بزرگداشت هنرمندی که معروف‌ترین نشان‌واره‌های ایران را آفرید/ ۱۱ سال از رفتن ممیز گذشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم یازدهمین سالگرد درگذشت مرتضی ممیز، جمعه پنجم آذر با حضور صدها نفر از علاقه‌مندان این هنرمند برگزار شد.

در این مراسم که همچون سال‌های گذشته به همت موسسه فرهنگی-هنری ممیز با همکاری خانه هنرمندان ایران برگزار شد، طرح‌های اولیه برخی از آثار این گرافیست نامی به نمایش درآمد و برخی از چهره‌های هنری به ایراد سخنرانی پرداختند.

این مراسم را که در سینما تک استاد فریدون ناصری خانه هنرمندان برگزار شد، بیش از 400 نفر از علاقه‌مندان به‌صورت نشسته و ایستاده دنبال کردند.

در ابتدای این مراسم بزرگداشت که اجرای آن را احمد عربانی، کاریکاتوریست برعهده داشت، مجید رجبی معمار، مدیر خانه هنرمندان با یادآوری اهمیت ممیز در هنر ایران گفت: «ذکر خیر استاد ممیز 11 سال بعد از درگذشت او همچنان باقی است و مسئولان گالری‌های خانه هنرمندان حتی از سه نمایشگاهی که از آثار او این‌ هفته در خانه هنرمندان داریم، به وجد آمده‌اند.»

در ادامه، محمود صلاحی، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران هم در سخنانی گفت: «ممیز بیشترین تعداد نشان‌واره‌های (لوگو) متعلق به سازمان‌ها، نهادها و ادارات را طراحی کرده است. همین امر و تربیت شاگردان بسیار و برجسته نشان می‌دهد او بسیار جلوتر از زمان خود می‌زیست.»

او با اشاره به حضور ‌پرشمار علاقمندان در این مراسم ادامه داد: «همین حضور، 11 سال بعد از درگذشت ممیز نشان می‌دهد یاد او ده‌ها سال بعد نیز زنده خواهد بود و هنرمندان برای گرامیداشت او دور هم گرد می‌آیند.»

استفان ری، کاردار سفارت سوییس در ایران نیز که به مناسبت حضور ملک ایمبدن، طراح و گرافیست سوییسی در این مراسم حاضر بود، ضمن تاکید بر اهمیت آثار ممیز افزود: «تهران جایگاه بسیار مخصوصی بین طراحان گرافیک جهان دارد و اگر خودم طراح بودم قطعا به تهران سفر می‌کردم زیرا به اندازه کافی اتفاقات جالب در این شهر می‌افتد که بتوان از آن ایده‌های خوب گرفت.»

وی با ابراز امیدواری در مورد سفر طراحان ایرانی به سوییس گفت: «به شدت مشتاقم تا آثار ممیز را که امشب از آنها در گالری‌های خانه هنرمندان رونمایی می‌شود، ببینم.»

در ادامه، مِلک ایمبُدن، گرافیست و عکاس سوییسی در باره دیدارهایش با مرتضی ممیز توضیح داد: «اولین بار ممیز را در شهری در فرانسه به همراه بسیاری دیگر از طراحان ایرانی دیدم و به شدت تحت تاثیر روحیه او قرار گرفتم. در همان دیدار چند عکس از او گرفتم. یک‌سال قبل از درگذشت ممیز هم در تهران او را دیدم؛ او بیمار بود و سال بعد درگذشت و مرگ او بسیار مرا ناراحت کرد.»

ایمبُدن تاکید کرد: «ممیز تنها گرافیستی خلاق و برجسته نبود؛ بلکه انسان بزرگی بود و قلبی مملو از محبت داشت.»

در یازدهمین سال درگذشت مرتضی ممیز که به پدر گرافیک ایران‌ مشهور است و بسیاری از نشان‌واره‌های شناخته شده سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ از جمله شهرداری تهران، آتش نشانی، موسسه استاندارد و ... کار اوست، سه نمایشگاه از آثار این هنرمند در گالری‌های خانه هنرمندان برپا شده است.

همچنین نمایشگاهی از آثار ایمبُدن و شاگردانش در نگارخانه‌های زمستان، پاییز و میرمیران خانه هنرمندان برپا شده است. این هنرمند سوییسی در هر دو رشته طراحی گرافیک و عکاسی در دانشگاه‌های برن، لوتسرن و زوریخ تدریس می‌کند.

5757

کد خبر 605768

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =