل فعلي جامعه جلوه داده شود. در حالي كه يك پياده‌روي ساده در هر كوچه و خيابان و توجه به تعداد تابلوهاي وكلا و ميزان مراجعه مردم به وكيل، كافيست تا كذب اين ادعا اثبات شود.»

به گفته طاهری، كثرت پرونده‌هاي مطرح قضايي نيز ملازمه با ضرورت افزايش تعداد وكلا ندارد: «اولا مردم براي اكثريت قريب به اتفاق اين پرونده‌ها به وكيل مراجعه نمي‌كنند كه دلايل متعدد از جمله تخريب وجهه وكلا در جامعه توسط برخي رسانه‌ها و كمپين‌هاي اينچنيني دارد. ثانيا بسياري از اين پرونده‌ها از جمله حصر وراثت، تامين دليل، تخليه، تامين خواسته، دستور موقت و ... علي‌القاعده نياز به وكيل ندارند. ثالثا بسياري از پرونده‌ها چند بار كلاسه مي‌خورند و تعداد اعلام شده، تعداد واقعي موضوعات قضايي مطرح در محاكم نيست و رابعا بسياري از اين پرونده‌ها به دليل فقدان فرهنگ عمومي مراجعه به وكيل در جامعه، به اشتباه و براي چندمين بار مطرح شده‌اند. خامسا آمارهاي ارائه شده در مقدمه طرح فاقد منبع و بعضا كذب است.»

این طرح مردود است

به گفته این وکیل دادگستری، فلسفه وجودي و اساس اين كمپين و طرح پيشنهادي آن، مبتني بر تغيير معيار ظرفيت به صلاحيت در جذب وكيل، با هدف افزايش جذب وكيل و حل معضل بيكاري دانش‌آموختگان حقوقي طبق تبصره ٢ ماده ١ آن است كه به این دلايل مردود است:

اولا- ادعاي مطروحه در تبصره ٢ ماده ١ اين طرح، مشعر بر اينكه هركس ٦٠ درصد ميانگين يك درصد اول شركت‌كنندگان در آزمون را كسب کرد، صلاحيت وكيل‌شدن را داراست، فاقد دليل و مبناي توجيهي است. لذا به موجب اين طرح، صلاحيت داوطلبان احراز نمی‌شود و نمي‌توان ادعا كرد ملاك «صلاحيت» جايگزين ملاك «ظرفيت» شده است.

ثانيا- اگر واقعا ملاک «صلاحيت» اعمال شود تعداد جذب وكيل از وضعيت موجود بسيار كمتر مي‌شود و اين در تعارض با هدف اصلي طراح طرح كه حل معضل بيكاري دانش‌آموختگان حقوق است؛ زيرا بركسي پوشيده نيست كه افزايش جذب وكيل در سنوات اخير موجب كاهش كيفيت شده و بعضا اشخاصي پروانه گرفته‌اند كه از نظر فني و تخصصي قادر به وكالت نيستند. پس اگر بخواهيم برمبناي صلاحيت وكيل جذب كنيم، قطعا تعداد جذب وكيل كاهش ميابد نه افزايش.

ثالثا- وكالت مثل قضاوت با جان و مال و عرض و ابروي مردم در ارتباط است و شغلي خاص با مسووليت‌هاي سنگين تخصصي، اخلاقي و حرفه‌اي است.

۴۷۲۳۸

کد خبر 768707

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 29
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام DE ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۳
    37 43
    حرف بي خود نزنيد. اين طرح خيلي هم خوبه. يه سري مافيا كردن اين شغل رو . هدفشون دفاع از موكل و ارزان شدن وكالت و همه گيري اون ميستن. دنبال خلوت موندن اين حرفه و گرفتن حق الوكاله هاي آنچناني هستند.
    • هادی A1 ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      4 26
      شما اگر حقوقی نیستید که نمیتونید نظر کارشناسانه بدید.اگر حقوقی هستید و چند ساله پشت در آزمون موندین که حق داری هز این طرح که پروانه مفت و بدون زحمت میده دستتون خوشحال باشید ولی مطمئن باش این طرح در عمل واسه افراد با سطخ سواد پایین که نمیتونن تو آزمون موفق بشن خیلی کارگشا نیست و خیلی زود محو میشن این مدل وکلا
    • بی نام DE ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      6 19
      شما برو درس بخون قبول شو اونوقت میبینی چه حرف درست و به جایی زدن دکتر نجفی توانا و دکتر طاهری عزیز.
    • بی نام A1 ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      7 9
      من امسال میخوام ازمون بدم ولی از وقتی ک این طرح وصول شده دیگه روحیه درس خوندن ندارم،ایا انان ک میدانند با انان ک نمیدانند برابرند؟؟این طرح همرو دریک سطح قرار میده و عملا باعت بی سوادی و ترویج بی عدالتی است
  • yahmsn IR ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۳
    8 42
    بنده وکیل نیستم و پشت کنکوری هم نیستم ولی به نظرم میتونه طرح خوبی باشه و به خاطر اینکه وکیلای دیگه هم ناراحت نباشن میتونن رتبه بندی شون کنن
  • بی نام A1 ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۳
    10 18
    این چه بحثیه؟ نفع مردم مهمه
    • بی نام DE ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      6 3
      جسارتا شما وکیل نیستسد چطور در خصوص وکالت نظر میدید؟ این طرح به دلیل اینکه دانشگاه ها بصورت افراطی و بدون استاندارد اموزشی و صرفا برای کسب درامد دانشجو حقوق پذیرفته و فارغ التحصیل نموده اند در نتیجه تعداد لیسانس های حقوق بسیییار زیاد شده است و با این طرح زمینه ورود همه به وکالت فراهم میگردد بسیار کوته فکرانه می باشد و پیشنهاد افرادی است که نتوانسته اند دز ازمون کانون قبول شوند.
    • بی نام A1 ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
      4 3
      سلام بله قطعا اولویت اول نفع مردمه ، ولی این برای منافع مردم بسیار مخاطره آمیزه و متاسفانه اگر اجرا بشه ، اثرات بسیار بد و غیر قابل بازگشت داره
  • سعيد DE ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    8 4
    وضعيت كار هنكاران بسيار وخيم هست درصورت تصويب اين طرح كذايي و كاملا بزون پايه ي فكري و عقلي لطمات اون بيشتر از وكلا شامل مردم خواهد سز.اين دوستان پشت كنكور وكالت بفرمايند هزاران نفري كه سالانه قبول ميشوند چه از شما بيشتر دارند.خوب بخوانيد مطمينا قبول ميشويد.بخاطر اميال شخصي خيل كثيري از وكلا خاصتا جوانان رو كه حتي توان پرداخت اجاره دفتر ندارند رو دچار خسران نكنيد.مطمين باشيد بعد از يكسال از حمايتتون ال طرح كذايي پشيمان و نادم ميشويد.هدف وسيله را توجيه نكند.مطالعه كنيد
  • هادی A1 ۰۶:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    10 11
    یه زمانی کسی که لیسانس داشت همه میگفتن وااااای طرف لیسانس داره ولی سیاست های غلط کاری کرد که الان تو هر خونه 2تا لیسانس بیکار نشستن.حالا هم میخوان کاری کنن که تا چند سال آینده تو هر خونه 2تا وکیل بیکار بشینه
  • رضا A1 ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    5 3
    ایراد اساسی این طرح در سازوکار پیش بینی شده برای اعطای پروانه وکالت است.کسی با احراز صلاحیت و حذف ظرفیت مخالف نیست ولی اینکه معیار صلاحیت جوری باشه که بدون نیاز به مطالعه عمیق و دقیق و صرفا با یک تورق سطحی بشه نصاب لازم رو کسب کرد و وکیل شد,قطعا این ایراد بزرگیه که در آینده دودش به چشم همینهایی میره که الان منتظر تصویب طرح هستن
  • بی نام IR ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    6 8
    مثل پزشکان ،آقایان نکرانند دست زیاد شود و در رقابت،بازار کارشان کساد شود.
  • محسن IR ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    9 7
    سلام. این طرح فاسد و زاینده ی فساد هست، ورود همه لیسانسه های حقوق به حرفه وکالت سبب میشود مردم نتوانند سره را از نا سره تشخیص دهند و افزایش وکلا و بالتبع بیکاری سبب روی اوردن به راه های غلط و مضر برای جذب موکل و اخذ رای از محکمه میشود.
  • فائزه قاسمی A1 ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    5 5
    هدف طراح محترم این طرح اشتعالزایی برای جوانان بوده ولی بدون در نظر گرفتن این موضوع مهم که در هر جای دنیا عرضه و تقاضا وجود داره و در ایران با توجه به اینکه وکالت اجباری نیست خیلی از مردم خودشون کارهاشون رو شخصا و بدون وکیل انجام میدهند و این طرح تنها با پذیرش بی حد و حصر وکیل باعث تبدیل شدن لیسانس بیکار به وکیل بیکار میشود
  • فارغ التحصیل حقوق A1 ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    8 7
    این طرح تنبلی و تن پروری را ترویج میدهد و افراد بدون مطالعه و سعی و تلاش وارد این حرفه میشوند این طرح باعث میشود هر کس لابی و پول دارد کارها را به سمت خود بکشد و افرادی که دانش بالا دارند برده لابی گران شوند
  • علی DE ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    7 5
    ضمن عرض سلام خدمت اساتید و وکلا و حقوقدانان آینده نگر دوستانی که ادعای سواد دارن و فکر میکنن به راحتی میتونن از موکلشون دفاع کنن تو ازمون شرکت کنند و خودشون رو ثابت کنند مگر نه با خرف که همه با سوادن بنده سه سال مستمر ازمون دادم و هر سال هم قبول شدم و رتبه امسالم هم دو رقمیه سال اول سیستان افتادم سال دوم سمنان امسال هم تهران بنده متاهل و دارای یک فرزند هم هستم دوستانی که تمام وقتتشونو تو اینترنت و به دنبال راه میانبر برای وکیل شدن میگردن باید به فکر درس خوندن باشن.کما اینکه رقبای جدی امسال دارن با سرعت و قدرت منابع رو میخونن اون وقت یه سری میخوان مفتی وکیل شن اس پزشکی با حقوق اشتباهیست فاحش اونها در ابتدای امر ظرفیت اعمال میشه براشون نه مثل حقوق که همه جا بدون کنکور شده
  • بی نام A1 ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    7 49
    کسی ک دانش کافی داشته باشد هیچ ترسی از ازمون ندارد واقعا من نتایج پارسال رو دید نفراتی با میانگین۵۳ قبول شده بودن،اخه ازین پایین تر چی از حققوق می فهمه ک بخواد وکیل بشه اعتراض ب چی دارن،این طرح روحیه درس خوندن ازم گرفته من دوران دانشجویی زحمت کشیدم حالا میخوام با شایستگی قبول بشم‌ مدافعان این طرح بخاطر عدم توانایی در مطالعه است ک دنبال راهی هستن ک براحتی وکیل بشون،جامعه ی ایران هرروز ب سمت کم سوادتر شدن مییره چراکه از مطالعه دورتر می شوند،
  • فارغ التحصیل حقوق A1 ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    5 6
    هر چه وکلا کم درآمدتر و بیکارتر شوند فساد بیشتر میشود این طرح فقط به نفع یک عده سودجو و لابی گر می باشد این عده کم ،، پول های هنگفتی برای این طرح خرج کرده اند تا به اهداف شوم خود برسند حقوقی ها آگاه باشید
  • شهاب A1 ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    6 5
    سلام من فارغ التحصیل ارشد حقوق خصوصی هستم و در حال خدمت سربازی واقعا گتاسفم برای طرحی که مطرح شده و تمام شان وکالت رو میخوان از بیین ببرندمن ترجیح میدهم وکیل نشم تا اینکه در صنفی کار کنم که پذیرفته شدگانش تن پرور بوده و حتی توانایی یک رقابت رو نداشتند و جای شکست مانع مانع رو دور زدند
  • فرید A1 ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    5 5
    به عنوان یک وکیل عرض کنم که به شدت مخالف این طرحم، توجه داشته باشید که وکیل بیکار که الانم زیاده به مراتب بدتر از لیسانسه بیکاره، وانگهی در نظر داشته باشین شورای نگهبان هیچ وقت اجباری شدن وکیل رو تایید نمیکنه و در نتیجه قسمت خوبش حذف میشه و فقط قسمت مضرش باقی میمونه.
