به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیین پایانی نهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر، شامگاه شنبه 30 بهمن با حضور سيدرضا صالحیاميری، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی، معاون امور هنری وزیر و مجتبی آقايی، دبير جشنواره و جمع زیادی از هنرمندان تجسمی در تالار وحدت برگزار شد.
در بخشی از این مراسم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به اهمیت هنرهای تجسمی گفت: «جامعه با هنر حیات دارد و هنر روح جامعه است. جامعه بدون هنر مثل انسان بدون روح است. امروز بیش از هر زمان دیگری جامعه، مردم و نسل جوان به هنر و هنرمند نیازمند است.»
او ادامه داد: «اگر در عرصه علمی افتخارات ما صاحبان فکر و اندیشه هستند، امروز در عرصه اخلاق و معنویت، هنرمندان جامعه هستند که چگونه زیستن را به مردم میآموزند. اينكه امروز از صفویه سخن میگوییم و به آثار این دوره افتخار میکنیم، اگر هنرمندان تجسمی نبودند، چه سخنی برای نسل امروز از صفویه داشتیم؟»
سیدرضا صالحیامیری تاکید کرد: «تداوم هنر و فرهنگ جامعه مدیون اهالی فرهنگ به خصوص صاحبان هنرهای تجسمی است. جامعه به این افراد افتخار میکند. تکریم این هنرمندان، تکریم یک ملت است. اگر امروز درخت هنرهای تجسمی نورانی است، به یمن حضور این هنرمندان بزرگ است.»
مجتبی آقایی، دبیر جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر، دیگر سخنران این مراسم بود. او در باره اهمیت این رویداد هنری توضیح داد: «هر چند در بین جشنوارههای فجر جوان هستیم، اما هنرمندان هنرهای تجسمی در تاریخ ایران نقش پررنگی داشتهاند. همچنین هنرمندان حوزه تجسمی پس از انقلاب، نقش موثری در بیان وقايع انقلاب داشته و دارند.»
او تاکید کرد: «از دوره هشتم، جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی با رویکردی خاص پیگیری شد. این جشنواره به ده رشته محدود نیست و گستره وسیعتری دارد و چهل تا پنجاه رشته را شامل میشود. امسال امکان بروز اندیشههای جدیدتر و روشهای نوین تر پیدا شد. 13 هزار پیشنهاد به دبیرخانه رسید و شش هزار اثر مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت سه هزار اثر هم داوری شد و 300 اثر در نمایشگاه به نمایش درآمدند.»
دبیر جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی با اشاره به مشکلات داوری در عرصه هنرهای تجسمی گفت: «این جشنواره باید آثار خوب را در طول سال رصد کند و از هنرمندان این آثار برای حضور در جشنواره دعوت کند. جریان رقابتی در جشنواره چندان شایسته نیست. ظرفیتهای مکانی ما کافی نیست و الان هنرهای تجسمی کشور با 40 سال قبل قابل مقایسه نیستند. این ظرفیتها آرزو نیست بلکه داشتهای است که داریم تا هنر ایرانیان را در جهان معرفی کنیم و به رخ بکشیم. این هنر قطعا می تواند نقش موثری در دیپلماسی فرهنگی داشته باشد.»
در ادامه این آیین، با حضور سیدرضا صالحیامیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی مرادخانی، معاون هنری وزیر، نشان عالی تجسمی فجر به علی قلمسیاه در رشته عکاسی، احمد اروانی در رشته كاريكاتور، علیاصغر تجویدی در رشته نگارگری، ابوالفضل همتیآهویی در رشته تصويرسازی، مجتبی ملکزاده در رشته خوشنويسی و مسعود نجابتی در رشته گرافيك اعطا شد.
در پايان، مهمترین بخش این مراسم برگزار و طوبای زرین جشنواره به مسعود محمدی، سعید منتجبی، حسن کاکاوند، حبیب پنبهچی، ریحانه مقدم، محمد باباکوهی، کاظم خراسانی، علیرضا ذاکری، نسرین شاپوری آزاد و احمد شیخ زاده اهدا شد. فرزانه مندابی هم برگزیده صفحه منتخب اینستاگرام جشنواره شد.
هنرمندان برتر جشنواره تجسمی فجر، علاوه بر جایزه نقدی، تندیس طوبای زرین و عضویت در صندوق هنرمندان، امکان یک سفر مطالعاتی به مرکز هنری سیته دزار فرانسه را هم دریافت کردند.
نهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر از سوم تا پایان بهمن به همت دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
عکس ها: خبرگزاری مهر
5757
نظر شما