به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ برای دومین سال پیاپی در چهارمین دوره پایتخت کتاب ایران، شهرستان لاهیجان جزء بیست طرح کاندیدای "پایتخت کتاب ایران" انتخاب شد.
نگار نادری رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان ضمن اعلام این خبر گفت: سال گذشته با فراخوان پایتخت کتاب آشنا شدم و با اینکه خیلی به زمان پایان آن باقی نمانده بود سعی کردم طرح نسبتا جامعی برای شهر لاهیجان تعریف کنم، آن طرح به همراه عملکرد شهر در حوزه کتاب و کتابخوانی باعث شد در سومین دوره انتخاب پایتخت کتاب از بین ١٠٢ شهر شرکت کننده لاهیجان جز ٢٠ شهر کاندیدای پایتخت کتاب شود.
وی افزود: در سال ٩٦ اهمیت بیشتری به ترویج کتاب و کتابخوانی قائل شدیم و با توجه به اهمیت مقوله کتاب و آنکه نیاز جامعه امروز ترویج کتاب و کتابخوانی است ضمن نشست با اهالی فرهنگ و مشارکت های مردمی و سازمان های فرهنگی مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و اداره کتابخانه های لاهیجان و آموزش و پرورش برنامه های متنوع و با کیفیتی را در راستای فرهنگ کتاب و کتابخوانی دنبال کردیم.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان گفت: برنامه گلریزان کتاب در هجده تیر ماه و جمع آوری بیش از هزار جلد کتاب و اهدای آن به مدارس محروم، حمایت از چاپ کتاب "لاهیجان قدیم " با حمایت مالی چای رفاه و رونمایی از آن کتاب با حضور هنرمند پیشکسوت فریدون محمدی دوست از عکاسان دهه سی و چهل لاهیجان، اجرای دومین مسابقه نقاشی تابستان رنگی با موضوع کتاب و کتابخوانی و همچنین اضافه کردن عنوان جدید "شهروند و ترویج کتاب و کتابخوانی" در هشتمین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان در کنار رونمایی از کتاب، تقدیر از مولفان، گفتگو پیرامون کتاب، ایستگاه کتاب، تشکیل باشگاه کتابخوانی و برگزاری اختتامیه باشگاه کتابخوانی و در کل بیش از ٧٢ عنوان برنامه برای شهر لاهیجان ویژه برنامه های این شهر در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی بوده است.
وی تصریح کرد: اجرای دیوار کتاب و کتابخانه سیار از سوی شهرداری لاهیجان و طرح هایی مانند کتابفروشی سیار، رونمایی از کتاب در فضای باز، استفاده از کتاب در تفرجگاه ها و سایر برنامه های متنوع این امکان را می دهد تا درسال آینده نیز اتفاقات بیشتری در این حوزه با همکاری شهرداری و سایر سازمان های فرهنگی و حتی سمن ها در شهرستان داشته باشیم و همچنین بتوانیم با بخشداران شهرستان لاهیجان نیز دراین خصوص مشارکت داشته و فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در روستا ها ترویج دهیم.
نادری ادامه داد: در ماه پیش رو شهرداران و روسای ادارات کاندیداهای بیست شهر راه یافته به نیمه نهایی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست داشته و ضمن دریافت لوح تقدیر این مرحله، برنامه های آتی را ارایه می دهند و برای رقابت به مرحله نهایی تلاش می کنند.
این مسئول ضمن اظهار امیدواری در انتخاب لاهیجان به عنوان پایتخت کتاب گفت: شهر لاهیجان پتانسیل گزینه نهایی پایتخت کتاب را دارا می باشد و امیدوارم جز پنج شهر پایتخت کتاب و در نهایت گزینه نهایی پایتخت کتاب بشویم.
پایتخت کتاب ایران عنوان طرحی است که بر مبنای آن هر سال شهری به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب میشود وبخشهایی از این طرح از پایتخت جهانی کتاب الگوبرداری شده است.در انتخاب اولیه بیست شهر و سپس پنج و در نهایت یک شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران در همان سال انتخاب می شود.
46
نظر شما