دویچه وله در این گزارش با انتخاب عنوان «ایران - آمریکا: توپ در زمین واشنگتن است»، افزود: «اگرچه این اقدامات تنها گامهایی خجولانه برای نزدیک شدن به سوی یکدیگر بودهاند اما گرمی آشکار در روابط فیمابین آمریکا و ایران را نشان میدهند. حتی محمود احمدی نژاد، رئیسجمهور ایران که دشمن سرسخت آمریکا محسوب میشود نیز به زبانی دیگر با «شیطان بزرگ» صحبت کرد.»
در ادامه این مطلب آمده است: «اکنون احمدینژاد اعلام میکند که ایران کشوری بزرگوار است و میتواند اشتباهات گذشته را فراموش کرده و همه چیز را از ابتدا آغاز کند. او از آمادگی واشنگتن برای اینکه مستقیماً وارد مذاکره درباره برنامه هستهای ایران شود، استقبال میکند. به ویژه اینکه گفته است ایران در این مذاکرات پیشنهادی جدید را مطرح خواهد کرد. غیرممکن نیست که این تنها حرکتی تاکتیکی برای نشاندادن حسن نیت در پاسخ به اقدام واشنگتن باشد. اینکه طرفین آماده کوتاه آمدن متقابل در رابطه با مشکلات موجود هستند یا خیر را زمان نشان خواهد داد.»
دویچهوله تاکید کرد: «به احتمال زیاد ایران در آینده نیز از سیاست اتمی خود، به ویژه از غنیسازی اورانیوم، امتناع نخواهد کرد. همین چند روز پیش بود که در مراسمی باشکوه کارخانه جدید تولید سوخت اتمی در ایران افتتاح شد. برای تهران، این نمایش توان و استقلالش است. در واشنگتن نیز به تدریج این را درک میکنند که تهران از این سیاست صرفنظر نخواهد کرد.»
بنا بر این گزارش، «آن طور که معلوم میشود، آمریکا آماده است تا با برنامه ایران برای غنیسازی اورانیوم کنار بیاید، البته اگر تهران موافقت کند که آن را در سطح کنونی متوقف کند. در عین حال هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا چنین امکانی را رد کرد، زیرا این به معنای امتناع از سیاست کلی شورای امنیت سازمان ملل متحد بود که ممنوعسازی کامل غنیسازی اورانیوم را مطالبه میکند و در غیر این صورت تهران تهدید به تحریم میشد.»
در ادامه این گزارش ضمن اشاره به اتهامات آمریکا در خصوص برنامه هستهای ایران آمده است: «اوباما جایی برای تردید در اهداف نهایی باقی نمیگذارد: نباید اجازه داد که ایران به سلاح هستهای دست یابد. اما اگر اعلامیههای تهران را باور کنیم، باید گفت که ایران در تلاش برای کسب چنین چیزی نیست. علاوه بر این رئیسجمهور جدید آمریکا آگاه است که ایران قرارداد منع گسترش تسلیحات هستهای (ان. پی.تی) را نقض نمیکند. واشنگتن و تهران میتوانند تلاش کنند تا مشکل اتمی را در چارچوب گسترده منطقهای بررسی کنند. تهران در گذشته نیز پیشنهاد کرده بود که تحت نظارت بینالمللی غنیسازی اورانیوم را در اهداف صلحآمیز برای سایر کشورهای منطقه نیز انجام دهد. اما واشنگتن برای اینکه در عمل تمایل خود به خلع سلاح هستهای را نشان دهد، باید تلاش خود را در منطقه بر دارندگان تسلیحات هستهای از جمله هند، پاکستان و اسراییل متمرکز سازد.»
نظر شما