  • میلاد IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    4 5
    این طرح به هیچ وجه کارشناسی شده نیست و عملا باعث نابودی حرفه وکالت خواهد شد
  • حسام GB ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    5 5
    اين طرح غير كارشناسي قبل از هرچيز بر عليه مردم و دانشجويان حقوق ميباشد و انگيزه علمي دانشجويان گرفته ميشود.
  • يك پشت كنكوري IR ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    4 0
    ازموني كه هرسال بيش از ١٥ هزار نفر قبول بشن چه ارزشي داره؟طرح گفته نمره قبولي ٦٠٪‏ از ميانگين تعداد١٪‏ از شركت كننده هاست.يعني اون ١٪‏ بشه توو كانون مركز ٢٧٠ نفر ميانگينشون ميشه ١٢/٥١٣ بعد از اين عدد ٦٠ درصدش ميشه نمره ٧/٥٨ همه ميدونن كه بعد از دو سال اون ميانگينه ١٪‏ از شركت كننده ها ميشه ١٠١١ و ذاوطلب با معدل ٦٦/٥ قبول ميشن اين يعني توو ٣سال بيش از ٨٠/٠٠٠ نفر رو پروانه داديم ولي ماده ي مربوط به اجباري شدن وكالت رو شوراي نگهبان همونطور كه قبلاً در اين مورد نظر داده از طرح حذف ميكنه و همين اشخاصي كه الان ميگن انحصار،احصار بايد دربه در دنبال پرونده باشن .
  • مهدي A1 ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    5 17
    قطعا صحبت درستيه ميخان پروانه وكالت بدهمش بعد بگويند اشتغال إيجاد كرديم در صورتي اكثر وكلا مخصوصا وكلا جوان بيكارند من خودم بسياري از دوستام تازه وكيل شدند و در اسنپ كار ميكنند خدا رحم كند با اين طرز تفكر جامعه كه اصلا توجهي و إشرافي به جامعه و اتفاقات ان ندارند و فقط دنبال راضي كردن عده ي كمي هستند ان هم موقتي اگر تصويب بشه قطعا شرايط بدتر خواهد شد
  • سعید A1 ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    5 3
    باسلام و آرزوی تندرسی حضور کلیه حقوقی های عزیز...به نظر شخص بنده این طرحی که داده شده نه تنها نقطه قوتی نداره و اگر هم باشه در برابر نقاط ضعفش به چشم نمیاد بلکه در دراز مدت کلا به ضرر رشته حقوق و شغل وکالت هست ک پس از مدتی شان و مقام حقوق و وکالت شکسته میشه و دودش هم به چشم همه میره ..از جمله خود مردم..
  • ناشناس A1 ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    5 7
    من خودم وکیل نیستم اما اگه این طرح تصویب بشه ديگه هيچوقت وکیل نمیگیرم والا خودم پروندمو پیگیری کنم بهتره تا یه عده وکیل بی سواد، اگرم یه روز واقعا مجبور بشم حتما میگردم از وکیلایی که قبلا درست و حسابی امتحان دادن میگیرم،حداقل از یه امتحان سخت رد شدن پس علمشون بيشتره، اونايی که موافقن فازشون چیه واقعا؟ نفع وکیلا چیه؟؟؟؟؟ به ما چه نفع وکیلا چیه؟ نفع مردم مهمه ما جون و مالمون رو میدیم دستشون، دو روز ديگه بد دفاع کنه سرمون بره بالای دار کی جواب ميده؟ ايشالا که رد بشه و تصویب نشه، به اندازه کافی مشکل داریم تو رو خدا اضافه ترش نکنید
  • علی عظیمی A1 ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۴
    5 4
    عالی بود امیدوارم دوستان به جای راحت طلبی مطالعه بکنند تا با سربلندی وارد وارد عرصه وکالت بشوند این طرح کاملا به ضرر جامعه حقوقی کشور هست
  • سارا A1 ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۵
    7 37
    سلام این طرح از پایه دارای ایراد است و کاملا مردود است
  • مجید A1 ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۹
    3 2
    موافقان حذف ظرفیت وکالت یه کمپین تشکیل دادن که حدود 3هزار نفر عضو دارن.خداوکیلی یه رسانه بیاد فراخوان بزنه که اعضای کمپین موافقان طرح و هر کس دیگه که موافق طرح هست کارنامه آزمون وکالتشون رو منتشر کنن.شک نکنید اکثریتشون حتی روی اینکه کارنامشون رو منتشر کنن رو ندارن.خب معلومه باید از این طرح دفاع کنن. خب معلومه که تعداد افراد بیسواد بیشتره.تصور کنید یه طرح در دست بررسی باشه مبنی بر حذف ظرفیت دانشکده های پزشکی،خب واضحه که اکثریت کمکوریهای رشته تجربی موافق طرح هستند چون میدونن در عرصه آزمون هیچ شانسی ندارند و هدفشون میشه گند زدن به علم پزشکی و بعد تصور کنید این پزشکان وقتی مطب بزنن قراره چه بلایی سر مردم بیاد