۰ نفر
۳۱ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۶:۴۲

توضیح مدیربرنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت در مورد یک گزارش

بهمن ماه سال گذشته گزارشی تحت عنوان "تبدیل چاه های نفتی ایران به چاه آب " برروی خروجی خبرآنلاین قرار گرفت که توضیحی در خصوص  این گزارش از سوی مدیربرنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت به این سایت ارسال شده که در ادامه می خوانید:

1- هر میدان نفتی دوره عمری دارد که با رسیدن به نیمه دوم عمر خود، رفته‌رفته تولید آب همراه نفت زیاد می‌شود به گونه‌ای که در سال‌های انتهایی حتی ممکن است در تولید آب میدان به بالای 70درصد برسد. این امر یک موضوع کاملاً طبیعی است که در مورد اکثر قریب به اتفاق میادین نفتی دنیا صادق است. اگرچه میادین نفتی ایران که اکثراً در نیمه دوم عمر خود به سر می‌برند تاکنون به این حد از درصد بالای تولید آب نرسیده‌اند و همواره تأسیسات فراورشی متناسب با حد برش آب مجاز طراحی می‌گردند.

2- در این خبر عنوان شده که از هر 100هزار بشکه نفت خام که از میادین برداشت می‌شود، حدود 30هزار بشکه آن را آب و نمک تشکیل می‌دهد. این ادعا به هیچ عنوان با اکثریت میادین ایران مطابقت ندارد. در میادین خشکی ایران که بیش از 80درصد کل تولید نفت خام ایران را شامل می‌گردند، میزان درصد آب تولیدی کل میدان عموماً به 10درصد هم نمی‌رسد و تنها برای برخی از میادین دریایی این موضوع صادق است که آن هم عمدتاً به دلیل پروژه‌های تزریق آب در این میادین به منظور افزایش تولید آنها می‌باشد.

3- در ادامه خبر عنوان گردیده که مطالعات دقیق برای تولید از مخازن و میادین نفتی صورت نمی‌گیرد، در حالی که سالانه مطالعات زیادی در شرکت‌های تولیدی درخصوص بهبود وضعیت تولید از مخازن صورت می‌گیرد، به طوری که اصولاً برنامه‌های تولید و تخصص مبتنی بر این مطالعات پس از اخذ مصوبه هیأت‌مدیره شرکت می‌باشد. علاوه بر این، تنها با در نظر گرفتن مراکز متعدد پژوهشی موجود در کشور از جمله مدیریت پژوهش و فناوری، دانشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه صنعت نفت، مؤسسه مطالعات انرژی و مراکز پژوهشی دیگر و مقایسه آن با مراکز پژوهشی ایران در گذشته، ذکر چنین ادعایی کاملاً غیرمنصفانه به نظر می‌رسد.

4- در متن خبر به نقل از مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و بدون ذکر منبع و تاریخ آمده است، قرار است توسعه واحدهای نمکزدایی و سولفورزدایی در 5 سال آینده در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار بگیرد. این در حالی است که توسعه واحدهای نمکزدایی همواره و به خصوص در سال‌های اخیر در دستور کار و اولویت شرکت ملی نفت بوده است که از آن جمله می‌توان به واحدهای نمکزدایی آب تیمور یک، بینک، پارسی، اهواز بنگستان یک، مارون 2 و گچساران 2 اشاره نمود که همگی در سال 1388 به اتمام رسید. همچنین احداث واحدهای نمکزدایی گچساران 3، مارون 3، بی‌بی‌حکیمه یک، لب سفید، آسماری اهواز، هفتکل و نفت سفید در حال‌اجرا می‌باشد. علاوه بر این احداث واحدهای نمکزدایی کوپال، گچساران 4، پازنان 2، رگ سفید یک، مارون و اهواز بنگستان 2 نیز در حال مطالعه هستند.

5- در پایان ذکر این نکته لازم است که اصول خبرنگاری در خصوص ارائه آمار و ارقام ایجاب می‌کند از منابع خبری موثق استفاده شود و حتی‌المقدور از به کار بردن عناوین کلی و مبهم و یا نقل‌قول از اشخاص بدون ذکر منبع و تاریخ اجتناب گردد.

  

کد خبر 56175

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین