۰ نفر
۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۴
زنان برده داعش، جوایز را درو کردند

رضا فرهمند با مستند «زنانی با گوشواره‌های باروتی» جایزه بهترین فیلم بلند مستند در بخش بین‌الملل، تندیس شهید آوینی در بخش مستند بلند، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین صدا در جوایز بخش ملی و بهترین کارگردانی فیلم بلند مستند در جوایز بخش ملی را کسب کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیین اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستن (سینماحقیقت) به دبیری سیدمحمدمهدی طباطبایی‌نژاد شامگاه یکشنبه ۲۶ آذر در تالار اندیشه حوزه هنری با اجرای اشکان خطیبی به دو زبان فارسی و انگلیسی برگزار شد.

در این مراسم ضمن نکوداشت سعادتعلی سعیدپور (هنرمند با سابقه آذربایجان شرقی) و مصطفی رزاق‌کریمی (مستندساز نام‌‌آشنا)، آثار و هنرمندان برتر بخش‌های مختلف جشنواره معرفی شدند.

برگزیدگان بخش‌های جنبی

در اولین بخش با حضور جعفر صانعی‌مقدم و سیف‌الله صمدیان، جوایز بخش هنر و تجربه اهدا شد. دیپلم افتخار و ۳۰ میلیون ریال به داوود اشرفی برای فیلم «قصه بلوار» تعلق گرفت. همچنین تندیس جشنواره و ۵۰ میلیون ریال به آزاده موسوی و کورش عطایی برای ساخت «در جستجوی فریده» اهدا شد.

سپس محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، ضمن اهدای جوایز شهرداری لوح تقدیر و ۳۰ میلیون ریال را به شهرام میراب‌اقدم برای فیلم «وادی خاموشان»، لوح تقدیر و ۴۰ میلیون ریال را به حسن نقاشی برای ساخت فیلم «وازاریه» و جایزه اول را به مهدی باقری برای ساخت فیلم «در جستجوی خانه خورشید» اهدا کرد.

در ادامه جایزه آیفیک هم به موسسه موج نو برای فیلم «قاضی و مرگ» تعلق گرفت. لوح تقدیر و ۷۰ میلیون ریال هم از سوی شبکه مستند به محمدباقر شاهین برای ساخت مستند «ادوارد» اهدا شد.

برگزیدگان بخش مستند نیمه‌بلند و کوتاه بین‌الملل

جایزه ویژه هیئت‌داوران در بخش فیلم نیمه‌بلند و کوتاه با اهدای ۲۰۰۰ دلار به محمدرضا وطن‌دوست برای فیلم «لوتوس» اهدا شد. جایزه بهترین فیلم این بخش نیز با اهدای ۳۰۰۰  دلار به فیلم «هیچکسستان» از افسانه سالاری اهدا شد. جایزه بهترین فیلم نیمه‌بلند بخش بین‌الملل هم شامل تندیس و ۴۰۰۰ دلار به فیلم «بولینگ و جنگل عشق» از اسپانیا تعلق گرفت.

برگزیدگان بخش مستند بلند بین‌الملل

در این بخش با حضور جان فرانکو رزی، جایزه ویژه هیئت‌داوران به فیلم «مادرم ایل» ساخته عزت‌الله پروازه اهدا شد. همچنین جایزه بهترین فیلم بلند مستند به رضا فرهمند برای ساخت فیلم «زنانی با گوشواره‌های باروتی» تعلق گرفت.

«زنانی با گوشواره‌های باروتی» درباره یک زن عراقی ژورنالیستِ جنگ به نام نورالحلی است که وارد جنگ می‌شود تا زندگی زن‌هایی را که در مواجهه با داعش اتفاقی برایشان رخ داده است، روایت کند.

تعدادی از زن‌هایی که در این مستند می‌بینیم، قربانیان داعش هستند؛ مانند زنان ایزدی منطقه کوجو که برده داعش بوده‌اند. همچنین در این مستند وارد کمپ زنان داعشی عراقی و زنان داعشی غیرعراقی که شامل ترک‌ها، روس‌ها و دیگر کشورها بودند، می‌شویم.

برگزیدگان هشتمین جایزه شهید آوینی

در بخش دیگری از اختتامیه جشنواره فیلم حقیقت، برترین آثار بخش جایزه شهید آوینی معرفی شدند. تندیس جشنواره و جایزه نقدی به احمد زائری کارگردان فیلم «همشهریِ جنگ» اهدا شد.

در میان آثار مستند بلند هم تندیس شهید آوینی به رضا فرهمند برای ساخت فیلم «زنانی با گوشواره‌های باروتی» تعلق گرفت.

همچنین تندیس شهید آوینی به عنوان تقدیر هیئت‌داوران به سیداحسان عمادی کارگردان فیلم «رزم‌آرا یک دوسیه مسکوت» اهدا شد.

مصطفی رزاق‌کریمی سازنده فیلم «بانو قدس ایران» هم در این بخش جایزه ویژه هیئت‌داوران را گرفت. جایزه ویژه دبیر جشنواره هم در این بخش به فیلم «دست‌های خالی» به کارگردانی جمشید بیات‌ترک تعلق گرفت.

جوایز بخش ملی

در این بخش جایزه بهترین پژوهشگر به سودابه مجاوری برای ساخت فیلم «وه آنتوک شاپور» تعلق گرفت.

جایزه بهترین نویسنده گفتار متن هم به میلاد احمدی برای فیلم «عشق شمعدانی‌ها» اهدا شد.

دیپلم افتخار و جایزه نقدی هم در بخش بهترین صدا به کیومرث محمدچناری و حسن مهدوی برای فیلم «زنانی با گوشواره‌های باروتی» تعلق گرفت.

در بخش بهترین تصویربرداری نیز علی شیلاندری برای فیلم «دیدن و بودن» جایزه گرفت.

جایزه بهترین تدوین را در این بخش حمید نجفی‌راد برای فیلم «در جستجوی فریده» دریافت کرد.

در بخش بهترین موسیقی نیز دیپلم افتخار و جایزه نقدی ۷۰ میلیون ریالی به افشین عزیزی برای فیلم «در جستجوی فریده» اهدا شد.

جایزه بهترین کارگردانی فیلم کوتاه مستند نیز به فتح‌الله امیری و نیما عسگری برای ساخت فیلم «محیط‌بان» تعلق گرفت.

جایزه بهترین کارگردانی فیلم بلند مستند هم به رضا فرهمند برای ساخت فیلم «زنانی با گوشواره‌های باروتی» اهدا شد.

در این بخش فیلم «لابراتور» ساخته علی همراز و محمد کارت برگزیده جایزه ویژه هیئت‌داوران شد.

در ادامه، سیدمحمدمهدی طباطبایی‌نژاد هم با اشاره به این که پس از پنج دوره دبیری، شرایط سختی برای انتخاب اثر منتخب دبیر داشته است، از مهدویان و کامران حیدری تقدیر کرد و جایزه ویژه خود را به عنوان دبیر جشنواره به آزاده موسوی و کورش عطایی برای ساخت فیلم «در جستجوی فریده» اهدا کرد.

تندیس فیروزه و جایزه ۱۴۰ میلیون ریالی هم برای بهترین فیلم این دوره جشنواره حقیقت به عروج فیلم، تهیه‌کننده فیلم «بانو قدس ایران»، موسسه عروج فیلم تعلق گرفت.

57242

کد خبر 737961

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =