کارگردان فیلم سینمایی «پوپک و مش ماشاءاله» از جمله سینماگرانی است که دید خوبی نسبت به برنامه «هفت» ندارد.

علی اناری: چهارهفته‌ بیشتر از پخش برنامه زنده «هفت» با اجرای فریدون جیرانی از شبکه سوم سیما نمی‌گذرد و جالب آنکه که در همین چند هفته و چهار قسمتی که از این برنامه به روی آنتن رفته است، شاهد موضع گیری‌ها و اظهارنظرهای مختلف و البته متفاوت اهالی سینما در خصوص آن هستیم.

در ادامه سلسله گفت و گوهایمان با اهالی سینما در خصوص این برنامه، به سراغ فرزاد موتمن کارگردان نام آشنای سینمای کشورمان رفتیم. موتمن از جمله کارگردانانی است که در یک قسمت از چهار برنامه پخش شده حضور یافته و اتفاقاً فیلمش هم مورد نقد و بررسی کارشناسان حاضر در برنامه قرار گرفته است.

موتمن که از تجربه حضورش در این برنامه کاملاً ناراضی به نظر می‌رسید، به خبرنگار «خبر» گفت: «من یک تجربه با این برنامه داشتم که متاسفانه بسیار اسف‌انگیزی بود. چنین برنامه حداقل باید قواعد بازی را رعایت کند. یعنی ما پذیرفته‌ام که همه‌اش بازی است اما همین بازی هم قواعد خود را دارد. متاسفانه برنامه آقای جیرانی این قواعد را رعایت نمی‌کند و به طرز عجیبی غیر دموکراتیک است.»

کارگردان «پوپک و مش‌ ماشاء‌اله» تقصیر عمده اشکالات موجود در برنامه را به گردن جیرانی انداخته و اظهار داشت: «خیلی صریح بگویم به نظر من مجری این برنامه فقط و فقط در پی مطرح کردن خودش است. من در خصوص برنامه‌ای که خود در آن حضور پیدا کردم حرف می‌زنم. من می‌گویم اگر قصدتان این است فیلمی را نقد کنید پس دیگر چه نیازی است که کارگردان و بازیگر فیلم را به برنامه بیاورید. خب کار خودتان را بکنید.»

او در ادامه افزود: «اگر می‌خواهید نظر منتقد و کارگردان را توامان داشته باشید که باز تکلیف روشن است. یک منتقد بیاورید صحبت کند و بعد به کارگردان هم اجازه حرف زدن بدهید، اما در برنامه‌ای که ما در آن حضور پیدا کردیم به جرات می‌توانم بگویم فرصت حرف زدن به من و آقای آییش داده نشد.»

کارگردان «صداها» که دل پری از نحوه اجرای برنامه و ترک‌تازی کارشناسان «هفت» در نقد فیلم «پوپک و مش ماشا‌اله» داشت اصل عدالت در این برنامه را زیر سوال برد و گفت: «منتقدان فیلم به تفصیل حرف‌های خود را زدند ولی ما یک یا دو دقیقه بیشتر فرصت صحبت کردن پیدا نکردیم.»

او همچنین افزود: «بعد اگر قرار است منتقد یا منتقدانی را به برنامه بیاوریم چه بهتر که مانند نقدهای مثبت و منفی که در روزنامه‌ها به چاپ می‌رسد، یک منتقد موافق و یک منتقد مخالف را رو به روی یکدیگر بگذاریم، اما در برنامه‌ای که ما شرکت کردیم هر دو منتقد مخالف فیلم من بودند.»

موتمن در ادامه سوالی را مطرح کرده و اظهار داشت: «اگر رای و نظر مردم واقعاً مهم است، فیلمی که تا امروز 900 میلیون تومان فروخته بالاخره حداقلی از همراهی مردم را بدست آورده است. اینطور هست یا نیست؟ متاسفانه هیچ کدام از قواعد بازی را برنامه آقای جیرانی رعایت نکرد و اطلاعاتی هم که قبل از حضور در برنامه به ما ارائه داده بودند کاملاً دروغ بود. در واقع ما را در یک عمل انجام شده قرار دادند.»

موتمن با اعتراف به اینکه انتظار چنین برخوردی را نداشته است افزود: «واقعیت داستان را بخواهید من در نقطه‌ای از برنامه به سرم زد که مثل خود دوستان بازی را به هم بزنم و استودیو را ترک کنم، اما شاید فقط به خاطر بینندگان برنامه و مسئولین تلویزیون بود که از این تصمیم منصرف شدم.»

کارگردان «شب‌های روشن» در انتها با اشاره به اینکه آینده روشنی را برای «هفت» پیش‌بینی نمی‌کند گفت: «این برنامه با شکلی که در حال حاضر اجرا می‌شود نمی‌تواند به سینمای ایران کمک کند، در حالی که سینمای ما واقعاً نیازمند چنین برنامه‌هایی با رویکردی بی‌طرف و درست است. یکی از آرزوهای من این است که تلویزیون ایران بتواند برنامه‌ای مانند «hard talk» شبکه بی بی سی بسازد. در «hard talk» ما با نقد یک طرفه مواجه نیستیم و مهمان برنامه به اندازه کافی فرصت دفاع از خود را دارد و این حقیقتی است که برنامه «هفت» به کل با آن بیگانه است.»

کد خبر 63699

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • هیچکی IR ۱۴:۲۶ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۲
    0 0
    چرا برنامه هفت جای فیلم هایی که جامعه و حکومت را نقد میکنند نیست چرا در "هفت" جای "تسویه حساب" و "دموکراسی" نیست و چرا "هفت" باید "مش ماشالایی" باشد