واکنش اژه‌ای به دختران خیابان انقلاب/ تبرئه طوسی تایید شد

سخنگوی قوه‌قضاییه در نشست خبری خود توضیحاتی درباره دکل بابک زنجانی، مافیای خودروسازی، دادگاه علنی بقایی ،دوتابعیتی‌ها و ... اعلام کرد.

امید سلیمی‌بنی: غلامحسین محسنی اژه ای در نشست یکصد و بیست و چهارم خود با گرامی داشت یاد و خاطره انقلاب اسلامی، از مرحوم مقدسی سردبیر سابق خبرآنلاین و مدیر ارشد رسانه‌ای کشور به نیکی یاد کرد و برای بازماندگان آن مرحوم، طلب صبر کرد.

اژه‌ای: خانواده قضات مراقب آنها باشند
خبرنگاری در سئوال اول این نشست درباره سخنان رئیس قوه قضاییه درباره انتشار تصاویر قضات مختلف پرسش کرد. سخنگوی دستگاه قضا، در پاسخ گفت: وظیفه اداری و شرعی ماست که تشکیلات قضایی را نجات دهیم. در دولت ممکن است هزاران هزار مدیر و کارمند خدوم باشند، ولی یک فرد اگر تخلف کند ممکن است زحمات دیگران مخدوش شود. در قوه قضاییه چندین هزار قاضی جهادگر و پاکدست داریم و اگر قاضی یا کارمندی هر نوع تخلفی به خصوص فساد مالی کند، علاوه بر بی اعتباری دستگاه قضایی، باعث لکه دار کردن زحمات همکاران دیگر می شود. به همکاران تذکر داده ایم مراقب باشند شیطان صفتان وسوسه نکنند. هشدار اخیر رئیس قوه قضاییه هم در این راستا بود. ممکن است برخی همکاران ما بگویند به حیثیت قضات لطمه وارد می شود، باید ببینیم زیان معرفی نکردن چقدر است. یقینا معرفی قضات متخلف باعث افزایش اعتبار و حیثیت قوه قضاییه می شود. اگر همکاری بعد از همه هشدارها تخلف کرد، خودش به خانواده اش دارد ضرر می زند. 

او در ادامه از خانواده قضات خواست مراقب آنها باشند. اژه ای گفت: از خانواده قضات می خواهیم اگر دیدند دفعتا زندگی او تغییر می کند و اموال و ماشین کذایی می آورد، مراقبت و سئوال کنند از کجا آورده ای.

پرونده شرکت تعاونی مسکن شهرداری 18 به دادگاه می رود
سخنگوی دستگاه قضا در پرسش دوم با مسئله پرونده شرکت تعاونی مسکن شهرداری منطقه 18 تهران روبرو شد و پاسخ داد: این پرونده تعداد قابل توجهی شاکی داشته و شکات هم عمدتا کسانی هستند که خودشان عضو تعاونی نبودند، بلکه از اعضای تعاونی، سهم و عضویت آنها را خریده اند. بعدا مدعی شده اند قرار بوده ساختمان ساخته شود ولی نشده است. این پرونده مراحل نهایی را طی می کند و یک هفته و نهایتا تا دو هفته دیگر کیفرخواست می خورد و به دادگاه می رود.

اژه‌ای: زور قوه قضاییه می‌رسد!
سئوالی درباره "مافیای خودرو" مطرح شد که از سوی برخی مسئولان دولتی عنوان می شود. اژه ای در این باره پاسخ داد: معتقدند یک مدیر اگر حرفی را می زند، مستند بگوید و ابتدائا خوب است به مراجع ذیربط گزارش دهد. اگر می خواهد رسانه ای کند و از مردم مدد بطلبد، بگوید فلانجا اینطور است. این که معاون رئیس جمهور بگوید ما مافیا داریم و رئیس جمهور هم زورش نمی رسد. نفس گفتن این حرف جالب نیست و فکر نمی کنم آقای رئیس جمهور این را قبول داشته باشد که از سوی یک معاون زده شود. اگر مسئولی خبر دارد که کار خلافی صورت می گیرد، باید گفت این خودرو از کجا می آید؟ مسئول مجوز ورود، گشایش اعتبار و گمرک کیست؟ مسئول پلاک کردن کیست؟ نمی دانم منظورشان واردات است یا تولید داخل، اگر تولید داخل است که بیشتر! اگر اسنادی در این باره دارند، بفرستند اگر جرمی باشد، حتما برخورد می کنیم. بنده عرض نمی کنم قوه قضاییه به تعبیر آن آقا زورش نمی رسد، انشالله زور قوه قضاییه می رسد.

خبرنگاری پرسید چرا درباره اتهامات قوه قضاییه، یک نهاد دیگر رسیدگی نمی کند؟ اژه ای گفت: یعنی باید یک نهاد قضایی دیگر به وجود بیاوریم؟ شاید در ابتدا درست است که شاکی و مدعی و متهم یک نفر است. مگر در دنیا و بنای عقلا اینطور نیست؟ در دستگاه قضایی ساز و کار مشخصی است که چه کسی رد دادرسی دارد. در قوانین مشخص است چه قاضی حق ورود به پرونده ای را دارد و چه قاضی ندارد.

او ادامه داد: اگر علیه یک قاضی یا قوه قضاییه شکایت می شود چه کسی رسیدگی می کند؟ در قانون اساسی و قوانین موضوعه چنین چیزی پیش بینی نشده قاضی دیگری خارج از قوه قضاییه رسیدگی کند. بر اساس ساز و کار مشخص قانونی، کار دنبال می شود.

واکنش به ماجرای دختران خیابان انقلاب
خبرنگاری درباره بازداشت برخی از دختران که کشف حجاب می کنند، سئوال کرد. اژه ای گفت: اینها معمولا اگر به صورت سازماندهی شده ارتکاب جرم کرده باشند، در بازداشت نمی مانند. 

او در ادامه این اشخاص را به سه گروه تقسیم بندی کرد و گفت: برخی از آنها احساساتی شده اند و به خاطر مسایل کودکان دست به این کار زده اند. برخی هم با استعمال مواد مخدر صنعتی، این قبیل اعمال را مرتکب می شوند و گروهی هم به صورت سازماندهی شده یا خودشان سازماندهی می کنند یا تحت سازماندهی دیگر این کارها را می کنند. به خانواده ها توصیه می کنیم مراقب فرزندان خود باشند. اگر آنها بخواهند فردا ازدواج کنند، می گویند اینها در زندان بوده اند، اگر بخواهند تحصیلاتشان را ادامه دهند یا سر کار بروند، سوءسابقه دارند.

همچنین سئوالی درباره هدایت ناآرامی های اخیر پرسیده شد. اژه ای گفت: برخی افراد و جریانات سیاسی، ممکن است بستری ساختند یا حرفهایی زدند که به صورت غیر مستقیم کمکی به این قضیه شده باشد، استعبادی ندارد، صحبتهایی هم هست اگر در تحقیقات تکمیلی باشد، چنین چیزی است.

خبرنگاری درباره سرنوشت پرونده حادثه قطار تهران-مشهد پرسید. سخنگوی قوه قضاییه گفت: تعدادی از هموطنان جان باختند و برخی هم مصدوم شدند. برای بازماندگان قربانیان این حادثه، صبر مسئلت داریم. برای مصدومان هم باید صبر کنیم آیا آنها بهبود می یابند یا نه. پرونده هنوز منجر به کیفرخواست نشده ولی جایی هم معطل نمانده. کسانی که بالمباشره مورد اتهام تقصیر بودند، دنبال شدند. بحثی هم درباره مسببان بود که در تهران بودند و در قانون سمت های آنان پیش بینی شده است. به این لحاظ پرونده به تهران رسیده است.

موضع قوه قضاییه درباره کنوانسیون پالرمو
خبرنگاری درباره موضع قوه قضاییه درباره پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو سئوال کرد. محسنی اژه ای در پاسخ گفت: با ما در این باره هماهنگ نشده بود. اگر لایحه ای قضایی باشد یا موادی از آن قضایی باشد، باید نظر قوه قضاییه گرفته شود، بعد از طرح در مجلس، از معاونت حقوقی ما دعوت شده است و آنجا نقطه نظرات را گفته اند. استقلال قوه قضاییه اگر در این کنوانسیون لحاظ شود، مشکلی نیست. اگر لحاظ نشود، ملاحظات قانون اساسی اجازه نمی دهد. البته قانون فعلا نهایی نشده است. بعید است مجلس هم توجه نکند. حتما تحفظ خواهند داشت تا اطلاعات در اختیار افراد بیگانه قرار نگیرد.

ماجرای دادگاه علنی بقایی
خبرنگاری درباره دادگاه علنی حمید بقایی معاون رئیس جمهور سابق در مرحله تجدیدنظر پرسید. سخنگوی قوه قضاییه گفت: از ناحیه قاضی چنین چیزی اعلام نشده بود. از طرف دیگران هم ما مسئول و متولی نیستیم. بحث این است که اصولا در دادگاه تجدیدنظر اصلا علنی و غیرعلنی بودن وجود دارد یا چگونه است؟ در قانون این شفافیت و صراحت را نداریم. دادگاه علنی و غیرعلنی در دادگاه بدوی مطرح است و در دادگاه تجدیدنظر چنین شفافیتی نداریم که آیا قاضی می تواند بگوید علنی است یا غیرعلنی. یا اگر دادگاه بدوی علنی بود، دادگاه تجدیدنظر هم علنی خواهد بود یا بالعکس. چنین شفافیتی در قانون نداریم و از ناحیه دادگاه هم چنین چیزی مطرح نشد. خود آنها هم مسئله را دنبال نکردند.

خبرنگاری درباره آزادسازی یک متهم سئوال کرد. اژه ای گفت: ایشان آزاد نشده است. بسیاری از محکومان مرخصی می روند. ایسشان هم 3 روز مرخصی رفت و بحث درمان داشت.

اژه ای در پاسخ به خبرگزاری خبرآنلاین در خصوص بازداشت برخی اشخاص منتسب به دولت اخیر و احتمال مدیریت بخشی از ناآرامیهای دیماه سوی آنها گفت: اجازه بدهید تحقیقات کامل شود و سره از ناسره مشخص شود. در کل کشور 246 نفر هنوز بازداشت هستند و در تهران فقط 4نفر هنوز در بازداشتند.

بابک زنجانی یک دکل داشت که به وزارت نفت داد
خبرنگاری درباره بدهی بابک زنجانی به وزارت نفت سئوال کرد. محسنی اژه ای گفت: مجموعا بدهی بابک زنجانی 2 میلیارد و 660 میلیون یورو بوده است. بابک زنجانی بابت نفت 1 میلیارد و 427 میلیون و 500 هزار یورو به شرکت نفت بدهکار است. همچنین یک میلیارد و 200 میلیون یورو بابت پولی که در خارج از کشور برای پرداخت به پیمانکاران به او داده بودند. ایشان 650 میلیون یورو را به صورت حواله پرداخت کرده است. این میزان را کسر کنیم، 

او در ادامه گفت: یک دکل هم ایشان در خارج از کشور داشته که به ارزش 79 میلیون و 500 هزار دلار بود و آن را به وزارت نفت داده است که از بدهی اش کسر شده است. 600 و خرده ای میلیون یورو نفت به یک شرکت خارجی فروخته که طلبکار است و وکالت داده و علیه آن شرکت طرح دعوا شده باید ببینیم به جایی می رسد یا نه.

اژه ای ادامه داد: 16 هزار و 540 میلیارد و 753 میلیون ریال اموال او شناسایی و قیمت گذاری کارشناسی شده است. تقریبا 1650 میلیارد تومان اموال از او شناسایی شده است و به او وکالت داده اند. اقدامات دیگری هم شده است. وزارت نفت می گوید این پولها پوشش طلب ما را نمی دهد. این مدت هم پول ما نزد او مانده که معادل ریالی اش بسیار بالاست. تاخیر در پرداخت در حکم نیامده است ولی مابقی طلب در حکم آمده است. بخش عمده ای از این بدهی وصول شده است. اصل پول، تلاش می شود وصول شود.

