به گزارش خبرآنلاین لرستان، فرید بهرامی با اعلام این خبر هدف از راه اندازی این کانون ها را پيشگيري از شيوع ناهنجاريهاي اكتسابي دستگاه عصبي- عضلاني- اسكلتي، آموزش به دانش آموزان در رابطه با عادات و الگوهاي حركتي صحيح و ارجاع و معرفي دانش آموزان داراي ناهنجاريهاي اسكلتي به مراکز تخصصی عنوان کرد و گفت : در سال تحصیلی جاری 20درصد از دانش آموزان پایه های دوم تا دوازدهم تحت پوشش این طرح قرار می گیرند.
وی خاطر نشان کرد: در جامعه ماشيني امروز فقر حركتي به همراه عادات حركتي نادرست در كودكان و نوجوانان، تهديدي اساسي براي تندرستي حال و آيندۀ آنها به شمار می رود و دانش آموزان را مستعد ضعفهاي عضلاني و ناهنجاريهاي اسكلتي طي دهه هاي آينده مي كند.
بهرامی تاکید کرد : از آنجا كه عادت به كم تحركي و اتخاذ شيوه هاي نادرست حركت اعم از نشستن، ايستادن، حمل اشياء وکوله پشتی مدرسه در سنين پايين شكل مي گيرند و در طول سالهاي بعدي عمر پايدار ميمانند، ضروري است قبل از تثبيت و شكل گيري اين عادات اقدامات لازم جهت شيوه هاي صحيح حركت به مورد اجرا درآيد،زیرا تلاشهاي بعدي در جهت تغيير عادتهاي تثبيت شده بسيار مشكل و چه بسا پرهزينه خواهد بود.
وی تصریح کرد: عدم پيشگيري مناسب و به موقع از تثبيت اين عادات حركتي نامناسب از يك سو و فقر حركتي از سوي ديگر باعث بروز ضعف و ناهنجاريهايي در دستگاه استخواني، عضلاني و مفصلي افراد جامعه ميشود، كه شناسايي زمينه هاي بروز اين تغييرات نامطلوب قامتي در افراد و ارائه حركات جبراني و اصلاحي براي پيشگيري و رفع آنها، كانون توجه فعاليت كانونهاي حركات اصلاحي ساختار قامتی است .
بهرامی به ارائه آموزش های لازم به دانش آموزان و خانواده ها هم اشاره کرد و افزود: برنامه اصلاح ساختار قامتی دانش آموزان قصد دارد با آموزش و فرهنگ سازي عادات حركتي صحيح شامل: نشستن، ايستادن، راه رفتن، حمل اشياء و .... به دانش آموزان، از بروز تغييرات نامطلوب قامتي آنان جلوگيري كند و از اين طريق در راه تحقق حيات طيبه و زندگي سالم براي آينده سازان جامعه قدم بردارد.
46
نظر شما