پرسش‌های‌ صریح شورای شهر از شهردار زنجان

روزنامه همشهری زنجان نوشت: جدید‌ترین جلسه شورای اسلامی شهر زنجان با گلایه انتقاداتی از شهرداری همراه بود. ناطق اول این جلسه برای چندمین بار از واگذاری زمین به انجمن حمایت از زندانیان به عنوان سرمایه‌گذار سخن گفت. اراضی که شهرداری زنجان برای ساخت پارکینگ در اختیار انجمن زندانیان بود تا این انجمن به ازای آن واحدهای تجاری برای خود بسازد و در کنار آن پارکینگ‌هایی را تحویل شهرداری دهد.

«عباس راشاد» رئیس کمیسیون بودجه و امور حقوقی شورای شهر زنجان در این خصوص توضیح داد: زمانی که در سال 92 مردم به این شورا رأی دادند، درباره این اراضی به شهردار وقت یعنی «محسن امین» مراجعه کردیم. در زمان وی مصوبه‌ای که به فرمانداری ارسال شد، واگذاری زمین بر روی ساخت پارکینگ طبقاتی تأکید می‌کرد اما در آبان همان سال مشهود بود که اقدامات دیگری در حال انجام است.
راشاد با تأکید بر این‌که شهرداری مؤظف است برای هرکاری از شورای شهر مصوبه کسب کند، گفت: زمین‌هایی که به انجمن زندانیان داده شد، برابر با 1568 متر مربع بود که تبدیل به کاربری تجاری شده است. این زمین‌ها در حال ساخت است اما باید به این نهاد باز‌گردد تا از طریق این سرمایه، سودآوری صورت بگیرد.

گودالی به نام سبزه میدان
بخش دوم انتقادات رئیس کمیسیون بودجه و امور حقوقی شورا به نابسامانی‌های سبزه میدان اختصاص یافت. راشاد در این بخش از نطق خود با تأکید بر این‌که وضعیت حال حاضر سرمایه‌گذار باوجود فسخ قرارداد، در حالت سابق به سر می‌برد، گفت: هر اقدامی که اکنون در سبزه میدان انجام می‌شود، به عنوان مستمسکی برای شرکت سرمایه‌گذار است. به این دلیل هرچه زودتر دفتر و کارگاه شرکت کهن‌دژ در سبزه میدان باید تعطیل شود و اجازه خاکبرداری بیهوده به این شرکت داده نشود.
وی ادامه داد: حال که دارند گود‌برداری می‌کنند با کدام پول می‌خواهند اوضاع را سامان ببخشند و در آنجا پارکینگ احداث کنند. این میدان در مرکز شهر واقع شده که جزو سرمایه‌های اجتماعی شهر است.
راشاد با اشاره بر تضرر مالی از کنار واحدهای تجاری ضلع غربی سبزه میدان اظهار کرد: نزدیک 20 واحد تجاری توسط شهرداری ساخته شده که اکنون دفتر شرکت کهن دژ در آن واقع است. همین موضوع موجب زیان مالی میلیاردی برای شهرداری می‌شود. این شرکت در موضوع سبزه میدان با سرمایه اجتماعی و آبروی یک شهر بازی کرده، حال چه کسی می‌تواند بپذیرد که اکنون گودالی کنده شود با این منطق که روزی یک سرمایه‌گذار پیدا خواهد شد تا در این محل پارکینگ احداث کند.

نظارت بر عملکرد مدیریت شهری
نطق دوم توسط «پریسا شعبانی» ارائه شد. این عضو شورا در امتداد انتقادات از شهرداری به موضوع نظارت بر عملکرد مدیریت شهری اشاره کرد و این عمل را جز وظایف اصلی یک پارلمان محلی خواند.
شعبانی با تأکید بر احقاق حقوق مردم و پیگیری تخلفات شهری، توضیح داد: در اوایل سال 94 مبالغی برای واگذاری 46 دستگاه پژو و 27 دستگاه ون، بابت تاکسی شهری از مردم اخذ شد که برای هر دستگاه پژو؛ 11 میلیون و 700 هزارا تومان و برای هر دستگاه ون 30 میلیون و 700 هزار تومان بود. این مبالغ به حساب سازمان تاکسیرانی و شرکت دیار خودرو واریز شده است. این موضوع درحالی است که مصوبه شورای شهر برای شرکت ماهان سیر آسیا بوده اما مبالغی بدون مصوبه به شرکت دیار خودرو پرداخت شده حال آنکه پس از گذشت یک سال خودروی متقاضیان را تحویل نداده‌اند.
وی ادامه داد: آنچه در مصوبه این موضوع آمده بود مقرر داشت ظرف مدت 15 روز پس از عقد قرارداد، 15 میلیارد ریال از شرکت نام‌برده ضمانت‌نامه بانکی اخذ و به سازمان تاکسیرانی تحویل دهند تا در صورت تأخیر این ضمانت‌نامه‌ها ضبط شوند. همچنین مقرر شد از اول خرداد 500 هزار ریال به عنوان جریمه تأخیر در تحویل، به متقاضیان پرداخت شود. اما تاکنون پاسخ قانع‌کننده‌ای دریافت نکرده‌ایم و موضوع نیز مورد پیگیری جدی قرار نگرفته است.

