به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس پیشنهاد دولت و تصویب کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی، قرار است سال آینده متوسط رشد حقوق و مزایای مستمر کارکنانی که در سال ۹۶ کمتر از ۵۰ میلیون ریال دریافت میکنند، به صورت پلکانی به میزان رشد ۱۸ درصد افزایش یابد. همچنین مقرر شده تا کسانی که بالای ۵ میلیون تومان در ماه حقوق میگیرند، مشمول این افزایش نباشند. بر این اساس، سوالی که مطرح است، اینکه آیا با افزایش پلکانی حقوق اقدام درست و عادلانهای است؟
«علی» یکی از کاربران خبرآنلاین در این خصوص نوشت: «با افزایش پلکانی حقوق موافقم؛ به شرطی که حقوقهای بالای 5 میلیون تومانی نیز حداقل افزایش 10 درصدی رو داشته باشد، چون در واقع این افزایش حداقل بابت جبران تورم است و اگر این حداقل افزایش اعمال نشود، در واقع از کسانی که بالای 5 میلیون میگیرند، از حقوقشان کسر و به بقیه داده میشود که این عدالت نیست.»
یکی دیگر از کاربران خبرآنلاین که نام خود را عنوان نکرده، متذکر شد: «ابتدا حقوقها را همسانسازی کنند. یعنی با سابقه و تحصیلات یکسان حقوق یکسان باشد و بعد به همه یک درصد اضافه کنند. چیزی که تا 10 دوازده سال قبل بود و همه هم راضی بودند. متاسفانه در حال حاضر دو نفر با تحصیلات و سابقه یکسان دریافتیشان بسیار فرق دارد. همه آنها که حقوق بالا میگیرند، باسواد نیستند و همه آنها که دریافتی پایین دارند، بیسواد نیستند.»
کاربر دیگری عنوان کرد: «کلا سیستم منصفانهای نیست. الان وضعیت حقوقی یک دانشجویی که دوره طرح رشتههای پیراپزشکی رو میگذرونه، از یک معلم 29 سال خدمت بهتره. وضعیت یک پرستار با 4 سال تحصیل در یک رشته متوسط علوم تجربی از یک مهندس نخبه ریاضی که در شرکت دولتی با هزار جور دوندگی کارمند شده بهتره. این رو هم در نظر بگیرید که وزارت بهداشت چیزی معادل حقوق ماهانه کارانه هم پرداخت میکنه. وضعیت پزشکان که دیگه چیز عجیبیه.»
«عادل» تصریح کرد: «کشور در وضعیت رونق نیست که همه افزایش حقوق داشته باشند. باید فقط حقوق اقشار ضعیف اضافه بشه که نمیتونند دوام بیاورند و اقشار غنی فعلا و تا شروع رونق با حقوق فعلی حال کنند.»
«اهوازی» نوشت: «این امکانپذیر نیست. مثلا کسی که 4 میلیون و 900 هزار تومان میگیرد، 10 درصد به حقوقش اضافه خواهد شد و حقوق ایشان به 5 میلیون و 390 هزار تومان میرسد، ولی کسی که 5 میلیون تومان میگرفت، همان حقوق سال قبل را میگیرد.»
یکی از کاربران خبرآنلاین تاکید کرد: «با واقعیسازی حقوق و واقعیسازی مبنای افزایش آن موافقم؛ به طوری که نرخ واقعی تورم در آن لحاظ بشه. وقتی همه چیز را برمبنای دلار گران میکنند، حقوق هم برمبنای دلار مقایسه بشه و قس علیهذا.»
«محسن» متذکر شد: «روش پلکانی افزایش حقوق عین بیعدالتی است. با این روش میزان دریافتی افراد با مشاغل، مسوولیتها و تحصیلات متفاوت به هم نزدیک میشود و انگیزه تلاش برای پیشرفت را از بین میبرد.»
«فرید» یادآور شد: «5 میلیون تومان یعنی حقوق طبقه متوسط. با افزایش حقوق طبقه ضعیف و نتیجه حتمی اون یعنی افزایش تورم تقریبا به همون اندازه، به این معنا هست که به مرور طبقه متوسط رو از بین میبریم و همه تبدیل میشن به طبقه ضعیف .»
35225
نظر شما