معصومه فروتن گفت: اين طرح از تابستان امسال در تمامي خانه هاي كودكان و نوجوانان بهزيستي استان به اجرا درميآيد و هدف از اجراي اين طرح، آموزش و آماده سازي آنها به منظور ورود به جامعه است.
وي افزود: در كنار آموزش مهارت هاي زندگي مانند مهارت نه گفتن، مقابله با استرس و برقراري ارتباط موثر، مهارت اجتماعي هم به كودكان بهزيستي ياد داده مي شود و هدف از اين طرح، آماده سازي كودكان و نوجواناني كه در مراكز بهزيستي زندگي مي كنند براي ورود به جامعه است.
فروتن يادآور شد: با توجه به اينكه كودكان ساكن در مراكز بهزيستي بدسرپرست و يا بي سرپرست هستند لازم است مهارت هاي اجتماعي از سوي كارشناسان و متخصصان بهزيستي كه خانواده آنها محسوب مي شوند به اين بچه ها آموزش داده شود.
معاون امور اجتماعي بهزيستي فارس گفت: اين آموزش ها شامل يادگيري براي حضور در جامعه و حتي خريدهاي كوچك مثل خريد از نانوايي است تا آنها در سنين نوجواني و جواني به راحتي بتوانند وارد جامعه شده و به طور مستقل از پس مسايل و مشكلات خود برآيند.
فروتن افزود: در حال حاضر حدود 430 كودك و نوجوان بدسرپرست و بي سرپرست در 25 مركز بهزيستي، مراقبت، نگهداري و آموزش داده ميشوند كه بيش از 60 درصد اين كودكان بدسرپرست و 40 درصد بي سرپرست هستند و در اين مراكز زندگي مي كنند، به مدرسه مي روند و ادامه تحصيل مي دهند تا به مرحله استقلال برسند.
اين مقام مسئول بهزيستي فارس افزود: شرايطي كه براي اين افراد ايجاد كرديم خوابگاهي نيست و مانند اعضاي يك خانواده با آنها رفتار مي شود و همان قوانيني كه در يك خانواده ايراني وجود دارد توسط مربيان آموزش ديده در خانه هاي كودك و نوجوان پياده مي شود.
فروتن گفت: با توجه به برنامه هاي يادشده، شرايط عادي زندگي براي آنها در خانه كودك و نوجوان فراهم مي شود، اما از جمله مشكلات عديده كودكان اين است كه اكثر آنها در خانوادههاي نابسامان حضور داشته اند و به دليل بدسرپرست بودن از طريق مراجع قضائي و اورژانس اجتماعي وارد اين مراكز شده اند و به همين دليل برخي به ويژه در بدو ورود دچار مشكلات روحي هستند و مشاوران و ساير كارشناسان به منظور برگرداندن آنها به زندگي عادي تلاش بسياري مي كنند.
وي يادآور شد: اين بچهها به مدارس عادي فرستاده ميشوند و مشكلات عاطفي، تحصيلي و اجتماعي آنها پيگيري ميشود و مربي مانند مادر، وضعيت تحصيلي آنها را پيگيري مي كند.
فروتن گفت: در اين مراكز در سنين زير 12 سال اگر جنسيت فرزند، پسر باشد از مربي مرد و كمك مربي زن استفاده ميشود تا فرزندان شرايط يك خانواده عادي كه شامل پدر و مادر و فرزندان مي شود را كاملا درك نمايند. حتي در مراكزي كه نوجوانان بهزيستي زندگي مي كنند اعضاي هيات مديره به صورت زن و مرد انتخاب ميشوند تا فرزندان بهزيستي در شرايط يك خانواده قرار بگيرند.
وي ابراز اميدواري كرد كه بتوان با وجود كارشناسان و متخصصان، زمينه رشد مطلوب فرزندان بهزيستي و استقلال آنها را فراهم آورد.
«خبرجنوب» نوشت: معاون امور اجتماعی بهزیستی فارس از اجرای طرح آموزش مهارت های اجتماعی به فرزندان بهزیستی فارس خبر داد.
کد خبر 554196
نظر شما