ضعف در نظارت بر پروژه‌ها
بخش بعدی نطق‌ شعبانی به ضعف در نظارت بر پروژه‌های شهرداری اختصاص پیدا کرد.
وی در این خصوص گفت: نبود نظارت مناسب روی پروژه‌های شهرداری، باعث ضرر زیاد به این نهاد شده است. از جمله این پروژه‌ها که زیان مالی و معنوی بسیاری را به دنبال داشته، آسفالت ریزی شهر است. در سال 94 اندکی پس از اجرا، آسفالت تخریب شد که فروشنده مواد و مجری طرح موظف به جبران خسارت‌ها بودند ولی در این موضوع هیچ اقدام مؤثری انجام نشد.
شعبانی در زمینه بودجه فرهنگی شهرداری با اشاره بر این‌که نظارتی بر چگونگی هزینه‌کرد این معاونت انجام نمی‌شود، اظهار کرد: برخی از مخارج از حیطه وظایف شهرداری خارج است که به اجبار، بر آن تحمیل می‌شود. از این دست مسائل مواردی را در مورد بودجه فرهنگی شاهد هستیم. مردم با هزاران زحمت عوارض پرداخت نمی‌کنند که این چنین حیف و میل انجام بگیرد.
وی افزود: تاکنون اسناد و مدارکی برای این هزینه‌ها اعلام نشده و انتظار می‌رود، اسناد مالی معاونت فرهنگی شهرداری در سال 94 و 3ماه نخست امسال به شورا ارائه شود.

تیمی که شوت شد!
موضوع تیم شهرداری زنجان، بارها موضوع چالش‌برانگیز در صحن شورای شهر بوده است. شعبانی بار دیگر این موضوع را در صحن علنی شورای شهر به میان کشید تا وضعیت آن مشخص شود.
این عضو شورا با اشاره بر این‌که امتیاز تیم فوتبال شهرداری توسط هیات فوتبال استان فروخته شد، توضیح داد: طبق بند یک قرارداد در تاریخ 15 تیر سال 93 امتیاز تیم دسته دومی شهرداری واگذار شد و بنابر بند دوم این قرارداد، رئیس اتاق بازرگانی آمادگی خود را برای پرداخت بخشی از هزینه‌های تیم به مبلغ 5 میلیارد ریال اعلام کرده بود. درحالی که مبالغ پرداخت نشد و شهرداری زنجان به دلیل ادامه فعالیت تیم در دسته دو، تمامی هزینه‌ها را متحمل شد.
وی افزود: شهرداری برای ادامه فعالیت‌ تیم در لیگ دسته دو، 750 میلیون تومان هزینه کرد و از طرفی دیگر 300 میلیون تومان دیگر نیز بدهکار شد. با توجه به این‌که تیم شهرداری فروخته شد، مبلغی به شهرداری ندادند. حال آنکه با توجه به فروش امتیاز تیم به شخص معلوم چه دلیلی دارد این تیم با نام شهرداری در مسابقات بعدی حاضر شود.

پاسخ شهردار در جلسه بعد
شهردار زنجان با بیان این‌که تمامی تذکرات و موضوعات مطرح شده در جلسه شورا مورد بررسی شهرداری قرار می‌گیرد، مقرر کرد طبق روند جلسات شورا در جلسه بعد به تمامی موضوعات مطرح شده پاسخ خواهد داد.

تاکید بر همدلی وتعامل میان شورا و شهردار
رئیس شورای اسلامی شهر زنجان در بخشی از صحبت‌های خود با اشاره به روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها گفت: این روز توسط شورای انقلاب فرهنگی کشور نام گذاری شده تا بهانه‌ای برای آشنایی آحاد مردم با عملکرد شهرداری‌ها و دهیاری‌ها باشد. در این راستا همدلی و تعامل شهروندان با مدیریت شهری حائز اهمیت است. «سعید امیدی» با تأکید بر افزایش تعامل شهروندان با مدیران شهری توضیح داد: مشارکت شهروندان در عمل توسعه بهره‌وری در مدیریت شهری را تضمین می‌کند و فعالیت‌های شهری را می‌تواند مقبولیت و رضایتمندی بیشتری ببخشد. وقتی شهروندان درگیر اداره شهر شوند، سیستم را کاراتر و منسجم‌تر می‌کند. در این مورد زمینه‌ای باید فراهم کنیم تا از قابلیت‌ها و ابتکارات مردم در مدیریت شهری استفاده شود تا بی‌تفاوتی، جای خود را به وابستگی و مسئولیت پذیری شهروندان ببخشد. وی افزود: اگر مشارکت مردمی مهیا شود، مسائل و مشکلات به شکل راحت‌تری حل می‌شود و همچنین اعتماد بین مردم بر مدیران شهری تقویت می‌شود. در ادامه امیدی با تأکید بر این‌که آخرین وضعیت آلایندگی هوا باید از سوی سازمان محیط زیست اعلام شود، گفت: در این موضوع، مردم طالب شفاف سازی هستند. این روزها همه مردم می‌دانند که در سال‌ها گذشته از تهدیدات و مخاطرات جدی نام برده شده است ولی مردم هنوز نیازمند یک گزارش واقعی از شرایط هستند. رها سازی فاضلاب صنعتی در برخی از مناطق نیز بسیار نگران کننده است.

 

کد خبر 556623

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =