به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رییس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز چهارشنبه ۱۴ تیر در اصفهان درباره چشم اندازها و سیاستهای سینمای کودک با اهالی رسانه گفتوگو کرد.
محمدمهدی حیدریان با اشاره به ضرورتهای سینمای کودک گفت: «در این سینما باید بتوانیم حرفمان را با رعایت استاندارد و تجربه تبدیل محتوا به تصویر بر اساس انتظارات شکل گرفته مخاطبان در معرض رسانههای بینالمللی بیان کنیم.»
او درباره ویژگیهای کودکان و نوجوانان گفت: «کودک لوح پاک و نقش نگرفتهای دارد که نوستالژیهای بزرگسالان را دارا نیست. بنابراین باید بیش از بزرگسالان برای آنها پیام ارائه کنیم. از این رو سینمای کودک را از اصلیترین فعالیتهای سینمایی میدانیم. برنامههایمان نیز در جهت اختصاص سهمی بیشتر برای آنها باید باشد. برنامه ریزیهای سینمای کودک باید زنجیره کاملی را پوشش دهد. ایده یابی، پرداخت و تبدیل آن ایده به محتوا و ساختار دراماتیک و بعد از آن چگونه ساختن و در دسترس قرار دادن در این زمینه حائز اهمیت است.»
رئیس سازمان سینمایی، سمعی و بصری وزارت ارشاد همچنین خاطر نشان کرد: «امیدواریم بنیاد سینمایی فارابی که وظیفه ایجاد شرایط حیات طبیعی را برعهده دارد، در آینده نزدیک در این زمینه برنامههای خود را مطرح کند و نقصها و بیمهریها در برنامهریزی برای سینمای کودک برطرف شود. همچنین از رسانهها انتظار داریم با نگاه پیش برنده خود این برنامهریزیها را اجرایی کرده و به ثمر برسانیم. این مقدمه برای تشریح ضرورتهای پرداختن به سینمای کودک و نوجوان و رویکردهایی است که باید برای آینده سینمای کودک و نوجوان در نظر بگیریم.»
رییس سازمان سینمایی همچنین از تدوین برنامه جامع سینمای کودک و نوجوان خبر داد. حیدریان درباره دستاوردهای شورای راهبردی سینمای کودک و نوجوان در یکسال تشکیل آن بیان کرد: «حاصل تشکیل این شورا تدوین یک برنامه جامع بوده است. اما نیاز به اصلاحاتی دارد. برای مثال نیروهای جوان کمتر در آن شورا بودند. سینمای کودک نیاز به جسارت مورد نیاز، قدرت خلاقیت و به کارگیری بدعت را دارد که از عهده جوانان بر میآید. جوانانی که خلاقاند و آمادگی دارند ذوق و استعداد خود را در حوزه کودک به کار گیرند. زمینه توفیق بیشتری را در سینمای کودک و نوجوان خواهند داشت. ما تلاش میکنیم با توضیح و کارشناسی سینماگران مستعد جوان را به فعالیت بیشتر در سینمای کودک و نوجوان دعوت کنیم. در ترکیب جدید این شورا از سینماگران جوان کمک خواهیم گرفت.»
رییس سازمان سینمایی همچنین گفت: «تجهیز سالنهایی که پذیرای فیلمهای کودک ونوجوان و آثار سینمایی برای خانوادهها هستند، در فعالیتهای جدید سازمان سینمایی در اولویت است.»
او درباره وضعیت نمایش فیلمهای کودک و نوجوان در دیدار با اهالی رسانه گفت: «عمده فعالیت ما در زمینه آماده سازی و تجهیز سالنها و تلاش برای کمک به ایجاد تعداد بیشتری از سالنها و آماده کردن آنها برای نمایش فیلمهای کودک و نوجوان و آثار مرتبط با خانوادهها است.»
حیدریان یادآور شد: «برخی سالنها نیاز به بازسازی دارند و بیشتر توجهمان را معطوف به سالنهایی میکنیم که قرار است فیلمهای کودک و نوجوان در آن به نمایش درآیند.»
رییس سازمان سینمایی درباره اهمیت توجه به بهرهگیری از مطالعات میان رشتهای در حوزه سینما عنوان کرد: «سینما نیاز به علوم میان رشتهای دارد. سینما از مجموعه هنرها بهره میبرد تا خود را به عنوان هنر جامع عرضه کند. هنر جامع حتما و قطعا باید تخصصی باشد. سینما باید از تجربه و علم سایر دانشها بهره بگیرد. باید تلاش کنیم سینما را علمیتر و کاربردیتر هدایت کنیم.»
او درباره شرایط اقتصادی سینما نیز توضیح داد: «صنعتی شدن سینما راهکاری برای رسیدن به توسعه اقتصادی در این هنر است. تلاش میکنیم سینما را در فرصت کوتاهی با قواعد صنعتی شدن وفق دهیم. ساختار و تشکیلات سینما نیاز به تغییراتی دارد.»
رییس سازمان سینمایی با بیان اینکه جشنواره ها باید هزینههای خود را تامین کنند، از ماندگاری جشنواره بینالمللی فیلم کودکان و نوجوانان در اصفهان خبر داد.
حیدریان در نشست با اهالی رسانه در اصفهان اظهار کرد: «بنا نداریم برای برگزاری جشنوارهها هزینه کنیم. بلکه جشنوارهها خود باید بتوانند هزینههایشان را در تعامل با بنگاههای اقتصادی و شهرداریها تامین کنند.»
او یادآور شد: «شهرداریها در همه جای دنیا در برگزاری جشنوارهها نقش جدی ایفا میکنند. من لازم میدانم از مردم شریف اصفهان و میزبانیشان تشکر کنم. این میزبانی در شوق و دغدغه آنها نسبت به برگزار شدن جشنواره فیلم کودک و نوجوان پیداست.»
رییس سازمان سینمایی تصریح کرد: «این جشنواره برای اصفهان است. ما باید تلاش کنیم رگ حیات آن را از تنها یک کانال و مسیر خارج کنیم. صنایع مستقر در اصفهان سرمایهگذاری خوبی در ورزش دارند و میتوانند با حداقل حمایتها ضامن ثبات برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان باشند. بیشک تاثیر فرهنگی آن در اصفهان، ایران و حتی سینمای جهان احساس خواهیم کرد.»
حیدریان درباره برنامههای حمایتی از فیلمهای پرمخاطب کودک و نوجوان جشنواره فیلم کودک و نوجوان نیز عنوان کرد: «در تحقق نهضت تولید محتوا بدون همکاری استانها موفق نیستیم. بنابراین بخش عمدهای از حمایتهای تولیدی ما معطوف به حمایت آنهاست. نمایش میتواند مکمل این فعالیتهای تولیدی باشد. این نکات در تعامل با استانها دیده شده است.»
او ادامه داد: «برخی فیلمهای پرمخاطب کودک و نوجوان از فقر تکنیکی رنج میبرند. در حالی که موضوعات آنها در بهره گیری از تکنیک بالاتر میتوانست آنها را در بازارهای بین المللی موفق کند و در حمایتها باید به تکنیک توجه کنیم. همچنین توافقات با آموزش و پرورش می تواند به احیای دوباره زنگ سینما منجر شود.
حیدریان در ادامه با بیان اینکه سینمای کودک و نوجوان اولویت ما در دوره جدید فعالیتهایمان است توضیح داد: «فرض ما دیده شدن سینمای کودک و نوجوان ایران در سینمای بین الملل است. در حوزه تکنولوژی تکنیکهای انتقال و تبدیل محتوا را تامین و حمایت میکنیم.»
رییس سازمان سینمایی یادآور شد: «بازارهای فیلم کودک و نوجوان را در دسترس قرار میدهیم. بخشی از این بازارها بازسازی سالنها و ایجاد آنهاست که به نمایش فیلمهای کودک اختصاص خواهد داشت. در پایان به دلیل تخصصی بودن سینمای کودک در بنیاد سینمایی فارابی از کارشناسان و متخصصان حوزه های مورد نیاز دعوت می شود تا از دانش آن ها برای نیازسنجی درست کودکان بهره برداری شود.»
57243
نظر شما