۰ نفر
۲۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۰

تسنیم به نقل از حاتمی‌یزد نوشت: بانک صادرات قربانی مؤسسه میزان شد و بانک پارسیان فدای مؤسسه دیگری شد که نام حضرت ثامن‌الحجج(ع) را غصب کرده بود. اکنون باید منتظر ماند و دید مؤسسه غیرشفاف فرشتگان کدام بانک را قربانى خواهد کرد؟

احمد حاتمی‌یزد مدیرعامل اسبق بانک‌های صادرات و تجارت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به مصاحبه اخیر معاون نظارتی بانک‌مرکزی درباره مشکلات سپرده‌گذاران مؤسسه کاسپین گفت: معاون نظارتی بانک‌مرکزی بتازگی درباره روند ساماندهی مؤسسه اعتباری کاسپین و زمان پرداخت پول سپرده‌گذاران تعاونی منحل فرشتگان توضیحاتی داده‌است.

به گفته آقای حیدری "دارایی های تعاونی فرشتگان با دستور بازپرس محترم دادسرای پولی و بانکی در تهران درحال ارزیابی و کارشناسی است و طبق هماهنگی‌های بعمل آمده با سرپرست محترم دادسرای مذکور امیدواریم تا پایان فروردین 96 نتایج ارزیابی‌ها و کارشناسی اموال و املاک شناسایی شده این تعاونی نهایی شود".

وی افزود: ظاهرا بر اساس آخرین اطلاعات موجود تعداد سپرده های تعاونی اعتبار منحل فرشتگان بالغ بر 730 هزار فقره است که از این تعداد حدود 650 هزار فقره از سپرده‌های زیر بیست میلیون تومان است. مشخص نیست مجموع این سپرده‌ها چقدر است ولی اگر فرض کنیم میانگین سپرده‌ها نصف این رقم یعنی ده میلیون تومان باشد، در این صورت مجموع سپرده‌ها تقریباً به 6500 میلیارد تومان بالغ می‌شود. حال سؤال اصلی اینجاست که آیا ارزش دارایى‌های فرشتگان این مقدار از بدهی را پوشش می‌دهد؟ به فرض که از فروش املاک فرشتگان این مبلغ طى چند سال تأمین شود، در آن صورت باز هم این پرسش مطرح است که جواب مدعیان و طلبکاران را در کوتاه مدت چگونه می‌توان داد؟

وی ادامه‌داد: کل سپرده‌هاى فرشتگان 730 هزار فقره است و مجموع بدهی فرشتگان به صاحبان این سپرده‌‌ها حدود ٨ هزار میلیارد تومان است یعنی به طور میانگین بیش از ده میلیون تومان. برای من جای سؤال و تعجب است که در میان مردم ما این تعداد صاحب دارایی نقدی هستند که نمی‌دانند چگونه با خردورزی از اموال، دارایى و پول خود صیانت کنند و تنها به طمع اندک سود اضافی، نتیجه کار وتلاش و زحمت یک عمرشان را به خطر می‌اندازند.

وی افزود: طی سال‌های اخیر میلیون‌ها ایرانی شاهد از دست رفتن اموال خود درشرکت‌هایی مانند پدیده‌شاندیز و مؤسسات غیر مجازی از جمله ثامن‌الحجج، میزان، فرشتگان، محمد رسول‌الله وغیره بودند ولی همچنان هم شاهد اقبال برخی دیگر به مؤسساتی از این قبیل هستیم آن هم به طمع چند درصدی سود بالاتر به سپرده‌ها! این مسئله بروشنی نشان‌دهنده فقر سواد مالی و عدم آشنایی با مفاهیم ابتدایی ریسک سرمایه‌گذاری در جامعه ماست بنابراین ضروری است از تمام بسترهای مناسب برای ارتقای دانش مالی جامعه استفاده کرد. به عنوان مثال می‌شود در کتب درسی مقاطع مختلف به فراخور فهم دانش‌آموزان درباره ریسک سرمایه‌گذاری و... مطالبی تدارک دید و حتی مواردی مانند مؤسسات اعتباری غیرمجاز منحل‌شده را به عنوان نمونه‌هایی عبرت‌آموز تشریح کرد.

حاتمی‌یزد با اشاره به رفتار برخی نهادهای اثرگذار مانند صداوسیما هم گفت: در این بحبوحه کم‌سوادی و طمع‌ورزی برای سود، نهادهایی مانند صداوسیما هم که قاعدتا باید در راستای افزایش آگاهی‌های عمومی درباره پیامدهای سپرده‌گذاری در تعاونی‌های غیرمجاز تلاش کنند، بدون هیچ ملاحظه‌ای در برابر پیشنهادهای اغواکننده این مؤسسات تسلیم‌ و به کانال رسمی پخش تبلیغات وسیع آن‌ها تبدیل می‌شوند.

