گروه اقتصاد: امروز با مراجعه به سایت بورس به راحتی می توان حدس زد که تغییراتی در معاملات صورت گرفته است. البته الزام استفاده از سیستم معاملاتی جدید(آتوس) که 7 سال زمان راه اندازی آن به طول انجامید،در شرایطی که سهامداران و فعالان بازار از رکود معاملات و بی اعتمادی نسبت به بورس در رنجند شاید بی موقع باشد.
در ساعات ابتدایی معاملات امروز اکثر کارگزاران نمی توانستند پاسخ سولات سهامداران را بدهند و این هرج و مرج را در حجم و ارزش معاملات می توان دید. به طوری که 8.7 میلیون سهم به ارزش 1.9 میلیارد تومان در بورس تهران معامله شد. با نگاهی به معاملات صورت گرفته می توان به عمق فاجعه پی برد.
شرکت های فولاد مبارکه،پالایش نفت،ملی مس،گل گهر،چادر ملو و باقی بزرگان بورس معامله داشته و 3 درصد افت قیمت داشتند تا شاخص را به مرز 8 هزار واحد راهنمایی کنند. چرا که درپایان معاملات امروز شاخص قیمت به رقم 9168 واحد رسید.البته اطلاع از آخرین رقم شاخص را باید مدیون سایت tsc بود چون سایت ایران بورس تا پایان معاملات بارگذاری نشد.
سیستم معاملاتی جدید، که دارای قابیلت هایی چون تحت سیستم "لینوکس" بودن ، امکان چندین معامله ، انجام روزانه 100 هزارمعامله با سرعت بالا ، امکان استفاده در معاملات قرارداد آتی ( فیوچر) و اختیار معامله ( آپشن ) ، فروش استقراضی سهام و بازار توافقی و جبرانی ، گرافیک محیطی بالا و کاربری آسان است،بدون تردید در روزهای ابتدایی موارد و مشکلات زیادی را به وجود می آورد. از جمله موارد مورد اعتراض عدم رعایت ترتیب صف توسط سامانه است که برخی از کارگزاران را که طبق عادت اقدام به رقابت ابتدای صف برای چیدن دستورات در جایگاه مناسب تری از صف بودند، سردرگم کرده است. آشنایی با سامانه البته بزرگترین مشکلی است که به چشم می آید و کارگزاران نیز همچنان سعی در شناخت بهتر آن دارند.
درحال حاضر و با توجه عبور از مرحله گذرسیستم قبلی به سیستم جدید، برای فروش دارایی یک سهامدار در هر شرکتی تنها یک کارگزار عامل انتخاب می شود و دارایی هر سهامداردرهرنماد به کد مشتری آن سهامدار به کارگزاری منتقل خواهد شد که آخرین معامله را برای وی تا امروز انجام داده است و چون بیشتر سهامداران علی رغم اطلاع رسانی قبلی از این قانون بی اطلاع بودند در خرید و فروش دچار اشکال می شدند.
نظر شما