۰ نفر
۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۵

استعفای مایکل فلین یک جنبه مثبت دارد، و آن اینکه یکی از چهره‌هایی که برای دشمنی‌اش با ایران شهرت یافته بود از یک پست مهم برکنار شد.

به گزارش خبرآنلاین، دکتر رضا نصری حقوقدان بین الملل در صفحه فیس بوک خود نوشت:  این برکناری از آنجا اهمیت مضاعف پیدا می‌کند که‌ دولت ترامپ - پیرو مُدلی که در برخی دولت‌های آمریکا، به ویژه در زمان جنگ سرد (و دولت اول بوش ) مرسوم بود - قصد دارد مرکز ثقل سیاست خارجه را بجای وزارت امور خارجه به «شورای امنیت ملی» منتقل کند؛ و آن شورا را - به جای یک نهاد مشورتی - به یک نهاد «سیاستگذار» تبدیل کند.

وزارت امور خارجه در آمریکا - و در بسیاری از کشورها - به دلیل ماهیت، ساختار و میزان تحصیلات و جهان‌دیدگی افرادی که‌ در آن مشغول هستند - معمولاً نهاد نسبتاً معتدلی است و با برخی تندروی‌ها و ماجراجویی‌ها همدلی ندارد. اما شورای امنیت ملی چنین نیست. این شورا بعضأ متشکل از افراد نظامی‌مسلک و ایدئولوگی است که‌ مستعد پیاده کردن طرح‌های خطرناکی هستند و هرگاه این شورا قابلیت «سیاستگذاری» یافته (مانند دورهٔ کسینجر و برژنسکی و کاندالیسا رایس)، سیاست‌ خارجه رنگ و بوی ماجراجویی گرفته است. ضمن اینکه نزدیکی فیزیکی میان دفتر کار مشاور امنیت ملی و رئیس‌جمهور - که‌ هر دو در کاخ سفید مستقر هستند - میزان تأثیرگذاری مشاور را نسبت به وزیر افزایش می‌دهد. اینکه آقای ترامپ اهل «خواندن» نیست و به توصیه‌های شفاهی به مراتب بیشتر از گزارشات کتبی اهمیت می‌دهد نیز - از این لحاظ - میزان تأثیرگذاری مشاور امنیت ملی بر رئيس‌جمهور را دوچندان می‌کند.

از این رو، کناره‌گیری یک چهره ضد ایرانی از این مقام، نکته مثبتی است.

اما در یک لایه عمقیق‌تر، کناره‌گیری مایکل فلین - به بهانه نزدیکی با روسیه - نشان می‌دهد که تا چه میزان عواطف و تحلیل‌های «ضد روسی» در ساختار سیاسی آمریکا غالب است و تا چه حد گشایش سیاسی میان مسکو و واشنگتن با موانع ساختاری روبرو خواهد شد. این نکته الزاماً به نفع ایران نیست، چرا که اگر فضا مساعد بود - و مایکل فلین با مسکو همدلی داشت - روسیه می‌توانست در تعدیل رویکرد دولت ترامپ به ایران نقش مهمی ایفا کند.

در نتیجه، اینکه کناره‌گیری مایکل فلین در یک تحلیل کُلی‌تر به نفع ایران تمام خواهد شد یا خیر، بسته به این دارد که جانشین او چه کسی باشد. اگر جانشین او یک چهره ضد ایرانی دیگر باشد که با مسکو هم ارتباطی و همسویی ندارد، چه بسا ضرر کرده‌ باشیم!

52310

کد خبر 636307

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۶
    36 2
    از روسیه چیزی به ما نمی رسد، خیالتان راحت. پوتین ایران را به چند دلار بیشتر می فروشد.
    • بدون نام ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۶
      12 1
      ما بي عرضه ايم، همش كه تقصير ديكران نيست، عربستان چطور با اينكه روسيه در جبهه ما بود باز روابطش رو با روسيه حفظ كرد و حتي قراردادهاي مهم بست، اينكه يكبار چيزي رو خواستي به حرفت اهميت ندادند كه نبايد كلا ول كني بروي پي كارت بايد اگر نيتت كشورت است و منافعت هست از پا ننشيني بايد لابي گري ها رو فعال كني بايد در همه كشور ها داد و ستد داشته باشي تا از اين رهگذر چيزهاي بيشتري عايدت شود ما خودمون خودمون رو منزوي كرديم به شعارهايمان نگاه كنيد متوجه ميشويد، ما حتي انقدر شل و ول بوديم نتوانستيم چهارتا جنگنده از روسيه بخريم، مگر كشورهاي ديگه به غير روسيه مثلا ميان فقط فكر منافع ما باشند? كاهلي از خودمان است
  • خبره اینکار A1 ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۶
    2 2
    مایکل فلین با اینکه در ظاهر خود را بسیار شجاع نشان می داد ولی در واقع و در عمق وجود خود یک ترسوی بتمام معنی است البته خود ترامپ هم اینگونه است اینجور افراد سعی می کنن با هارت و پورت کردن دیگران را بترسانند تا مبادا جنگی درگیرد. ترامپ با احتیاط کامل گام بر می دارد و مدام خدا خدا می کند تا دوره اش تمام گردد.
  • بی نام A1 ۲۳:۵۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۶
    0 3
    هر که با ایران در افتاد وَر افتاد
  • بی نام IR ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۹
    0 0
    مطمئنا کسی روی کار می آید که با روسیه تعامل نداشته باشد . آمریکا که فقط ترامپ نیست . آمریکایی ها شعارهای ترامپ را فراموش می کنند . اما دشمنی با روسیه را فراموش نمی کنند .