محمدرضا قدیرزاده گفت:علائم مسمومیت مزمن با سرب به صورت غیراختصاصی و شامل کم خونی، ضعف و بی حالی، درد شکم، یبوست مزمن، دردهای استخوانی و مفصلی و حتی ضعف عضلانی است.
وی درباره تشخیص قطعی این مسمومیت افزود: تشخیص قطعی مسمومیت با سرب با انجام آزمایش و با تعیین سطح سرمی در خون است و بیماران با مشاهده چنین علائمی باید حتما به مراکز درمانی و بیمارستان ها مراجعه کنند و تحت درمان تخصصی قرار گیرند.
وی افزود: افرادی که مشکوک به مصرف تریاک سرب دارند برای اندازه گیری سطح سرب خون خود باید حتما به آزمایشگاه بروند و چنانچه این میزان بالاتر از حد نصاب بود برای درمان به مراکز درمانی و بیمارستان ها و مراکز ترک اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر جهت درمان این مسمومیت مراجعه کنند.
به گزارش ایرنا از سازمان پزشکی قانونی سوء مصرف مواد مخدر در سال گذشته(۱۳۹۴)، جان سه هزار و سه تن را گرفت؛ این در حالی است که آمار مرگ های ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در مقایسه با سال ۱۳۹۳ ، ۲ هزار و ۹۸۶ تن بود.
همچنین در سال گذشته استان های تهران با ۷۲۹، خراسان رضوی با ۳۱۱ و فارس با ۲۳۴ فوتی بیشترین و استان های کهگیلویه و بویراحمد با ۱۲، خراسان شمالی با ۱۲ و بوشهر با ۱۶ فوتی کم ترین آمار تلفات سوءمصرف مواد مخدر را داشتند.
سعید صفاتیان، رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش تر در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: قاچاقچیان مواد مخدر به دلیل ارزانی سرب، همچنان تریاک را با این ماده نصف به نصف مخلوط می کنند که مصرف آن معتادان را مسموم می کند و کبد، طحال، کلیه و در نهایت مغز آنان را از بین می برد.
وی اضافه کرد: بدن ما روزانه به سه میلی گرم سرب نیاز دارد، اما اگر یک معتاد بخواهد نیم گرم تریاک مصرف کند، ۵۰۰ میلی گرم (نیم گرم) سرب به بدنش وارد می شود که این موضوع بسیار خطرناک است، چون میزان سربی که وارد بدنش می شود 150 برابر بیشتر از حد معمولی می شود.
۴۲۴۲
نظر شما