حاتمی‌یزد با اشاره به مشکلات فراوانی که دو مؤسسه منحل شده میزان و ثامن‌الحجج برای شبکه بانکی بوجود آورده‌اند، گفت: بانک صادرات قربانی مؤسسه میزان شد و بانک پارسیان فدای مؤسسه دیگری شد که نام حضرت ثامن‌الحجج(ع) را غصب کرده بود. اکنون باید منتظر ماند و دید مؤسسه غیرشفاف فرشتگان کدام بانک را قربانى خواهد کرد؟

 

35223

 

کد خبر 647236

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مسعود A1 ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۷
    3 0
    از نظر آکادمیک و تئوری مفاهیمی مثل ریسک و سرمایه گذاری حوزه های تخصصی هستند که لزوما نباید تمام آحاد جامعه مسلط به به آن باشند . نکته اینجا ست در حالیکه در کشورمان برای ساماندهی دستفروشآن مدیران ارشد هر استان جلساتی برگزار میکنند و یا جهت احداث یک واحد تجاری باید از چندین فیلتر عبور کرد ، چگنوه ممکن است برای تاسیس و فعالیت موسسات غیر قانونی اقدام موثر و به موقعی بعمل نیامده است . دولت به مفهوم اعم سه قوه مملکت باید مسئولیت این مهم را قبول کند و خسارات آنرا پرداخت کند و متاسفانه به طور غیر مستقیم از جیب مردم غیر سپرده گذار این خسارات پرداخت میشود .رشد قابل توجه و عدم توجه بانک مرکزی دولت وقت و عدم اجرای قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی باعث بروز این مشکلات شده است .
  • بی نام A1 ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۷
    0 0
    به نظر میرسد که جدا از بحث غیر قانونی بودن یا نبودن در واقع این موسسات توسط همین افراد بنا شده اند که بعد از جمع کردن اموال مردم با عنوان غیر مجاز مجدد بررسی شوند و خواسته یا ناخواسته اموالشان شناسایی نشود و امکان زد و بند پشت پرده مهیا شود و بشود بهره برداری از اموال شناسایی نشده کرد که به واقعیت نزدیکتر است چون در دوره فعالیت ده ساله این موسسات هیچ نظارتی نبوده و امکان فعالیت غیر مجاز هم نبوده و صد در صد از یک مرجع مجوز اولیه اخذ نموده اند و بر اساس اینکه اخر دولت است محتمل است همین مساله مورد توجه بوده باشد.
  • بی نام A1 ۲۲:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۷
    2 1
    قربانی کسی نیست. بانک ملی هم الان اگر بررسی شود یکسوم پول و سپرده مردم نقدی است و بقیه اش ساختمان و وام درشت به افراد است که مطابق این موسسات فعالیت کنند که سود کنند. در واقع اینکه الان بخواهید اموال را جمع بزنید که معادل سپرده شود امکان ندارد چون امکان فروش اموال به دلیل رکود نیست. ولی کار اشتباه و عامدانه شما بر هم زدن گوهی بود که بو نمیداد و خودش پول را پس میداد ولی الان پس نمیدهید.
  • بی نام IR ۰۴:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۸
    2 0
    واقعا وقتى براى تاسيس و دريافت مجوز يك فلافلى و يا كفاشى بايد از هفت خوان بگذرى چرا براى تاسيس اين موسسات كه گلوگاه و شاهرگ اقتصادى جامعه هستند و مستقيما با سرمايه هاى يك عمر مردم سركار دارند چنين سهل انگارى و در واقع فرار از مسوليت صورت ميگيرد؟؟؟؟
  • سپرده گذار كاسپين IR ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۸
    1 1
    اين حرفها چيه مگه فرشتگان تحت عنوان كاسپين مجوز نداشت
  • سپرده گذار کاسپین IR ۰۵:۳۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۸
    0 1
    سپرده گذاران به پشتوانه مجوز قانونی صادر شده توسط بانک مرکزی سیف سرمایه زندگی خود را در کاسپین قرار دادند,بانک مرکزی موظف به پرداخت خط اعتبتری وام می باشد اینو نماینده های مجلس هم تایید تاکید کردند,این بانک مرکزی مردم سپرده گذار را فریب داده از زیر مسولیت شانه خالی میکنه