۰ نفر
۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۸
شنا یا خانه بیماری!

شنا یک تفریح پرطرفدار و لذت‌بخش برای عموم شهروندان است. در کنار لذت شنا کردن و بهره بردن از این ورزش مفرح یک نگرانی همیشگی هم وجود دارد و آن این‌که آلودگی احتمالی آب استخرها تا چه حد می‌تواند برای شهروندان خطرساز باشد.لابد می‌پرسید چه خطری؟ خطر بیماری‌های ناشی از تفریحات آبی.

نرگس سپه وند- خبرآنلاین،لرستان: به گفته پزشکان این بیماری‌ها معمولاً از طریق بلع، تنفس و تماس پوست بدن با آب آلوده استخرها، چشمه‌های آب معدنی، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و دریا‌ها منتقل و منتشر می‌شوند.مانند:

- عفونت های ویروسی و قارچی، مثل عارضه خارش پای شناگران که یک بیماری قارچی پوست است.
- عفونت چشم، گوش، گلو و بینی

- عفونت های بخش فوقانی تنفس
-عفونت های روده ای
هشدار پزشکان
-پريدن آب در گلو و به عبارت ديگر وارد شدن آب در مجاري هوايي و سرفه كردن خطرناك بوده و بايستي هر چه زودتر شخص خود را به كناره استخر برساند و تا قبل از طبيعي شدن وضع از شنا كردن خوداري نمايد.
-باید از ورود افراد مبتلا به ضایعات قارچی پوست بدن و پا و کشاله ران و یا افراد مبتلا به زگیل قبل ازمعالجه به استخرهای عمومی جلوگیری کرد.
-رعایت بهداشت دقیق و کامل در استخرها ضروری است وگرنه ممکن است بیماری های دیگری مانند شپش سر و گال و غیره از این طریق به افراد منتقل گردد .
قابل توجه مدیران استخر
به منظور پيشگيري از انتشار آلودگي هاي مختلف ميكروبي ، انگلي و قارچي از طريق آب استخرها ؛‌ رعايت مواد زير ضروري است :
-اخذ و نگهداري كواهينامه معتبر دوره آموزشي ويژه بهداشت عمومي و كارت معاينه پزشكي براي متصديان و كارگران و اشخصاي كه با مواد غذايي ، آرايشي ارتباط دارند ، الزامي است .
-آب استخر بايد بطور مرتب تصفيه و گندزدايي گردد .
-از پذيرش مراجعان بيش از حد ظرفيت استخر جلوگيري به عمل آيد .
-حوضچه اطراف استخر ، محل هاي رخت كني و دوش ها بطور مرتب نظافت و ضدعفوني گردد .
قابل توجه شناگران
- قبل از ورود به استخر بدن خود را با یک شوینده مناسب شستشو دهید.
- قبل از ورود به استخر پای خود را در داخل حوضچه کلر قرار دهید.
- به همه کسانی که به استخر می روند توصیه می شود پیش از ورود به استخر مثانه خود را تخلیه کنند.
- از تف کردن، مضمضه کردن آب، شستن و... خودداری کنید.
- هنگام شنا کردن خلط گلوی خود را به آب استخر وارد نکنید. ترجیحاً هنگام ابتلاء به بیماری توأم با خلط عفونی، به شنا نپردازید.
- اگر بیماری پوستی از قبیل بیماریهای قارچی قابل سرایت دارید به هیچ عنوان به استخر عمومی مراجعه نکنید.
- بعد از استخر نیز بدن خود را شستو دهید.
- بعداز دوش گرفتن و قبل از ورود به محوطه استخر ، حتماً بايستي از حوضچه ضدعفوني عبور نمائيد.
- از خوردن و آشاميدن در استخر شنا بپرهيزيد .
- در صوت ابتلا به سرما خوردگي و يا هر نوع بيماري عفوني يا پوستي واگير بايستي از ورود به استخر تا رسيدن به سلامتي كامل خودداري كنيد .
- هر شناگر بايد از وسايل شنا اختصاصي و تميز خود استفاده نمايد ( مايو ، كلاه ، حوله ، عينك ، گوشي و ... )
کلر بالاخره خوب است یا بد؟