اموال غیرمنقول دوتابعیتی ها فروخته می شود
خبرنگاری درباره پیگیری مدیران دو تابعیتی سئوال کرد. اژه ای گفت: ما هم مطالب عنوان شده در مجلس را دنبال کردیم و به دادستان کل کشور هم پیامک کردم دنبال کنند. کسانی که دو تابعیتی هستند، قانون ما تابعیت مضاعف را نمی پذیرد. بعد هم حق هیچ گونه کار دولتی و عمومی را ندارند. چنانچه کسی دو تابعیتی باشد می توان اموال غیرمنقول او را به فروش رساند، هزینه فروش را کسر کرد و مابقی را به او پس داد. افراد دوتابعیتی داشتیم. قوه قضاییه به دنبال این قضایا است و برخی افراد را مطمئن هستم بعد از تذکر دستگاه های نظارتی برکنار کرده اند. اگر فرد دوتابعیتی شاغل است، ما اطلاعی نداریم. گزارشهایی شده، دادستانی از وزارت اطلاعات خواسته است گزارش دهد. اگر فردی دوتابعیتی در جایی در دولت یا دستگاه های عمومی مشغول است، قوه قضاییه اطلاعی از این مطالب ندارد و گزارشها دنبال می شود. در برخی جاها گزارش شده است که 63 نفر دوتابعیتی هستند. پیگیری شد و 3 نفر دوتابعیتی بودند که برکنار شدند ولی 60 نفر دیگر ثابت نشد دوتابعیتی است. آنها رسما و کتبا نوشتند ما دو تابعیتی نیستیم.

او گفت: برخی هم گرین کارت دارند که گزارش شده و در حال بررسی هستیم. این مورد متفاوت است.

خبرنگاری درباره عوارض سنگین ورود به محدوده طرح ترافیک تهران سئوال کرد و پرسید آیا قوه قضاییه به عنوان مدافع حقوق مردم آن را پیگیری می کند. سخنگوی دستگاه قضاییه گفت: این موارد تخصصی است و ابتدا به ساکن ما نمی توانیم وارد شویم. تا گزارشها از طریق مراجع رسمی تخصصی روشن نشود، طبیعی است ما نمی توانیم به عنوان برخورد، وارد شویم. البته در جلسات، معاونتهای قوه قضاییه حضور می یابند و در صورت نیاز، شرکت می یابند. تا زمانی که بحث اختلاف تخصصی است، مخصوصا درباره برخورد، ما نمی توانیم وارد شویم.

واکنش اژه ای به گزارش نجفی
خبرنگاری درباره گزارش تخلفات در شهرداری از سخنگوی دستگاه قضا سئوال کرد. اژه ای گفت: خبر ندارم گزارش تخلفات را شهرداری به قوه قضاییه داده یا نه ولی قاعدتا باید گزارش را بفرستد چون دلیلی ندارد اگر جرمی واقع شده باشد شورای شهر و شهرداری گزارش آن را نزد خود نگه دارند.

توضیح دوباره اژه‌ای درباره سعید طوسی
خبرنگاری پرسید چرا مربی صوت و لحن، در گفتگو با رسانه های معاند درباره حکم تبرئه خود خبر داده، آیا این حکم صحت دارد؟ اژه ای گفت: درباره مصاحبه ای که میگویید خبر ندارم، ولی اصل تبرئه او صحت دارد و در جمع دانشجویان در مشهد مفصلا در این باره توضیح داده ام.

«باقر نمازی» آزاد نشده، به مرخصی آمد
محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوالی درباره باقر نمازی گفت: ایشان آزاد نشدند و مانند هر زندانی به مرخصی آمده است.

وی ادامه داد: بسیاری از محکومین به مرخصی می روند و مرخصی وی سه روز بوده و تقاضا کرده که نیاز است به پزشک مراجعه کند و به همین دلیل نیاز است که مرخصی‌اش دو سه روز دیگر تمدید شود و بر همین اساس مرخصی وی سه روز دیگر تمدید شده است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: گمان می کنم مرخصی وی تمام شده است. مجددا می‌گویم که وی سه روز مرخصی داشته و سه روز دیگر هم تمدید شده است.

وی در پاسخ به سوال مجدد خبرنگار مبنی بر اینکه آیا آزادی دایمی وی مطرح نبوده است؟ گفت: خیر.

۴۲۴۲

کد خبر 752064

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =