به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عبدالرحيم زاده افزود : قرارداد پروژه واگن برگردان انباشت و برداشت گندله در مجتمع فولاد سبا با مبلغ اوليه 500 ميليارد ريال منعقد شد که با بهره برداري از اين طرح توليدي، سالانه بيش از 130 ميليارد ريال صرفه جويي اقتصادي به همراه خواهد آمد.
مدير اجراي پروژه هاي آهن سازي و فولادسازي تصريح نمود: در راستاي ترويج فرهنگ بومي سازي، بيش از 83 درصد از وزن تجهيزات اين پروژه در داخل کشور ساخته شده که با راه اندازي اين واحد و حذف حمل و نقل جاده اي و استفاده از خطوط ريلي علاوه بر صرفه اقتصادي، رعايت مسائل زيست محيطي را نيز همراه خواهد داشت.
عبدالرضا معتمدي رييس اجراي پروژه هاي ناحيه آهن سازي نيز در خصوص عملکرد و ظرفيت اين واحد گفت: وظيفه اصلي واحد انباشت و برداشت، همگن سازي و مخلوط سازي گندله و ايجاد ذخيره مناسب به ظرفيت 2 ميليون تن مي باشد و با ارتباط خطوط ريلي بيرون و داخل فولاد سبا مي توان عمده گندله مصرفي را توسط واگن، حمل و تامين نمود ، بدين منظور واگن هاي ورودي توسط توزين ريلي وزن شده و به محوطه واگن برگردان(Rotary Car Dumper ,Crescent Type) براي تخليه وارد مي شوند که در آنجا اين دستگاه قادر است با چرخش 180- 140درجه اي، عمل تخليه را انجام دهد.
وي افزود: حرکت دادن واگنها به طرف واگن برگردان و تنظيم موقعيت آنها در داخل واگن برگردان از طريق دستگاه واگن گير (CAR INDEXER) و يا لوکوموتيو انجام مي شود که در آن واگنها يک به يک توسط دستگاه واگن برگردان تخليه شده و از طريق تغذيه کننده هاي لرزشي و نوار نقاله به محوطه انباشت (پارکها) انتقال مييابند. وزن واگن خالي 30 تن و مقدار بار داخل هر واگن براي چهار محور 90 تن و براي واگن شش محور 120 تن مي باشد. دو پارک به طول 450 متر و عرض 50 متر براي انباشت گندله اختصاص دارد که وظيفه انباشت را با يک دستگاه استکر (Stacker) به ظرفيت 2000 تن بر ساعت و برداشت را با دو دستگاه ريکلايمر از نوع اسکراپر به ظرفيت 1000 تن بر ساعت (Scrapper Re-Claimer) به عهده دارند.
علي طويرا کارشناس اجراي پروژه هاي ناحيه آهنسازي نيز در ادامه با اشاره به ديگر مزاياي اجراي اين طرح، گفت: استفاده بهينه از فضاي انباشت و ايجاد ميکس يکنواخت،کاهش هزينهها به دليل حذف ماشين آلات براي دپوسازي گندله و جلوگيري از خردايش گندله و توليد نرمه که باعث افت کيفيت آهن اسفنجي مي شود، توزين دقيق مقدار گندله ورودي،کاهش آلودگي هاي زيست محيطي در اثر تردد کاميون و تخليه مواد، استفاده از سيستم جداکننده مغناطيسي براي قطعات فلزي که بعضاً در گندله مشاهده مي شود و ممکن است آسيب جدي به نوار و تجهيزات وارد نمايند.
وی ادامه داد: همچنين نمونه گيري اتوماتيک از گندله وارد شده، سرند نمودن گندله ورودي و کاهش نرمه که تأثير درتوليد کيفيت آهن اسفنجي دارد و کاهش هزينه تمام شده گندله از جمله مزاياي اجراي اين پروژه ميباشد.
مهندس سعيدبخش معاون اجراي پروژه ها نيز از همه همکاران در فولادمبارکه و مديران و کارکنان شرکتهاي پيمانکاري خصوصاً شرکت توکا فولاد و شرکت مهندسي فولادمبارکه، که دراجراي اين پروژه تلاش نمودند، تقدير نمود.
وي در پايان ابراز اميدواري کرد با پايان يافتن مراحل اجرايي پروژه خط ريل راهآهن حمل گندله، پروژه به صورت کامل مورد بهره برداري قرارگيرد.
نظر شما