کارشناس ارشد شیمی کاربردی در خصوص کلر موجود در آب استخرها گفت:كلر كه برای ضد عفونی كردن و از بین بردن باكتری‌ها به آب استخر اضافه می‌شود، به‌خودی‌خود مشكل‌ساز نیست. مشكل زمانی رخ می‌دهد كه كلر در مجاورت نیتروژن یا آمونیاك موجود در آب قرار می‌گیرد و از تركیب این‌ها كلرامین تشكیل می‌شود که در واقع علت اصلی قرمزی چشم، كلرامین است.
حسام فراشی تشریح کرد:استفاده از یك محلول گندزدا یا هر ضد عفونی‌كننده دارای عامل كلر در استخرها و سایر تفریحات آبی ضروری است؛ چرا‌كه این تركیبات می‌توانند باكتری‌ها را در زمانی كمتر از ۳۰ ثانیه از بین ببرند و مانع تكثیرشان شوند. علاوه بر این، باقی‌مانده كلر موجود در آب باعث از بین رفتن پسودومونا می‌شود که در آب استخر و جكوزی موجود است و این کار از ابتلای افراد به بیماری‌های پوستی و ناراحتی‌های گوش جلوگیری می‌كند. ماده ضد عفونی‌كننده باید توان از بین بردن انواع زیادی از میکروب‌ها را داشته باشد. از این رو، تركیبات حاوی عامل کلر بهترین گندزداها هستند؛ چرا‌كه توان از بین بردن بسیاری از گونه‌های مختلف را دارند. باكتری‌ها و ویروس‌ها را در كمتر از چند ثانیه از بین می‌برند و قارچ‌ها و انگل‌ها را در چند دقیقه.اما حواستان باشد مقدار كلری كه در آب استخر وجود دارد، نمی‌تواند ایمنی لازم را در برابر تمام میكروب‌ها و انگل‌ها فراهم كند و همیشه باید بدانید که استخرهای عمومی‌ و جاهایی كه از آب به طور مشترك استفاده می‌شود، به راحتی می‌توانند بعضی بیماری‌ها را انتقال دهند.
کارشناس ارشد شیمی کابردی در ادامه تاکید کرد:ميزان كلر باقيمانده در آب استخر مي بايست بين 1 تا 5/3 ميلي گرم در ليتر و PH آن در حدود 2/7 تا 8 باشد.
هم چنین درجه حرارت آب در استخر سرپوشيده بايد حدود 25 درجه سانتيگراد و درجه حرارت هواي اطراف استخر نبايد بيش از 5 درجه سانتيگراد گرمتر و يا يك درجه سانتيگراد سردتر از آب استخر باشد .
معیارهای استخر سالم
امیر رضایی کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای نیز در خصوص ضرورت رعایت نکات بهداشتی استخرها بیان داشت: در هر استخری که وارد می‌شوید، باید حواستان به نکات زیر باشد:
۱) اگر آب استخر، پاک و تمیز باشد؛ خط‌های كف استخر باید به خوبی مشخص باشند.
۲) كاشی‌های استخر نباید چسبناك و لغزنده باشد.
۳) هیچ بوی ناخوشایندی نباید در استخر حس شود. استخری كه به خوبی كلر زده شده باشد، بوی كمی ‌می‌دهد و هرگونه بوی شدید شیمیایی به معنای وجود یک مشكل در تركیبات آب است.
۴) پمپ و تصفیه‌كننده آب استخر با صدا كار می‌كند و شما باید به خوبی آن را بشنوید.
۵) اگر مبتلا به اسهال هستید، از شنا كردن خودداری كنید.
۶) از بلعیدن آب یا حتی ورود آن به دهانتان خودداری كنید.
۷) پیش از شنا و بعد از آن حتماً دوش بگیرید.
8) هرگز از لوازم كمكی پر از هوا مثل بازوبند به جای جلیقه نجات استفاده نكنید.
9) در حفظ نظافت اطراف استخر دقت كنید؛ زیرا بیماری‌ها از طریق تماس بدن با سطوح و لوازم آلوده مثل صندلی‌های راحتی سرایت می‌كنند.
این کارشناس بهداشت تصریح کرد:در هر استخری که وارد می‌شوید، بد نیست چند سؤال زیر را از مسؤولان و مربیان استخر بپرسید: كاركنان استخر چه آموزش‌هایی را برای ارایه خدمات مناسب در استخر گذرانده‌اند؟آیا حداقل دو روز در میان، میزان كلر و اسیدیته آب استخر كنترل می‌شود؟ آیا در ساعات شلوغی استخرها، این موارد كنترل می‌شود؟آخرین باری كه بازرسان بهداشتی به استخر سركشی كرده‌اند، کی بوده است؟

 

۴۸

کد خبر 641637

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین