خرمشهر، آبادان و این بار مینوشهر. از روزی که خرمشهر از دست متجاوزان عراقی آزاد شد تا امروز که 27 سال از جنگ تحمیلی می گذرد هر بار که اسم این شهرها به میان می آید ذهن آدم ناخودآگاه به سمت موشک و بمباران می رود. به سمت خرابی های ناشی از تیرهای دشمن و آوارهایی که روی سر مردم خراب می شد.

مرتضی رضایی: بارها دیده ایم که حتی خود بومی های این شهرستان ها هم به نوعی عادت کرده اند که خودشان را جنگ زده بنامند!

در اینکه خرمشهر، آبادان، اهواز، مینوشهر و بقیه شهرهای جنوبی کشور در زمان جنگ خسارت های زیادی دیده اند شکی وجود ندارد. چه بسا اگر مقاوت بومیان این شهرها نبود حالا آسایش و امنیت در هیچ کجای ایران فراهم نبود و دست متجاوزان از سرزمین ایران کوتاه نمی ماند اما یک نکته ای وجود دارد؛ اینکه دیگر خود مردم خرمشهر هم دوست ندارند با پسوند جنگ و جنگ‌زدگی زندگی کنند.

مردم آبادان می خواهند از جاذبه های شهرشان بگویند و مردم مینو شهر هم دوست دارند که پای توریست ها به جزیره شان باز شود. حرف آنها این است که آنها دیگر نمی خواهند منتظر نگاه ویژه از سوی شهرهای دیگر ایران باشند و تمام تلاش شان این است که بگویند،خرمشهری هست به همان خرمی اسمش،آبادانی هست آبادتر از خیلی جاهای دیگر و مینو شهری به سان بهشت که خیلی از مردم ایران تا به حال ندیده اند.

این بار جمعی از مردم جنوب کشور کمپینی را به نام شهر من سلام راه اندازی کرده اند تا زیباترین،خاص ترین و امیدوارانه ترین لحظه های زندگی خود را با همه مردم ایران به اشتراک بگذارند.

مردم این شهرها می خواهند از این حرف بزنند که شاید خرمشهر، آبادان و مینو شهر با گذشته خود فاصله دارد، لحظه های تلخ و اندوه بار دارد اما آنها آنقدر هم ناامید نیستند که ارزش و قدرت نهفته در امیدواری را به خاطر نسپارند. آنها می خواهند بگویند شهرشان خوبی های زیادی دارد و مردم ایران می توانند در روزهایی که برای سفر به شمال و شرق و غرب کشور برنامه ریزی می کنند،سری هم به جنوب ایران بزنند و از زیبایی های آن لذت ببرند.

داریوش معمار رییس کمپین "شهر من سلام" با اشاره به این اتفاق می گوید: «هدف کمپین ما انعکاس لحظات امیدوار کننده و خاص از شهرهای جنوب ایران است.نکته خاصی که وجود دارد این است که خود مردم هم از این کمپین استقبال کرده اند.»

او گفت: «پس از جنگ آنچه که از خرمشهر و آبادان و مینو شهر به جا مانده خاطرات بمب باران و یا اخیر تیراندازی و شلیک و گلوله و تفنگ است. آیا واقعا این شهرها غیر از چیزهایی که گفتم جاذبه دیگری ندارند؟ چه کسی گفته که خرمشهر همه اش جنگ است؟من خودم اینجا زندگی کرده ام.شاید بعضی از مشکلات مردم با جنگ گره خورده باشد اما مردم اینجا روی دیگر زندگی هم دارند. آنها خوش و خرم هستند و دوست دارند که خوشحال باشند. مردم خودشان می توانند شهرشان را احیا کنند و امیدوار به بهبودی شرایط باشند.خوشبختانه حالا آنها به این نتیجه رسیده اند که باید شکل واقعی شهرشان را به مردم ایران نشان بدهند.»

معماری با بیان اینکه سال ها پس از جنگ اتفاقات خوبی در شهرهای جنوبی ایران افتاده است ادامه داد: «زندگی شکل جاری خودش را دارد.زمانی بود که مردم منتظر این بودند تا کمک هایی به این شهرهای جنگ زده برسد اما حالا دیگر آنها منتظر نیستند.مردم ما دست روی زانوی خودشان زده اند،ایستاده اند می خواهند از خوبی ها بگویند. از بندر و جاذبه های آن حرف بزنند و بگویند که شهر آنها هم می تواند میزبان مردم ایران زمین باشد.»

رییس این کمپین از همه کسانی که در زمینه عکاسی و فیلمبرداری تخصص دارند دعوت می کند تا در این کمپین شرکت کنند: «هر کسی می تواند عکس هایی را که از جاهای مختلف این سه شهر گرفته را برای ما ارسال کند. خوشبختانه تا امروز استقبال خوبی شده است.خروجی این همه عکس و فیلم می شود مستندی 20 دقیقه ای که در مراکز استان ها به نمایش در می آید تا مردم واقعا ببیند که خرمشهر و آبادان و مینو شهر دیگر دیگری جنگ نیست.اینجا آنقدر امن هست که مردم با خانواده هایشان بیایند،بازدید کنند و روی اصلی شهر را بییند.»

معماری در پایان با اشاره به مدت زمان این کمپین گفت:«60 روز این کمپین ادامه دارد که تقریبا یک هفته آن گذشته است. ما عکس ها و کارت پستال هایی را تهیه کرده و به مراکز مختلف فرستاده ایم که خوشبختانه با استقبال خوبی روبرو شده است.امیدوارم در پایان بتوانیم به هدف خودمان که شناساندن بیشتر این سه شهر به مردم ایران است موفق باشیم.»

۴۷۴۷

کد خبر 584718

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =