حافظ موسوی شاعر و منتقد ادبی پس از شمس لنگرودی دومین عضو هیئت مدیره انتشارات آهنگ دیگر است که از تعطیلی این انتشارات سخن میگوید.
چندی پیش در جریان بزرگواری بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برای نخستین بار شمس لنگرودی، شاعر و یکی دیگر از اعضای هیئت مدیره انتشارات آهنگ دیگر در گفتوگو با خبرنگار ایلنا از عدم بازگشت مناسب مالی و احتمال کاهش یافتن فعالیتهای این انتشارات خبر داد و اعلام تصمیم نهایی درمورد وضعیت انتشارات را به بعد از برگزاری جلسه بین اعضای هیئت مدیره موکول کرد.
در ادامه و پس از گذشت مدتی حافظ موسوی به نمایندگی از دیگر اعضا اذعان داشت در شرایط مالی فعلی قادر به پرداخت هزینههای دفتر انتشارات و کارکنان آن نیستیم و به زودی این دفتر را تعطیل خواهیم کرد.
وی گفت: «البته در این مرحله چنین تصمیمی به معنای توقف فعالیت نشر ازسوی انتشارات آهنگ دیگر نیست. ما درحال حاضر 11 عنوان کتاب با مولفان این آثار قرارداد بستهایم و در قبال این قراردادها متعهد به نشر آنان هستیم و به محض وصول مجوزها این کتابها را منتشر خواهیم کرد، در غیر این صورت تعداد کتاب، قرارداد جدیدی عقد نخواهیم کرد.»
موسوی در توضیح مشکلاتی که باعث بسته شدن دفتر انتشارات و کاهش فعالیتهای جدید آهنگ دیگر شده است، گفت: «صنعت نشر در ایران صنعتی ضعیف و بیبنیه است و به طور مضاعف، نشر شعر ضعیفترین حلقه زنجیره نشر در ایران بوده و هست.»
این شاعر ضمن بیان این مطلب که نگاههای مسئولان دولتی به شعر، نگاهی خالی از ادراک ویژگیها و ظرفیتهای آن است، اضافه کرد: «در طول سه یا چهار سال اخیر غیر از یکی از دو عنوان کتاب از جمله «ناصر خسرو» که به اهتمام زندهیاد منوچهر آتشی از سوی آهنگ دیگر چاپ شد، وزارت ارشاد هیچ کتابی از ما نخریده و به عبارتی باید گفت انگار نام آهنگ دیگر به طور کلی از لیست ناشران مورد توجه ارشاد خارج شده و هیچ یک از کتابهای این انتشارات حق ورود به کتابخانههای کشور را ندارند.»
وی همچنین در ادامه بازشماری مشکلاتی که آهنگ دیگر با آن دست به گریبان بوده گفت: «رشد چشمگیر و بیسابقه ممیزیها بر مشکلات ما افزوده است. پارسال بخش عمدهای از مجموعههای شعرهایی که برای اخذ مجوز به ارشاد فرستادیم با موارد عدیدهای از ایراد ممیزیها و حذفیات مواجه شدند و لاجرم نتوانستند از سد اداره کتاب عبور کنند.»
این منتقد شعر روند ادامه نشر را در چنین شرایطی غیرممکن میداند و مشکلات حاضر را دلایل موجهی برای تعطیل شدن دفتر انتشارات آهنگ دیگر و کاهش فعالیتهای انتشاراتی آن میداند.
انتشارات آهنگ دیگر در سال 1381 به صاحب امتیازی شهره شریفی الیزی و همیت شمس لنگرودی، حافظ موسوی و شهاب مقربین تاسیس شد و تا امروز حدود 80 عنوان کتاب که به جز دو یا سه عنوان کتاب در حوزه داستان، در حوزه شعر منتشر شده است.
ایلنا نوشت:
کد خبر 63982
نظر شما