احمد میدری در واکنش به اظهارات علی اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت مبنی بر اینکه 30 درصد مردم کشور گرسنه اند و نان خوردن ندارند، گفت : فکر می کنم یک سوء برداشت عمومی وجود دارد و منظور دکتر سیاری سوء تغذیه است که البته سوء تغذیه دارای علل متعددی است.
وی افزود: خیلی از افرادی که دارای درآمد هستند به دلیل سبک زندگی غلط و نوع خوراکی هایی که مصرف می کنند دچار سوء تغذیه هستند. بر اساس مطالعات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مطالعات بین المللی خوشبختانه میزان فقر خوراکی در ایران بسیار پایین تر است. فقر خوراکی هم یعنی اگر کسی کل درآمدش را به خرید خوراک اختصاص دهد و نتواند نیازش را تامین کند منظور این فقر خوراکی است.
میدری تصریح کرد: به طور متوسط در جهان 12.5درصد یعنی معادل 840 میلیون نفر دچار فقر خوراکی هستند . اما بر اساس مطالعه ای که از سال 1990 تا 2011 از طریق سازمان سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد کشاورزی جهانی- فائو (FAO) و همچنین موسسه مطالعات بین المللی سیاستگذاری برای غذا (International food policy research institute) که شاخص گرسنگی جهانی را محاسبه می کند صورت گرفته میزان این شاخص که از چند مولفه مثل سوء تغذیه ناشی از فقر تشکیل شده برای ایران در حدود 4 درصد بوده است.
وی افزود: البته شاخص های متعددی برای سنجش گرسنگی در نظر گرفته می شود . به عبارت دیگر این شاخص از چند مولفه دیگر مثل کم غذایی، کم وزنی کودکان و مرگ و میر کودکان تشکیل شده است.
معاون رفاه اجتماعی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده در سال 2011 ، 4.1درصد کودکان زیر 5 سال ایرانی دارای کم وزنی هستند. در عین حال بر اساس همین مطالعه نرخ مرگ و میر در کودکان زیر 5 سال 2.5 درصد است.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در واقع آمار فقر خوراکی در ایران بسیار پایین است و بر اساس مطالعات مذکور وضعیت کشورمان در سطح کشورهای با " گرسنگی پایین " است . هم اکنون گزارش مربوط به شاخص های جهانی گرسنگی و وضعیت ایران در دسترس عموم قرار دارد که وضعیت گرسنگی در جهان و ایران در این گزار ش مورد بررسی قرار گرفته است.
22539
نظر شما